Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Természetes ha így érzek?

Természetes ha így érzek?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, 37 hetes kismama. Hamarosan megszületik a fiam. Elkezdtem pánikba esni. Sosem fogtam még újszülöttet. Félek, hogy nem merem majd megfogni. Nem is tudom hogyan kellene megfogni. Azt sem tudom felfogni, hogy anya leszek. Totál pánikban vagyok. Mindent jól szeretnék csinálni, de félek, hogy nem vagyok rá alkalmas. Más is érzett így a szülés előtt?
máj. 20. 02:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy félsz, mert hirtelen nagy lesz a felelősség, természetes, ez az első hetekben megmaradhat, de majd szépen elmúlik, meglátod, simán meg tudsz csinálni mindent. Megfogni úgy kell, hogy a tarkoja alá csusztatod a kezed, így nyulsz alá, és levezeted a derekán, a másikkal meg a lába alá nyulsz, így tudod olbe venni
máj. 20. 06:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az amolyan praktikus dolgok, minthogy nem mered megfogni, nem mered furdetni, nem mered oltoztetni es mittudomen stb, irrealis felelmek, mivel ezt mar a korhazban muszaj leszel :D

Nincs olyan, hogy nem veszed fel a gyereked.

Amit meg muszaj, azt muszaj es csinalni fogod. Nyugi :)

Alkalmas leszel ra, mas valasztas nincs. Mindenki atmegy ezen, de amikor mar ott a baba, a dolgok haladnak szepen a maguk tempojaban, nem fogsz ezen gondolkozni.

Es nincs olyan, hogy mindent jol fogsz csinalni, mert lesznek hibak, amit elkovetsz majd, mindenkinel vannak. De nem fog tortenni semmi, az elet megy tovabb.

máj. 20. 07:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ohh, megmered majd fogni 🙂. Az ösztön nagyobb, mint a félelem. A többibe meg majd belejössz, kell idő amíg összeszoktok, nem megy minden egyből, mint a karikacsapás, de ez mindenkinél így van. Tombolnak benned a hormonok is, teljesen normális amit érzel. A kettes válaszoló utolsó bekezdése is teljesen igaz. Fogsz hibázni, de mindenki szokott, de nem lesz semmi baj. Ne akarj mindig mindent tökéletesre, mert nem lesz az, de jó anya leszel. Adj majd időt magatoknak összeszokni, minden baba és minden anya más, más válik be, más ritmusban élnek, az első hetek erről szólnak, hogy összeszoktok.
máj. 20. 07:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer én is kiírtam ilyen kérdést. Nekem estek, hogy tanfolyamra kellett volna járni. 😂 Azóta se tudom, milyen tanfolyamra.
máj. 20. 08:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális érzés. Nálam is ez volt. Kórházban amikor jöttünk haza nekem kellett átöltöztetni, szabályosan remegtem közben. Itthon az első fürdetésnél ugyan ez volt. Aztán kb 2 nap alatt elmúlt. Azután már nem stresszeltem. Hozzászoktam.

Na most a másodiknál megint kezdek parázni. 36 hetes várandós vagyok. Néha úgy érzem fogalmam sincs mit kell csinálni egy csecsemővel. Lányom már 5 éves lesz, régen volt. 😅

Belefogsz jönni majd ahogy én is, meg reméljük a kórházban segitenek majd neked(nálunk semmit nem mutattak meg, mert csak szoptatásokra hozták ki a babákat)

máj. 20. 08:57
 6/8 anonim ***** válasza:
93%
Ha bizonytalan vagy nézz róla videókat, hogy hogyan kell megfogni. Fél év és 3 ujjal tartod a csípődön miközben kiteregetsz egy mosást. :D
máj. 20. 09:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Csak tamaszd a nyakat minden esetben, ez a legfontosabb. A tobbi majd alakul, 36 eves elso babas sem valoszinu, hogy tapasztaltabb, mint te. :)
máj. 20. 16:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia. Hasonlóan éreztem annó, mint te, annyival volt még az én helyzetem "megextrázva", hogy az én fiam koraszülött volt és 3 hetet töltött a pic-en, NÉLKÜLEM. Nagyon lesarkítva, szóltak, hogy hányra menjünk érte, mit vigyünk neki a hazaútra, ott szépen összecsomagolták a kicsit és kihozták a hordozóban. Kaptunk egy lapot amire rá volt írva mit egyen, mennyit, hányszor, mikor kell menni ellenőrzésre, ENNYI. Én se fogtam azelőtt kisbabát, újszülöttet (koraszülöttet) pláne, fogalmam se volt, hogy kell etetni, pelenkázni, semmit. Nekem még az rész is kimaradt ugye, hogy a kórházban megmutatják a dolgokat. Az első nap bénáztunk kicsit, de 1 hét után annyira belejöttem, mintha mindig is ezt csinàltam volna. Nagyon tetszik, amit írt valaki: az ösztön erősebb, mint a félelem. Nagy igazsàg. Csak nyugodj le, minden rendben lesz🤗 Majd írd meg 1-2 hónap múlva, hogy mizu veletek!
máj. 20. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!