Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ágnes névről mit gondoltok?...

Ágnes névről mit gondoltok? Ti adnátok a babátoknak?

Figyelt kérdés
Szerintetek szép név?

okt. 10. 23:04
1 2 3
 11/30 Derjaderja ***** válasza:
80%
Adnám, nekem tetszik.
okt. 11. 07:50
 12/30 anonim ***** válasza:
76%

Azt nem szabad elfelejteni, hogy nem egy babának adunk nevet, hanem egy embernek, aki lesz kisgyerek, kamasz, majd felnőtt és néni/bácsi is.

Az Ágnes szép név. Valóban komoly, de felnőttként inkább legyen komoly neve, mint mondjuk Málnácska (lehet belőle orvos, ügyvéd, tanár...). Az Ágnest lehet becézni Áginak, Ágikának, Giginek, én például a tesómat sokáig Dittának hívtam.

Ha lesz második gyerekem és lány lesz, második névnek az Ágnest fogja kapni. Nem csak a nővérem miatt, hanem egyszerűen tetszik és illik ahhoz, amit egyébként kitaláltunk.

okt. 11. 08:04
 13/30 anonim ***** válasza:
15%
8# próbáld ki, mennyire aranyos, ha téged agicaznak le...borzalmas inkább. 12# Dittanak hívni egy Agnest meg olyan, mint egy Fannit Lolanak. A Gigi meg szintén gáz. Gica is, meg minden más.
okt. 11. 08:33
 14/30 anonim ***** válasza:
21%
6, 7, 13# vagyok, kiegészíteném azzal, hogy a legerősebb érv az Ágnes név ellen szerintem, hogy férfias. Írta valaki egy szintén Ágnes névről szóló kérdésnél, hogy nőként úgy érzi ezzel a névvel, mintha Miklósnak hívnák, és én ezt teljesen aterzem. Na meg arra is lehet mondani, hogy oreges, hogy nem vagyunk örökké fiatalok, oké, ez is igaz..viszont a gyermek és a kamaszkor kb a legmeghatározóbb az ember életében, ekkor alakul ki a felnőtt személyisége, nagyon-nagyon fontos, hogy érezzük magunkat a bőrünkben ezekben az években. Oké, azért nem kifejezetten az az Ágnes név, amit cikizni szoktak, de azért nem is szép a többség szerint, én így gondolom. Van arany kozeput, nem kell Zoenak, vagy Pannikanak hívni valakit, de bőven vannak olyan nevek, amik nem túl kislanyosak, de nem is oregesek kifejezetten. És ha valaki pl Dittanak hív egy Agnest, ahogy a 12es írta, azzal csak azt erősíti meg, hogy ezt a nevet el kell fedni valahogy.
okt. 11. 08:43
 15/30 anonim ***** válasza:
37%
Ja, és az én anyámnak pl saját bevallása szerint sem tetszik az Ágnes név, csak azért adta nekem ezt, mert mivel harmadik lány voltam, nem volt kedve új néven gondolkozni, és neki is ez a neve, így kapóra jött 😂
okt. 11. 08:46
 16/30 anonim ***** válasza:
91%

#6,7,13,14,15, szóval sokválaszos.

Sajnálom hogy ennyire nem szereted a nevedet, de talán az utolsó válaszodból az is látszik, hogy mi az oka.

Sokáig én sem szerettem a Noémit, mert ocsmányul, gúnyosan nyújtva mondták az osztálytársaim éveken át. "Nojémiiijj", így hangzott és nem szerettem, csak a Noncsit, mert így hívtak azok, akik szerettek. Azóta szeretem, mióta a férjemet ismerem, mert ő másként mondja, ahogy a tanítványaim is. Imádom, hogy Noémi néni lehetek.

Visszatérve az Ágnesre: Azért hívtam Dittának, mert gyerek voltam, nem azért, mert csúnya, maszkolni való név. Egy ideig úgy mondtam hogy Ádita és ebből lett a Ditta, de máshol is hallottam már azóta.

Tényleg szomorú, hogy ennyire

okt. 11. 08:54
 17/30 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem jó név, adnám is ha nem tetszene más jobban.
okt. 11. 09:42
 18/30 anonim ***** válasza:
20%
16# az anyámtól függetlenül nem szimpatikus ez a név, ugyanúgy, mint pl a Mária, egyszerűen semmi szép nincs a hangzásában. Az csak egy plusz, amit leírtam.
okt. 11. 09:48
 19/30 anonim ***** válasza:
61%
Nekem nagyon tetszik, de a férjem sok rokona Ágnes, ezért végül elvetettük.
okt. 11. 10:17
 20/30 anonim ***** válasza:
37%

A nagynénémet hívják így, de ismerek korombeli, huszonéves Ágit is.

Szerintem szép név.

okt. 11. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!