Anyós a bőgő gyereket tologatja a babakocsiban a kérésemmel szembemenve?
Egyszeri eset volt, a babakocsit elzárom előle.
Mániája babakocsiba sétálni vinni a gyereket, amikor ő vigyáz rá. Eddig 20/1 alkalommal volt sikeres a művelet, a többinél kézben hozták haza. Már kértem többször, hogy ne vigye babakocsizni, mert 65 évesen nem fog tudni egy 9 kilós gyereket hazahozni kézben a egy babakocsi mellett. Megnyugtatott, hogy ne aggódjak, ő megoldja.
Hát úgy oldotta meg legutóbb, hogy a kisírt szemű gyereket tolta haza. Tudom, hogy egy ilyen eset nem okoz a fiamnak traumát, de mégis nagyon mérges vagyok az anyósomra.
Légyszíves, mondjatok valami megnyugtatót.
Ne haragudj, de nem értem a problemádat. Hogyan kellett volna hazavinnie
szerinted?
Egy 9 kilós gyerek nagyjából 1 éves lehet. Az én unokám 10 hónaposan indult el, de 1 évesen azért gyalog nem igazán lehetett sétálni vele.
Két éves volt, amikor hetente kétszer én vittem haza a bölcsödéből, de ugyancsak furán néztem volna a lányomra, ha elzárta volna a babakocsit. Esetleg mondtam volna, ok, oldjátok meg akkor ezentúl nélkülem.
Fene tudja, ott parkoltak a babakocsik a bejárat előtt, nem én voltam egyedül ennyire elrugaszkodott.
És igen, 19-es, én is egy ilyen idióta vagyok a saját generációmból, akire nem lehetett volna számítani, ha azt várták volna el tőlem, hogy 9-11 kilós gyereket cipeljek 50 kilósan.
Tudod, a lányomnak volt annyi esze, hogy felfogja, hogy a babakocsi a legbiztonságosabb megoldás, így tutti nem ejtem le 100 méter után, meg azért az derekam sem megy tönkre, így a jövő héten is el tudom hozni a kicsit.
Aztán meg a babakocsit sem találta a sátántól valónak, végülis erre találták ki. Hogy gyerekeket "tologassunk" benne, ameddig nem tudnak rendesen közlekedni.
“Hogy setaltok vele?”
Hat en speciel kendoben, majd mar most csatos hordozoban viszem ki, nincs mas valasztasom, ha ki akarok jutni :D
Igy.
Amugy en uuutalom a hordozast, mert igy is egesz nap kezben van, addig sincs nyugtom, amig vegre kint lehetnenk es tologathatnam babakocsiban. Ez nem en vagyok. De ez van.
Nagyobbik gyerekem meg babakocsi manias volt, ot meg kozel 3 evesen is alig lehetett kirobbantani belole, o peldaul a hordozast nem is szerette.
Van ilyen 🤷♀️
Szerintem nem kellett volna kivinnie sétálni, amikor tudja, hogy minden alkalommal sírás van. Lehet vele az udvaron és bent is játszani, ezeket nagyon élvezi.
Ha ti erőltetitek azt, amit a ti gyereketek nem szeret, az a ti dolgotok. A kérdésem nem erre irányult.
Utolsó: a gyerek kedvétől függ. Ha látom rajta a hajlandóságot, akkor elmegyünk babakocsival sétálni. Ha muszáj valahova menni, de tudom, hogy nem lesz el a babakocsiban, akkor hordozva viszem.
Hordozót pedig mindig viszek, mert kiszámíthatatlan, hogy meddig ül el a babakocsiban.
Ki szoktunk menni, van friss levegőn és a környezetet is felfedezheti. Letesszük a földre és mászik boldogan.
Anyóssal meg volt beszélve, hogy viheti sétálni nyugodtan, de ha nem hajlandó magára rakni hordozóban vagy kézben vinni, ha sír, akkor ne vigye el. Megígérte ezt, csak nem tartja be.
Mi a gyanúd, mi a probléma velem? Tényleg érdekel.
Egyébként egy 6 hós gyereknek egyáltalán nem létszükséglete, hogy lássa a kerítésen túli világot egy babakocsiba bekötve. Egy ekkora gyereknek az a létszükséglete, hogy testközelben legyen és amikor nem fáradt, akkor szabadon mozoghasson, fedezhesse fel a világot.
De mindenki úgy foglalkozik a gyerekével, ahogy jónak látja. 🙂 Támogassuk egymást a saját döntéseinkben, ne a mi akaratunkat erőltessük másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!