Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit alszik, eszik 4...

Mennyit alszik, eszik 4 hónapos babátok? Mikor fektetitek este?

Figyelt kérdés

Kíváncsiságból kérdezem. Az enyém jelenleg 5,5 kg (2,6 kg-val született). Kaja:

Napi 600-700 ml tápszert eszik + elkezdtem neki bevezetni püréket.

Alvás:

Napközben: 1,5-2 órákat van fent, aztán 40 percet alszik.

Éjszaka: 20:00-21:00 között alszik el, összesen 9-11 órát alszik, de nem egyhuzamban, hanem 1x felkel enni (változó, hogy mikor, de általában 6 óra alvás után).

okt. 10. 12:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

4 hónaposan 3-4x aludt rövid időket, 30-40-50 perceket. 1-2x kelt éjszaka, 17-kor kezdünk ráhangolódni az estére. 18-kor kezdtem az esti teendőket, fürdés cici alvás.

A pürével kapcsolatban csak annyit írok hogy azért gondold át újra.

okt. 10. 12:34
 2/11 anonim ***** válasza:
68%

Ja igen, ha pürével eteted, és nem engedsz ebből, akkor azt natúr tedd. Tehát pl ha sütőtök pürét adsz neki, ne tegyél bele cukrot, vagy sót. És ugyanez a többire.

Ha ilyen korán kezded érdemes csak és kizárólag natúr adni a termékeket.

okt. 10. 12:41
 3/11 anonim ***** válasza:
42%
Kettes alapvetően ha 6 hósan kezdi az ember a só bors cukor tilos egy évig.. Énis 4 hósan kezdtem, mit kell ezen átgondolni. 4hósan 5.3kg volt a lányom 2.8 kgval született, este 21h-7között szunyált nappal 3x aludt hol 40 percet, hol 2 órát.
okt. 10. 16:48
 4/11 anonim ***** válasza:
57%
3, azt hogy 6 hónaposan érik meg arra hogy hozzátáplálja. Azért írtam mert ha nem meggyőzhető akkor legalább ezt tartsa hogy natúr ízek legyenek, cukor, só, adalékanyag mentesen.
okt. 10. 17:27
 5/11 anonim ***** válasza:
3-as, megtapsolni senki sem fog érte. De saját döntés amúgy.
okt. 10. 22:29
 6/11 anonim ***** válasza:
De miért nem szabad elkezdeni hamarabb? Tényleg érdekel hogy mi rosszat ártok vele. Köszönöm.
okt. 11. 13:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Szóval: azért kezdtem el a püréket adni, mert az orvos és a védőnő is azt mondta, kezdjem el. 2 oka van ennek: 1. Kis súllyal született babáknál már 3-4 hósan elkezdhető a hozzátáplálás. 2. Tápszeres babáknál már 3-4 hósan elkezdhető a hozzátáplálás. Mivel az én gyermekemre mindkettő igaz, így elkezdtük. Természetesen csak cukormentes, házi vagy bolti bio termékeket kap.
okt. 14. 16:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Ne magyarázkodj kérdező, itt úgyis jönnek majd a szuperanyák akik megmagyarázzák a tutit.
okt. 14. 17:50
 9/11 anonim ***** válasza:

7, elhiszem, de ez nagyon elavult tévkêpzet. És sajnos sok orvos, védőnő sem fejleszti magát. És ez nem arról szól hogy minden baba más, mert az emésztőrendszerük átlagosan ugyanakkor érik.

8, ez nem szuperanyaság, ezek tények. Az esetek 90, ha nem 99 százalékában megmérem kockáztatni hogy nem azért kap hozzátáplálást mert szükség van rá hanem mert nem edukálódott.

okt. 14. 19:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Kedves kilences! Köszönöm a jó tanácsokat, természetesen nem kell senkinek egyet érteni a dolgokban. Mindenki úgy neveli a saját gyerekét, ahogyan szeretné. Én megértem, hogy te csak jó tanácsként írtad ezeket, de hidd el, hogy edukálódtam eleget a témában. A csecsemő orvosunk az ország egyik legjobbja, most, ha ő is azt javasolta nekem, hogy kezdjem el a gyermekem hozzátáplálását négy hónaposan, akkor nem fogok neki ellent mondani, én aki csak egy laikus anya vagyok, aki csak utánaolvasott a dolgoknak (amit olvastam, az alapján is elakartam kezdeni a hozzátáplálást...) Emellett, az én családi, ismerettségi körömben is az volt a tapasztalat, hogy mindenki elkezdte a hozzátáplálást már három-négy hónaposan. Ezen gyerekek közül semmi baja nincs senkinek, pedig már mindenki felnőtt. Egészségesek, sportosak, nincsenek elhízva. Ellenben például én, aki csak anyatejes volt, világ életemben hasfájással küzdöttem, rendkívül érzékeny a gyomrom, van egy autoimmun betegségem, hízásra iszonyat hajlamos vagyok, és ki tudja, lehet, pont azért mert nálam a szüleim nem kezdték el a hozzátáplálást időben… Na hát most ez nyilván csak egy példa volt, lehet hogy nincs semmi logika nincs az egészben, de én úgy gondolom hogy nem tudhatjuk pontosan azt, hogy mi a jó a babának, hiszen mindenhol mást írnak. Ezért én azt is elfogadom, ha valaki hozzátáplál már hamar, azt is hogyha nem. Igazából csak a szakorvosi véleménynek hiszek ebben az ügyben, és mint mondtam korábban, a csecsemő orvosunk az ország egyik legjobbja, tehát úgy gondolom, hogy tudja a dolgát. De köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat. Minden jót kívànok!
okt. 16. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!