Mit tennél ha a megálmodott, szeretett lányka neved valami vicceset hozan ki a férjed nevével egybe mondva? Lemondanál róla, akkor is ha az volt az álmod?
Ó, mire felnő, azt se tudják majd a mostani babák, hogy fel lehetett venni bármit is a magnóra, vagy mi az a magnó.
Mp3, dvd, blueray - szerintem nincs miért aggódnod, nevezd el nyugodtan Nórának!
Nekem a Nóra ugyanilyen álomnevem (de érdekes, hogy pont ez), még valamikor 10 éves korom körül határoztam el, hogy ha egyszer kislányom lesz, Nórának fogják hívni.
Bevallom, engem a "magnóra" még csak megingatni se tudott volna, nemhogy eltántorítani. Neked most erősebb a fülednek, mert direkt azt figyeled, hogy hangzik a kettő együtt, de biztos vagyok benne, hogy ha bárhol kimondják, leírják ezt a nevet, észre sem fogják venni. Mivel mindkettő mássalhangzóra égződik, így óhatatlanul is kell egy hajszálnyi szünet közé, még ha gyorsan mondják is. És akkor már nem folyik egybe. Főleg, ha becézik is (Nóri, Nórika...).
Ha meg mégis észreveszik, a "magnóra" egyáltalán nem gáz! Ennél sokkal rosszabbak is vannak.
Én biztatlak! A Nóra csodaszép név! Nekem is lett egy Nórám! :-)
Köszönöm a válaszokat mindegyiket hasznosnak találtam...még törpölök, van egy kis időm még rá...
Csak annyira le akar beszélni mindenki..:(
Dóra a férjem hugának a kislánya amúgy. (bár ha viccesen fognánk fel, akkor a naygszülők életét megkönnyítenénk, mivel csak Dóra nevű unokájuk lenne egy darabig) :)
Maradj szerintem nyugodtan a Nóránál.Nálunk a Mercédesszel volt így.Én lemondtam róla .Hogy nézett volna ki:Piros Mercédesz.Na,ez lett volna gáz!
Amúgy a gyerekek fantáziája végtelen.Ha csúfolódni akarnak,megtalálják a módját másként is.
Add akkor 2. névnek a Nórát!
Szerintem ne mondj le róla mi is igy voltunk a férjemmel mikor a kisfiam született! Nekem is volt egy név amit szerettem volna meg neki és igy a kisfiamnak 2 neve van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!