Anyós a bőgő gyereket tologatja a babakocsiban a kérésemmel szembemenve?
Egyszeri eset volt, a babakocsit elzárom előle.
Mániája babakocsiba sétálni vinni a gyereket, amikor ő vigyáz rá. Eddig 20/1 alkalommal volt sikeres a művelet, a többinél kézben hozták haza. Már kértem többször, hogy ne vigye babakocsizni, mert 65 évesen nem fog tudni egy 9 kilós gyereket hazahozni kézben a egy babakocsi mellett. Megnyugtatott, hogy ne aggódjak, ő megoldja.
Hát úgy oldotta meg legutóbb, hogy a kisírt szemű gyereket tolta haza. Tudom, hogy egy ilyen eset nem okoz a fiamnak traumát, de mégis nagyon mérges vagyok az anyósomra.
Légyszíves, mondjatok valami megnyugtatót.
"Ha látom rajta a hajlandóságot, akkor elmegyünk babakocsival sétálni."
Na, hát, anyósod is látta, tévedett. Van ilyen, biztos veled is megesett már.
A babakocsit ítéli biztonságosabbnak, igaza van. Engem kevésbé zavarna egy kis sírás, mint ha fejre ejti a gyereket, de kinek mi.
Nyugtass meg, hogy nem akartok kis korkülönbséggel újabb gyereket, mert ez a burokban nevelés többel nem fog menni.
"A kérdésem nem erre irányult."
Akkor mire? Igen. Anyósod a bőgő gyereket tologotta a babakocsiban a kéréseddel szembemenve. Te is láttad.
Ez a válasz megfelel?
Szerintem nem kellett volna kivinnie sétálni
Érdekes, eddig csak a babakocsi volt tiltott zóna anyósnak.
Az én gyerekem sem szerette eleinte a babakocsizást. Ordított benne rendesen. Ilyenkor kivettem, megnyugtattam, majd folytattuk a sétát. Hs nem sikerült megnyugtatnom, irány haza. S igen, ilyenkor a kocsiban sírt, míg hazaértünk, mert nem tudtam volna őt is ölben vinni és közben a kocsit is tolni.
De legközelebb ugyanúgy kimentünk. Megszokta, most már szeret babakocsiban sétálni.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon sok babát hozzá kell szoktatni a babakocsival sétáláshoz. Persze nem úgy, hogy hagyjuk ordítani, habem próbáljuk elterelni a figyelmét, beszélünk hozzá, kivesszük stb. De ha nem nyugszik meg, s haza akartok jönni, annyitól nem lesz semmi baja, ha sír a haza fele vezető úton.
Nyilván, ha tudod, hogy nem szereti a babakocsizást, nem mész kilométerekre a lakástól sétálni.
Szerintem azt anyósód sem tologatta órákat a síró gyermeket.
Hű mennyi okos megmondó...
Anyósnak kutya kötelessége betartani a szülők szabályait! Pont. A szülő dolga, hogy hova és miben viszi. Ez mind a szülői kompetencia.
(De sokan úgy tűnik olvasni sem tudnak, írta a kérdező, hogy kendőben engedné.)
Az a nagyi aki meg nem hajlandó felemelni és megnyugtatni egy síró babát, ne akarjon unokázni, mert ez bármikor bármi miatt előfordulhat.
Ez nem a 70-es évek ridegtartása,hogy berakjuk a sarokba, had sírjon, erősödik a tüdeje....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!