Hogyan nyugtassam meg a kisbabámat, ha láthatóan álmos,
de nem tud még elaludni, hanem csak nyűglődik?
Figyelt kérdés
Kislányom 2 hónapos és napközben szoptatás, tisztábatevés után szoktam vele kicsit játszani, igyekszem elfoglalni, lekötni a figyelmét. Egy ideig elvan, aztán érezhetően lankad a figyelme és elfárad, elálmososdik, ezért elkezd nyűglődni, sírni, nyafogni, mikor hogy. Ilyenkor már semmi sem jó neki, ha felveszem, ha leteszem, ha simogatom, ha járkálok vele, sokszor keservesen sír, mire nagy nehezen elalszik. Sokszor csak a mellre tétel segít, hogy megnyugodjon. Ti is tapasztaltatok már ilyet? Ilyenkor mit csináltok, hogy nyugodtan elaludjon?
én a kiságyba teszem hasra.ő cumizik, ilyenkor cumi be a zájába,fogom neki, hogy ne essen ki, míg bele nem jön,közben a kis fejét simogatom ,fejtetőtől lefelé az orrocskájáig.aztán a simit abbahagyom,aztán elaltatja magát.ha mégse, a kezembe ringatom cumi ugyanúgy.valamelyik mindig bejön.és többnyire az első variáció.sok sikert.
2008. szept. 30. 14:59
2/12 anonim válasza:
Szia!
Az én kisfiam már az eszem sem tudom mióta cicinelalvós. Kövezzenek meg akik ezt elítélik, de ha látnál nyugodtabb babát, bekapja a cicit, és teljesen megnyugszik, szépen elszenderedik, órákig tudnám nézni. Most 6 hónapos múlt, és a mai napig nem nyűgös nekem ez a dolog. Viszont emiatt elég kiegyensúlyozott lett. Kiélhette a komfortszopizást is. Éjjel nem ébred fel. Képes ma már magától is elaludni, ha úgy szeretné, vagy séta közben a babakocsiban. Én azt mondom kövesd az anyai ösztöneid, a cici gyógyír mindenre hidd el! Jó babázást!
2008. szept. 30. 15:03
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a gyors válaszokat, jó tudni, hogy más is ilyen "gondokkal" küszködik. Sajnos nálunk a cumit utálja Őnagysága, öklendezik és kiköpi, akárhányszor nyomnánk a szájába, egyszerűen nem kell neki. Én még nem láttam kisbabát ismerettségi körben, aki nem szerette volna a cumit. Kislányunk csakis a kisujjunkat fogadja el "szopi" gyanánt, de a legnagyobb öröme persze mindig a ciciben van. Igen, az anyai ösztön sokszor jó tanács. Most is éppen felébredt és keservesen bömböl :-(
2008. szept. 30. 15:08
4/12 anonim válasza:
vidd ke a levegőre,jó idő van.itt legalábbis.
2008. szept. 30. 15:46
5/12 anonim válasza:
Szia! A mi kis királykisasszonyunk sem szereti a cumit. 10 hónapos:-))) ha nem lesz már tejem nem tudom, mit fogunk csiálni hogy elaludjon. Általában cicin alszik el, van hogy el sem akarja engedni. Engem nem érdekel ha elítél érte valaki, ez van és kész, szeret szopizni, cumizni a cicin, nagyon nyugodt baba, kiegyensúlyozott, még a fogzást egész elviselhetően tűri, bár az elalvás ilyenkor problémát jelent,de általában a cici előbb-utóbb bejön,ellentétben a nagysikerű könyvekben leírt módszerekkel. Egyelőre itt tartunk. Egyeébként lehet hogy amikor nyügizik csak a közelségedre vágyik, ami a mellretétellel meg is valósul, érzékeny babácska, a miénk is ilyen. Kitartás!
2008. szept. 30. 15:49
6/12 anonim válasza:
Mi is ezzel küzdünk. A kisfiam 12 hetes, és nem hajlandó a cumit elfogadni. Persze nyüg az altatás, és nem is mindig sikerül. Ha van tuti recept engem is érdekel. A cicin elalvás nem nagyon szokott sajnos bejönni napközben.
2008. szept. 30. 16:41
7/12 anonim válasza:
Lehet, hogy macerás, de sok helyen olvastam, hogy érdemes többféle cumit kipróbálni, mert nem mindegyiket fogadja el a baba. Az én kislányom nagy cumizós, de még neki sem mindegy, van amelyiket nem szereti és kiköpi. Az Avent meg Nuk jött be.
2008. szept. 30. 20:15
8/12 anonim válasza:
Kisfiam 6 hónapos, és még mindig kínlódunk az elalvással. Szintén próbálom lefárasztani, mikor már látom, hogy aludna. Néha bejon. Mostanában viszont supsz a kocsiba, kb. félóra a jó levegon, és elalszik. Nem feltétlenul a kocsiban, de ha hazaéruk, beleteszem a kiságyba, és alig ellenkezik. Igaz, o csak 1x alszik napkozben.
2008. szept. 30. 21:38
9/12 anonim válasza:
Mi a cumiba már szinte minden formát kipróbáltunk, többféle márkába. Avent, Nuk, Mam. Lapos, kerek, szögletes. Nem jön be továbbra se egy sem.
A babakocsi szabadlevegőn általában nekünk is bejön, de onnan meg nem tudom kivenni és bevinni a kiságyba, mert rögtön felébred.
2008. okt. 1. 10:32
10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok, hogy ilyen sokan válaszoltatok! Köszönöm szépen!!! Igen, mi is mindenféle cumimárkát kipróbáltunk és semmi sem jött be, de az öklét meg az ujjacskáit már felfedezte és azt néha szopizza, de nem az igazi, nem köti le magát sokáig. A cici neki a legigazibb. babakocsiban is sokat kiviszem, min. 1x naponta, de sajnos már 3-4x előfordult, hogy "szirénázva" jöttem vissza, úgy rohantam, hogy majdnem kiszakadt a szivem, sőt már volt, hogy ki kellett vennem a kocsiból, mert úgy üvöltött... Persze a sétáló emberkék úgy néztek rám, mint valami mumusra, aki a gyerekét kínozza, elég ciki volt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!