Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülöttnek kell személyigazo...

Újszülöttnek kell személyigazolvány?

Figyelt kérdés
Bankban intéztünk valamit, az a lényeg, hogy szülés után 1 hónappal le kell adni pár papírt és kiemelték, hogy kelleni fog a baba személyigazolványa is. Nem tudom, hogy az ügyintéző tévedett e, de hogy kell ezt elképzelni? Vigyem be fotózásra meg mindenre a 2 hetes újszülöttet?
szept. 8. 18:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%
2009 óta kötelező a személyigazolvány. És igen, leírhatjátok, hogy de a ti gyereketeknek csak ekkor meg akkor volt, meg nem lett belőle gond, de ha azt kérdi valaki, kötelező-e: igen, az.
szept. 8. 19:51
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

Kötelező már újszülöttnek is a személyi igazolvány. Mi 3 hetesen csináltattuk neki (azt hittük kell a babakötvémyhez, novemberi baba és még abban az évben még akartuk neki nyitni a számlát, hogy az az évi állami támogatást is megkapja)

Ha jól emlékszek végül nem kellett semmi ilyenhez a személyi, mindenhol születési anyakönyvi kivonatot kértek.

Utána viszont jól jött, hogy van, 3 hónapos korában hiánycikk volt a rota oltás és Szlovákiából szereztük be, ugye hiába nem ellenőrzik külföldre kell személyi. 4 hónapos korában is át kellett mennünk egy rövid időre Szlovákiába, 8 hónapos korában pedig belföldön nyaralni mentünk és a hotelben kötelező bemutatni a baba személyét is (magánszállásokon is le kell jelentenie a szállásadónak és oda is kell)

A lényeg, hogy jó volt, hogy megcsináltattuk amíg férjem is otthon volt, a baba is még nyugis volt, le volt róla a gond.

szept. 8. 19:54
 13/22 anonim ***** válasza:
60%
Mi 1 hónapos korában csináltattuk nemrég. A lényeg az, ahogy már írták, hogy kell egy nagyobb fehér textilpelus ami az anya vállát is kitakarja(nálunk a babára minta nélküli ruha kell, az elsőnél 4 éve még mindegy volt). 2024.01.01-től csak az egyik szülő kell hozzá és a gyerek születési anyakönyvi kivonata.
szept. 8. 20:04
 14/22 anonim ***** válasza:
49%
Igen
szept. 8. 20:19
 15/22 anonim ***** válasza:
49%

Január óta nem kell mindkét szülő a személyi igazolványhoz

(Útlevélhez viszont igen)

szept. 8. 20:21
 16/22 anonim ***** válasza:
49%

12-es vagyok, annyit hozzáteszek, hogy a személyihez nem kell már 2 szülő, viszont a babaváró hitelnél a gyerek "bejelentéséhez" kell mindkét szülő.

(Én vagyok az adós, gondoltam amíg a férjem kint sétál a babával én elintézem, nem voltam elég, kellett a férjem is. OTP, idén év eleje)

szept. 8. 20:26
 17/22 anonim ***** válasza:
49%
Mi akkor voltunk a kormányablakban, amikor még nem volt 3 hónapos a pici, a nagynak pedig épp aktuális volt az új személyi. A nagynak megcsinálták, de mivel a pici elaludt az autóban, csak ránéztek és azt mondták nem olyan fontos, max ha menni akarunk külföldre, emiatt ne ébresszük fel, valamikor 1 éves kora előtt ráér. úgyhogy ő kb 7-8 hónaposan kapott személyit.
szept. 8. 20:58
 18/22 anonim ***** válasza:
66%
Mi nemrég csináltattunk az egy hónapos babának, mert megyünk külföldre nyaralni. Nálunk az is elég volt hogy apuka fogta fehér pólóban
szept. 8. 22:22
 19/22 anonim ***** válasza:
49%
Jogilag kötelező, a törvény egyértelműen fogalmaz, születéstől kell. Gyakorlatilag akkor kell, ha fogtok menni külföldre, azzal (amelyik országba jó) vagy útlevéllel viheted, de ezen kívül egy csecsemő esetében extrém ritka esetben kellhet (hitelfelvételnél pl. mint a kérdező példája mutatja, bár fura hogy ott nem születési ak-t kérnek).
szept. 8. 23:09
 20/22 anonim ***** válasza:
49%

Kell, macerás mert a rendszer csak a tökéletes képet fogadja el, nincs csukva a szeme, fehér a háttér, belenéz a kamerába. Olyan 3hónapos volt mikor csináltattuk, kb 20perc próbálkozás volt.

Szálláshelyen is elkérhetik, nekünk elké a 3,5 éves meg a 7hónapos gyerekét is.

szept. 9. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!