Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindjárt egy éves kisfiam, ha...

Mindjárt egy éves kisfiam, ha valamit nagyon nem akar, akkor repdes, legyez a kezével. Borzasztóan akaratos, és lábujjhegyen jár. Aggódjak? Illetve aggódok, mert nem tudom mennyire természetes ez ilyen korban?! ..és nemrég óta csinálja.

Figyelt kérdés

szept. 20. 15:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Nem kell aggódni, ebben a korban ez teljesen normális.
szept. 20. 21:12
 2/13 anonim ***** válasza:
43%
Biztos autista a gyereked. Most összedől a világ.
szept. 20. 21:19
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszi szépen 1#

2# annyit fűznék hozzá, hogy biztosan összedőlne. Majd újra kéne építeni és az élet nyilván menne tovább! Bár nem kérdezted, gondoltam én le írom neked, NORMÁLISAN, ha már neked nem jött össze!

szept. 20. 21:42
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem 9 hós kora óta jár, de 11 hósan nekem is elkezdett lábujjhegyen menni. Nálunk kezdődik a hiszti, ha valamit nem lehet, akkor üt. Vagyis így legyint egyet. Legyezni nem legyez a kezével, de minden baba más. Nekem üt, akivel egy napon született ő meg leül és hátravágja magát :D a lábujjhegyezés akkor gond, ha mindig úgy jár. Ha csak néha vagy inkább szórakozásképpen akkor nincsen gond.
szept. 20. 21:55
 5/13 anonim ***** válasza:
Teljesen normális ebben a korban. Azért van hogy pl. az autizmust nem diagnosztizálható három éves kor alatt, mert 3 éves kor alatt ezek teljesen normális , jellegzetes dolgok kb. mindegyik csinálja.
szept. 20. 22:44
 6/13 anonim ***** válasza:
Gondolom lesz stàtisz,akkor ezt mond a vèdőnőnek!
szept. 21. 03:27
 7/13 anonim válasza:
Nekem az öcsém most lesz 2 éves, neki is ilyen tünetei voltak, és diagnosztizálva lett autistaként. Vannak mást tünetek? Mondjuk csak 1-2 fajta játékkal játszik, vagy nem teremt szemkontatktust, vmi ilyesmi?
szept. 23. 21:55
 8/13 A kérdező kommentje:

Nincs semmi más. Vagyis nem veszem észre. Szemkontaktust felveszi. Ha mondom, hogy nézd csak, rögtön odanéz ahová mutatok. A játékoknál az a helyzet, hogy én, sok általam feleslegesnek tartott játékot elraktam. Maradtak a készségfejlesztők, plussz az állatok, járás segítő, és a labdák, valamint dudáló autók, kamionok, zenélő játékok. Igazából a labda a nagy kedvenc minden méretben. (és játszik velünk, dobáljuk a labdát). De amúgy mindennel szívesen eljátszik.

Mindent megeszik amit adunk neki. Darabosat már jobban imádja mint a reggeli/vacsora tápját. Kezd gyakorolni kanállal evést. Utánoz és rengeteget nevet velünk. Csak ezek most hirtelen feljöttek nála, ha akar valamit és nem úgy van ahogy szeretné, akkor repdes, meg sokszor lábujjhegyen jár.

szept. 24. 13:41
 9/13 A kérdező kommentje:
Nálatok mi más volt még?
szept. 24. 13:41
 10/13 anonim válasza:
Hát nálunk semmi kommunnikáció, szemkntaktus, kajákban is nagyon válogatós, és a saját nevére sem figyel. A repdesés/ lábujjhegyen járás nálunk is volt.
szept. 24. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!