Anyós a bőgő gyereket tologatja a babakocsiban a kérésemmel szembemenve?
Egyszeri eset volt, a babakocsit elzárom előle.
Mániája babakocsiba sétálni vinni a gyereket, amikor ő vigyáz rá. Eddig 20/1 alkalommal volt sikeres a művelet, a többinél kézben hozták haza. Már kértem többször, hogy ne vigye babakocsizni, mert 65 évesen nem fog tudni egy 9 kilós gyereket hazahozni kézben a egy babakocsi mellett. Megnyugtatott, hogy ne aggódjak, ő megoldja.
Hát úgy oldotta meg legutóbb, hogy a kisírt szemű gyereket tolta haza. Tudom, hogy egy ilyen eset nem okoz a fiamnak traumát, de mégis nagyon mérges vagyok az anyósomra.
Légyszíves, mondjatok valami megnyugtatót.
Nekem a gyerekem lelke fontosabb, minthogy anyód kedvére tegyek.
De, azzal biztosan okoz kárt, a kapcsolatukban biztosan, hogy ilyen szinten leszarja őt a nagyanyja, sírva tolja.
Egy idő után már majd meglátja őt, már összekapcsolja a babakocsival és a sírással.
Nincs megnyugtató válasz, nemet kell mondani.
Nálunk is ez volt, hogy adjuk oda, eltologatja a városban és kapcsolódjunk ki. Csakhogy a lányom utált a babakocsiban lenni, nagyon korán felült és majd kiesett, úgy nézelődött. Ezt egy fájó hátú, lassú nagyi nem fogja tudni időben lereagálni, ezért mondtam, hogy ne vigye. Nálunk macerás volt levinni lift nélkül a babakocsit gyerekkel együtt, így nem volt gond. Ha látogatni mentünk hozzájuk Budapestre, akkor ott a körút mellett akart elindulni, gondolom ismerősöket vadászva. Mi okkal költöztünk el, nem akartuk a szmogban nevelni a gyereket és ha nem muszáj, alkalmanként se adnám oda trófeának a forgalmas út mellé sétálgatni fel-alá.
Ugyanez a bevásárlás, nagyi akarja tolni a bevásárló kocsiban és dicsekedni, csevegni az ismerősökkel. De közben a gyerekem kimászik és ugrana kifelé, ha nem kapom el. A válasz: jaj, hát elkaptad, nem? Akkor mi a baj?!
Egy ilyen alkalom elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!