Kólikás kisbabát, hogyan nyugtassátok meg?
Nalatok is alig lehet megnyugtatni. Bármit probálok valahogy csak sír tovább. Persze tudom fáj neki, de amit elmúlik a fajdalom egy kis időre rögtön abba hagyja.
Nálatok ez, hogy történik?
Amint felveszitek, ringatjátok egyből elhallgat vagy nálatok is meg ez a másfél orátol 3 óráig való sírás? Kisebb szünetekkel.
Nekünk a meggymagpárna segített sokat, de sokszor sírt nagyon. Sajnos ha már mindent megpróbáltál nem tudsz csak a jelenléteddel segíteni, hogy vele vagy és nem hagyod egyedül.
Ahogy előttem írták egyik hétről a másikra jobb lett a helyzet 2 hónapos kora után.
Nálunk csak szopizni akart folyamatosan, ha nem kapta meg ordított, utána túl sok evett és azért orditott.
Illetve egy vmi segitett: a laktàz enzim csepp, ez enyhítette a görcseit, valószínű éretlen volt az emésztő rendszere. 2 hónapos koráig tartott. A hordozás segített többnyire még. Magamra csatoltam, ugye ilyenkor a baba is függőlegesbe kerül- hasfájós piciknek kifejezetten ajánlják a hordozást.
Végig ordította a lányom az éjszakákat
Nem tudtam megnyugtatni
Úgy négy óra körül aludt el kivétel nélkül mindig.
Ez ment majdnem két hónapig.
Semmi nem segített, csak az idő.
Nálunk is este 6 kor kezdi. Amint 18:00 üt az óra elkezd nyügös lenni és utána ordít a hasa miatt. A napokban volt kb 4 napig tartott. Hogy 10 perc alatt sikerült megnyugtassam. El is aludt. Kb fél órákra kizárólag csak a kezembe aludt, amint le tettem sírt. Aztán megint pár perc alatt megnyugtattam majd olyan fél 8 fele teljesen bealudt. És 11 kor kelt csak fel. Már azt hittem ez egy jel, hogy lassan vége. De sajnos ma megint nagyon durva volt a helyzet, ez alatt azt értem hogy pl ma fél 5 kor kezdődött és most nemrég altattam el. De sehogy se lehetet nyugtatni☹️
Remélem pár hét és már tényleg vége ennek a hasfájásnak🥹🥹 abban reménykedek, hogy a fogzás időszak könnyebb lesz. És ott beválnak a praktikák amiket találtam nem mint a hasfájásnál😅
Tiktokon lattam ezt a tanacsot, en vegul nem alkalmaztam, de lehet nekem is jol jott volna.
Ha csak sir es sir es nem tudsz vele mit kezdeni, de mar nagyon feszult vagy, akkor hasznalj fuldugot vagy zajszuros fulhallgatot.
Persze kozben fogod a babat a kezedben, nem hagyod magara, csak lehet ha kevesbe hangosan hallod a sirast, te se leszel annyira feszult.
Fogzas amugy maskepp nehez es persze minden baba mashogy eli meg.
Pl nalunk orankent kelt sikitva ejszaka,nappal meg nyugos, siros volt nagyon.
Ez se konnyu, tenyleg csak maskepp nehez igazabol :D
De nem minden fog viselte meg ennyire, valtozo volt.
Fehérzaj generátor? Pólya?
Lehet, hogy nem a hasa fáj, csak megnyugvás kell neki.
Nekünk a fehérzaj vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!