Ágnes névről mit gondoltok? Ti adnátok a babátoknak?
Azt nem szabad elfelejteni, hogy nem egy babának adunk nevet, hanem egy embernek, aki lesz kisgyerek, kamasz, majd felnőtt és néni/bácsi is.
Az Ágnes szép név. Valóban komoly, de felnőttként inkább legyen komoly neve, mint mondjuk Málnácska (lehet belőle orvos, ügyvéd, tanár...). Az Ágnest lehet becézni Áginak, Ágikának, Giginek, én például a tesómat sokáig Dittának hívtam.
Ha lesz második gyerekem és lány lesz, második névnek az Ágnest fogja kapni. Nem csak a nővérem miatt, hanem egyszerűen tetszik és illik ahhoz, amit egyébként kitaláltunk.
#6,7,13,14,15, szóval sokválaszos.
Sajnálom hogy ennyire nem szereted a nevedet, de talán az utolsó válaszodból az is látszik, hogy mi az oka.
Sokáig én sem szerettem a Noémit, mert ocsmányul, gúnyosan nyújtva mondták az osztálytársaim éveken át. "Nojémiiijj", így hangzott és nem szerettem, csak a Noncsit, mert így hívtak azok, akik szerettek. Azóta szeretem, mióta a férjemet ismerem, mert ő másként mondja, ahogy a tanítványaim is. Imádom, hogy Noémi néni lehetek.
Visszatérve az Ágnesre: Azért hívtam Dittának, mert gyerek voltam, nem azért, mert csúnya, maszkolni való név. Egy ideig úgy mondtam hogy Ádita és ebből lett a Ditta, de máshol is hallottam már azóta.
Tényleg szomorú, hogy ennyire
A nagynénémet hívják így, de ismerek korombeli, huszonéves Ágit is.
Szerintem szép név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!