Újszülöttnek kell személyigazolvány?
Kötelező már újszülöttnek is a személyi igazolvány. Mi 3 hetesen csináltattuk neki (azt hittük kell a babakötvémyhez, novemberi baba és még abban az évben még akartuk neki nyitni a számlát, hogy az az évi állami támogatást is megkapja)
Ha jól emlékszek végül nem kellett semmi ilyenhez a személyi, mindenhol születési anyakönyvi kivonatot kértek.
Utána viszont jól jött, hogy van, 3 hónapos korában hiánycikk volt a rota oltás és Szlovákiából szereztük be, ugye hiába nem ellenőrzik külföldre kell személyi. 4 hónapos korában is át kellett mennünk egy rövid időre Szlovákiába, 8 hónapos korában pedig belföldön nyaralni mentünk és a hotelben kötelező bemutatni a baba személyét is (magánszállásokon is le kell jelentenie a szállásadónak és oda is kell)
A lényeg, hogy jó volt, hogy megcsináltattuk amíg férjem is otthon volt, a baba is még nyugis volt, le volt róla a gond.
Január óta nem kell mindkét szülő a személyi igazolványhoz
(Útlevélhez viszont igen)
12-es vagyok, annyit hozzáteszek, hogy a személyihez nem kell már 2 szülő, viszont a babaváró hitelnél a gyerek "bejelentéséhez" kell mindkét szülő.
(Én vagyok az adós, gondoltam amíg a férjem kint sétál a babával én elintézem, nem voltam elég, kellett a férjem is. OTP, idén év eleje)
Kell, macerás mert a rendszer csak a tökéletes képet fogadja el, nincs csukva a szeme, fehér a háttér, belenéz a kamerába. Olyan 3hónapos volt mikor csináltattuk, kb 20perc próbálkozás volt.
Szálláshelyen is elkérhetik, nekünk elké a 3,5 éves meg a 7hónapos gyerekét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!