Eperjesi vezetéknévhez milyen női név illik?
Figyelt kérdés
szept. 23. 00:12
11/15 anonim válasza:
10es a kis Panna egyszer felnőtt is lesz, amikor már ciki a becenév teljes névként. Akkor már inkább Anna, bár az se szép
12/15 anonim válasza:
#11: A Panna egy meghonosodott névalak, és nincs gyerekes hangzása.
Az “i”-re, -“ka/ke” kicsinyítőképzőre végződő újkeletű, meg a magyartalanul hangzó nevek valóban azok (Julcsi, Eperke, Szofi, Mendi), de ez még elfogadható kategória.
A ‘70-es években az volt fura és “gyerekes”, ha valaki Tündének, Erikának, Gyöngyinek, Mónikának, Enikőnek nevezte a lányát, mert előtte mindenki Mária, Margit, Erzsébet volt.
Ma már nem számít idegennek és szokatlannak, hogy a középkorú nők elég nagy százalékát így hívják.
13/15 anonim válasza:
12es de, a Pannának kifejezetten gyerekes hangzása van. Mint a Fanni, Hédi stb.Én nagyon nem örülnék ha ilyen becenevet kaptam volna.
14/15 anonim válasza:
Norina
Mónika
Dorotina
Tina
Júlia
Anita
Anikó
Angelika
Gerda
Hilda
Leila
Laura
Katalin
Vivien
Xénia
Szabina
Zsófia
Dominika/Nika
Noémi
Henrietta
15/15 anonim válasza:
Illik vagy sem.... aki ilyen alapon választ, nem tetszés alapján, az nem hallgatott végig még filmvégi stáblistát :D (Szerintem sokan tudjátok kire gondolok XD)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!