Újszülöttnek kell személyigazolvány?
Figyelt kérdés
Bankban intéztünk valamit, az a lényeg, hogy szülés után 1 hónappal le kell adni pár papírt és kiemelték, hogy kelleni fog a baba személyigazolványa is. Nem tudom, hogy az ügyintéző tévedett e, de hogy kell ezt elképzelni? Vigyem be fotózásra meg mindenre a 2 hetes újszülöttet?szept. 8. 18:33
1/22 anonim válasza:
Nekünk azt mondták a kórházban, amint tud ülni a kisfiam, menjünk el csináltatni neki személyigazolványt. Ha pl utaztok vele külföldre, akkor nyilván egyből kell. Barátnőmék is egyből csináltattak a kislányaiknak.
2/22 anonim válasza:
Igen. Vigyél egy fehér textil pelenkát is. Leülsz, magadra teríted háttérnek, rá a baba és már készül is a fotó. Illetve kell vinni a születési anyakönyvi kivonatot. Meg kell oda mindkét szülő is az aláírások miatt.
3/22 anonim válasza:
Már nem kell mindkét szülő jelenléte, de praktikus, ha olyan kormányablakba mész, ahol apuka tartja a fehér textilt és anyuka ölében ül a baba.
4/22 anonim válasza:
Az újszülöttnek már hivatalból kiallítjak tavaly óta.
5/22 anonim válasza:
Mi 4 hónaposan vittük. Nem ült még, nem is kell neki ahhoz ülni. Egy textilpelus volt rámterítve, előtte a karomban a kisfiam. Így megvolt a fehér háttér mögötte, én sem látszódtam.
Nem tudom, mihez kell nektek újszülöttként a szig, mi babaváróhoz csak a születési anyakönyvét küldtük be (meg már terhesen leigazoltuk kiskönyvvel).
8/22 anonim válasza:
Vhol azt mondják kell, vhol nem. Amikor a lányom született 2019-ben, nem mondták, hogy kell. Pár nap különbséggel született ugyanabban a kórházban barátnőm kisfia, nekik azt mondták, kell. Pár hetesen csináltak neki is, a képen feküdt, aludt a gyerek anyuka kezében. Utána érdeklődtem, hogy a lányomnak is kell-e, de azt mondták, csak akkor szükség, ha járunk külföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!