Tényleg sok a másfél kilós hízás egy hónapos korra?
3450-nel született a babám, a kórházból 3250-nel hoztuk el, ma 1 hónapos, és 4850gr, tehát hízott 1600gr-ot.
Volt itt ma a védőnő, és szabályosan leteremtett, hogy ne adjak annyit enni a kislánynak, mert már nagyon dagadt, vesebeteg lesz, szívbeteg, stb...
Én igény szerint szoptatok, napközben van, hogy 1-2 óránként kér enni, de éjjel 6-7 órán át is "békén hagy".
De átlagban napi 3 óránkéntra jön ki.
Ha 2 óránként eszik, akkor kb 60-70 gr-okat fogyaszt el.
Ha 3-4 óra is eltelik, akkor 120-140 gr.
A védőnő azt mondja, hogy 3 óránként etessem. De akkor ha nekiállunk matekozni, akkor gr-ban számolva még többet fog enni, akkor már nem jobb a sokszor kevés??
Mindenhol azt olvasom, hogy igény szerint szoptassunk, meg az anyatejjel nem lehet túletetni a babát, stb.
Mi a véleményetek erről?

Az én kislányom 3450 gr-mal, 52 cm-rel született. Nem tudom,hogy 1 hónaposan mennyi volt a súlya, de én is "kikaptam" a védőnőtől,hogy túl van táplálva. Diétáztassam, vagyis ne szoptassam csak 4 óránként és akkor is csak 80-90 ml-t adjak neki.
Aha, a kislányom pedig orditott én pedig nem voltam hajlandó hagyni, hogy szenvedjen, ezért akkor szopizott, amikor kérte, és kb. 120-150 ml-t benyomott.
Jelenlen 10 hónapos 80 cm és 12 kg, ami bőven felette van az átlagnak. Már 6 hónapos kora óta hozzátáplálom, gyümivel, főzlékkel.
Némely tanácsot megfogadtam amit a védőnő mondott, de nem hagytam éhezni a lányom. Nagyon jó a mozgása, odafigyel minden zajra, már négykézláb mászik és egyáltalán nem kövér, hanom olyan aranyosan "kisgömböc".
Szerintem nyugodtan adj neki annyit amennnyit Ő akar.

Azért a 10 és 12 kiló kicsit sok, nem gondoljátok? Valószínűsítem, h. a védőnő nem mond hülyeséget, nem ártana megfogadni a tanácsait.
Az se jó, h. a baba nem hízik rendesen, de az sem ha túlhízza magát. Megvan, h. mennyit kell gyarapodnia hetente, ettől persze eltérnek a babák, no de nem ennyire...
Lehet lepontozni!

Én nem pontozok le senkit, mindenkinek elfogadom a véleményét.
Egyébként kíváncsiságból felhívtam egy szoptatási tanácsadót, aki azt mondta, amit én is gondoltam, hogy anyatejjel nem lehet túltáplálni egy babát. Persze a tápszer más, de az anyatejtől nem hízhat el egy baba. És hogy adjak neki nyugodtan enni, ha éhes, nem kell megvárni a 3 órát. Meg azt is mondta, hogy lehet hogy most másfél kilót hízott, de lehet hogy most meg kevesebbet fog, mivel ez nem szokott egyenletes lenni.
Engem megnyugtatott eléggé :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!