Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 11,5 hónapos a napokba...

Kisfiam 11,5 hónapos a napokban kezdett el mutogatni, és néha integet, naaaagyon ritkán. Tudom, láttam, hogy sok ilyen jellegű kérdés volt. De én is felteszem mert valóban érdekel. Ő nem újjal mutogat. Kinyújtott tenyérrel. Miért baj ez?

Figyelt kérdés
Tényleg érdekel. Nem nyavalyogni jöttem. Pusztán kíváncsiság.

szept. 24. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmiert nem baj, igy kezdik. Altalaban nyitott tenyerrel, de lehet okollel is. Miert lenne baj? Majd fog ujjal is, 1,5 eves koraig boven raer.
szept. 24. 13:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is így gondolom. De annyi ilyen kérdést tesznek fel, gondoltam megkérdem már, hogy miért baj?! De pontosan így gondolom én is, ahogyan leírtad.
szept. 24. 14:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Tövig ragtam a körmöm annak idején. Végül 17 hónaposan kezdett el önállóan járni,21 hónaposan mutogatni, alap utasításokat megérteni szintén. Most már négy éves,hála isten minden rendben.Beszelni három évesen kezdett el Pedig agyon vissza stresszeltek hogy autista lesz stb. Nem azt mondom senkinek ne vegye komolyan a jeleket,de azt igen,hogy ameddig normál kereteken belül van,ne aggódjon. Ezer meg egy aggódni való van anélkül is.
szept. 24. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:

A miénk két évesen néhányszor mutogatott de csak közeli tárgyakra, séta közben soha semmi. Nemigen jelezte máshogy sem, hogy őt ez vagy az érdekelné. Ha valamit akart kézenfogott és dahuz

Integetni integetett és utánzott is. Autizmus a diagnózis.

Kimarad a "miez" és a "miért" korszak mivel nem tud beszélni és egyébként is borzasztó nehéz közös figyelni helyzetbe hozni. Nagyon ritkán néz arra amerre mutatok, akkor sem érti hogy ott mit kéne nézni, tekintetből, mimikából, gesztusokból nem ért.

A nem mutogatás csak egy gyanújel, sok más lényeges dolog van még amit autizmus gyanúnál figyelni kell, sosem szabad csak egy dolgot kiragadni mert egy tünet nem tünet.

szept. 26. 08:31
 5/6 anonim ***** válasza:

#4 írnál kicsit részletesebben? Mikor tűnt fel,járatok e fejlesztésre,hogyan alakult minden ..

Nem hozható közös figyelni helyzetbe...pontosan ez az amit ki a 18 hónapos lányommal a ló gikid vizsgálaton kaptunk. Viszont a felmérő szeri T meg érdeklődő,szociális mosoly,reakciók vannak még egy sor másik dolog is,ami autistáknál esetleg(!) nincs...

De a közös figyelni hekyzet zéró. Mutogatás,mutogatás megértése,alap utasítás,semmi.

Aggódom. Ez két hete volt,kb egy hónapja tanult meg még csak járni.

Nagyon nehéz,egyedül vágyom vele,nem tudom bevonni kb semmibe sem,nem is haladok semmivel.

szept. 26. 15:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy cipőben járunk, sok mindent még én sem tudok mondani mert még nálunk is nagyon friss, az út elején járunk. Kb másfél évesen tűnt fel, hogy nagyon lassan fejlődik, van amiben vissza is esett pl a már mondott szavakat elhagyta, repkedes, lábujjhegyen járás, nem mutogat, nem néz oda ahová mutatok, szökik kimenne a világból is úgy hogy vissza se néz. A gyógypedagógus szerint jobban érdeklik a tárgyak mint az emberek. 8 hónaposan felallt, egy évesen már ment azóta meg kb állandóan rohan. ADHDra is gyanús.

Ha nálatok csak most tanult meg járni akkor én nem gondolnám, hogy baj lenne csak később érik eddig a mozgásra koncentrált, egyszerre egy területen tudnak érdemben fejlődni illetve másfél éves kor után kicsit lelassul a tempo. Mutogatásnak papír szerint 18 hos korig kell kialakulni de ha 21 hónaposan alakul ki az is belefér. Ebben a korban még normális, amit nem szeret és nem érdekli abba nehezen vagy egyáltalán nem lehet bevonni nálunk még hisztizik is ha nagyon erőltetem, és nem áll bele az irányított játéktevekenysegbe pl puzzlet kirakni, könyvet nézegetni ami nem érdekli azt nem csinálja de ő ilyen makacs típus a figyelme is nehezen fenntartható elkalandozik ebben a korban szerintem még normális, hogy megy a maga feje után, felfedezni, rengeteg az érdekes dolog és néha azt se hallja ha szólunk. Nálunk a nevére is sokszor nem hallgatott, kérdésekre most sem reagál.

Fejlesztést sajnos mi sem kapunk még, a bölcsit ajánlották illetve TSMT-re jarunk volt ő is Longikid felmérésen mikor elkezdtük. Én sem tudok pl főzni mellette. Hoz neked dolgokat megmutatni amiket érdekesnek talál? Játéktevekenysege milyen? Kisfiamnak maniája a fiókok és a szekrény ajtók, teljesen bele tud merülni a nyitogatásba, csukogatásba. Ismétlődő tevekenyseg. Fantázia és szerepjáték nem igazán jellemzo. Ugyanazzal egyféleképpen jatszik. Hangos zajok zavarják. Szemkontaktus, mosoly, kommunikációs törekvések nálunk is megvannak, hozott tárgyakat is, sütivel is megkinál szóval nálunk is voltak azért sok olyasmi is ami nem igazán illik az autistákra ennek oka szerintem hogy régimódi rossz a jellemzesuk sok helyen, másrészt ez tényleg egy nagyon szeles spektrum, minden autista más. Engem is megemlítette hogy nincs egyetlen olyan dolog sem ami alapjan biztonsággal ki lehetne zárni. Bár olyan sincs ami egyértelműen a diagnózis mellett szól, talán a regresszio ami a legerősebb gyanújel szóval a diagnózishoz azért sok mindennek kell együtt lennie. Szerintem figyelgesd továbbra is érje minél több inger sok mozgás stb beindul nálatok a dolog én azt hiszem csak türelem.

szept. 27. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!