Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálási tanácsra lenne...

Hozzátáplálási tanácsra lenne szükségem?

Figyelt kérdés

Hasonló lenne a kérdésem csak annyi különbséggel, hogy mi már 5. napja hamizunk almapürét ill. barack levet.Igazából mikor fogom tudni kiváltani egy adag papival(és mennyi az az adag)mondjuk a délutáni hamizást?Mert most ugy van hogy odaadom neki a papit eszik belőle aztán üvölt a tápiért majd iszik belőle egy picit és ujra adhatom neki a papit.Szóval mikor lesz neki elég a papi egy adagra és mennyi.Most megeszik 2 gerezd almát.

köszi

2009. jan. 7. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

változó, hogy mennyi 1 adag, a baba étvágyától függ... én úgy csináltam, hogy adtam neki minden nap szilárd kaját, minden nap 1 kicsivel többet, és annyival kevesebb tápszert csináltam neki utána. ha csak úgy gondolomra oldottam meg a dolgot, akkor túlette magát, és bukott egész délután.

szóval mikor már nem csináltam neki tápszert, akkor váltottunk ki 1 kajálást. nekünk ez így bevált. bár nekem könnyebb dolgom volt, mert a manó csak az üveges kaját eszi meg, így könyebb volt belőni az arányokat.

már 7,5 hónapos és imád kajálni:)

2009. jan. 7. 14:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Én is csökkentettem pont ezért a délutáni tápszeradagot, csak nemtudom neki mennyi az elég mert elég torkos és sztem amennyit elé raknék mind megenné..

2009. jan. 7. 14:47
 3/7 anonim ***** válasza:
pont ez volt nálunk is, ezért szabtam neki így határt, mert akkor jött a délutáni rosszullét. amennyi tápszer elég volt neki, annál kevesebbel is jól lakik szilárd kajából. mert azért az mégis laktatóbb... de kb 1 hét és ráérzel, hogy mennyi az elég neki, tudom, eleinte tényleg kicsit nehéz feladatnak tűnik... nekem 200000 papír lógott a hűtőn, mert számoltam, írtam, statisztikát gyártottam, aztán rájöttem, hogy baromság, mert átáll a szervezete idővel, és már nem lesz gond, hogy mennyi 1 adag. Ja! és örülök, hogy segíthettem:)
2009. jan. 7. 14:53
 4/7 A kérdező kommentje:
:)köszi kedves vagy.
2009. jan. 7. 15:02
 5/7 anonim ***** válasza:
tényleg nincs mit:) egybként nekem a hipp táplálási tanácsadó sokat segített, szerintem a neten is fent van, télnyleg tök élrtelmes dolgokat ír, meg a www.babaszoba.hu-n is van 1 csomó cikk, ami elég jónak tűnik. ha gondolod, nézd meg őket. írnak a kanállal etetésről is, meg csomó dologról, amire szükséged lehet.
2009. jan. 7. 15:11
 6/7 anonim ***** válasza:
4-6 hét is lehet egy étkezés kiváltása!
2009. jan. 7. 15:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Én már lassan 1 hónapja kóstolgatok a fiammal és még mindig nem váltottunk ki egy étkezést. Mondjuk én úgy csinálom, hogy 3 napig adok neki egy féle kaját növekvő mennyiségben. Ha nincs semmi baja tőle akkor jön egy másik zöldség. Amikor már több ízt fog ismerni, akkor fogom emelni az adagot, addig csak kóstolgatunk. Mi anyatejesek vagyunk és volt olyan, hogy a főzelék után még jól bakajált tejből és egész délután bukott, így én nem tudom belőni, hogy mikor elég. Sok sikert!
2009. jan. 7. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!