Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyós a bőgő gyereket tologatj...

Anyós a bőgő gyereket tologatja a babakocsiban a kérésemmel szembemenve?

Figyelt kérdés

Egyszeri eset volt, a babakocsit elzárom előle.

Mániája babakocsiba sétálni vinni a gyereket, amikor ő vigyáz rá. Eddig 20/1 alkalommal volt sikeres a művelet, a többinél kézben hozták haza. Már kértem többször, hogy ne vigye babakocsizni, mert 65 évesen nem fog tudni egy 9 kilós gyereket hazahozni kézben a egy babakocsi mellett. Megnyugtatott, hogy ne aggódjak, ő megoldja.

Hát úgy oldotta meg legutóbb, hogy a kisírt szemű gyereket tolta haza. Tudom, hogy egy ilyen eset nem okoz a fiamnak traumát, de mégis nagyon mérges vagyok az anyósomra.

Légyszíves, mondjatok valami megnyugtatót.

okt. 16. 21:46
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
86%
Nem adnám oda neki, hogy vigyázzon rá, és akkor nem az ő szabályai szerint tenné. Problem solved.
okt. 16. 21:48
 2/38 A kérdező kommentje:
Ez nem az a megoldás, amire én törekszem. És nem a megnyugtató válasz, amire szükségem van.
okt. 16. 21:50
 3/38 anonim ***** válasza:
88%
Sajnálom, de megnyugtatni nem tudlak. Mármint nem b*szogatasbol, de az olyan fafeju típus, mint anyósod, úgysem fog leszokni arról, hogy márpedig úgy lesz, ahogy ő eltervezte, fejen is állhatsz...szóval ha nekem nem tetszene, hogy valaki úgy vigyáz az EN gyerekemre, ahogy világosan megmondom neki, hogy NE, akkor nem bíznám rá. És nem azért, mert a gyereknek baja lesz attól, hogy babakocsiba rakja, hanem mert nem tisztel téged, így nem tudod meghúzni a hatarokat
okt. 16. 21:54
 4/38 anonim ***** válasza:
78%

Nekem a gyerekem lelke fontosabb, minthogy anyód kedvére tegyek.

De, azzal biztosan okoz kárt, a kapcsolatukban biztosan, hogy ilyen szinten leszarja őt a nagyanyja, sírva tolja.

Egy idő után már majd meglátja őt, már összekapcsolja a babakocsival és a sírással.

okt. 16. 22:10
 5/38 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk azt nem bírta anyós felfogni, hogy ott, ahol ő lakik, nem lehetséges a babakocsit toligálni. Nincs járda, az úton akkora kátyúk, hogy a bicikliről is leszáll mindenki. Mégis kivitte, és ordított a gyerek,mert pattogott a mózesben. Úgy 5 percre hagytam vele, rögtön ment és csinálta, mert neki senki ne mondja meg. Hát azóta nem visszük hozzá a babakocsit, és nincs vele hagyva a gyerek. Ez ennyi.
okt. 16. 22:34
 6/38 anonim ***** válasza:
89%
Mégis miféle megnyugtatást vársz? Adjunk receptet, hogy hogy tudod megvarázsolni az anyósodat? Nem, nem tudod. Akkor fogsz megnyugodni, ha nem lesz nála a gyerek. Meg a gyerek is akkor fog megnyugodni.
okt. 16. 22:37
 7/38 anonim ***** válasza:
93%

Nincs megnyugtató válasz, nemet kell mondani.

Nálunk is ez volt, hogy adjuk oda, eltologatja a városban és kapcsolódjunk ki. Csakhogy a lányom utált a babakocsiban lenni, nagyon korán felült és majd kiesett, úgy nézelődött. Ezt egy fájó hátú, lassú nagyi nem fogja tudni időben lereagálni, ezért mondtam, hogy ne vigye. Nálunk macerás volt levinni lift nélkül a babakocsit gyerekkel együtt, így nem volt gond. Ha látogatni mentünk hozzájuk Budapestre, akkor ott a körút mellett akart elindulni, gondolom ismerősöket vadászva. Mi okkal költöztünk el, nem akartuk a szmogban nevelni a gyereket és ha nem muszáj, alkalmanként se adnám oda trófeának a forgalmas út mellé sétálgatni fel-alá.

Ugyanez a bevásárlás, nagyi akarja tolni a bevásárló kocsiban és dicsekedni, csevegni az ismerősökkel. De közben a gyerekem kimászik és ugrana kifelé, ha nem kapom el. A válasz: jaj, hát elkaptad, nem? Akkor mi a baj?!

Egy ilyen alkalom elég volt.

okt. 16. 22:48
 8/38 A kérdező kommentje:
Úgy látom, ez egy általános dolog. Nem értem, mi ez a tologatásmánia.
okt. 16. 22:52
 9/38 anonim ***** válasza:
89%
Akkoriban ez volt a norma, mikor anyós volt fiatal. Szerintem emiatt van.
okt. 16. 23:17
 10/38 A kérdező kommentje:
Lehet, mert az én anyám is folyton tolná.
okt. 16. 23:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!