Mikor kezdte odahozni megmutatni a játékát a gyermeketek, bevonni a játékba?
Figyelt kérdés
Sziasztok, azt szeretném kérdezni tapasztalt anyukáktól, hogy mikor kezdett a gyerkőcötök odahozni nektek játékot, vagy megmutatni, ha kapott valami újat, bevonni a játékba. 14 hónapos a kislányom, rá ez még nem jellemző, igazából most a járásra koncentrál, most tanulja, de nem nagyon akar játszani semmivel, csak pakol jön megy... Másik kérdésem, hogy mikortól fog a játékokkal játszani pl. babával játszani, egyelőre csak viszi magával, de nem eteti itatja, stb.. Köszönöm a válaszokatszept. 4. 12:12
1/7 anonim válasza:
Szerintem ezt elsősorban neked kell elkezdeni. Te mész oda, te kérdezel, megpróbálsz bekapcsolódni a játékba. Először neked kell érdeklődést mutatni, hogy a kisgyerek tudja, hogyha neked mutat valamit, az érdekelni fog téged. Így nem biztos, hogy tudja, hogy mutathat neked dolgokat.
2/7 A kérdező kommentje:
Folyamatosan leülök próbálok játszani vele, mert magától nem áll neki a formabedobónak, toronyépítőnek stb, ha talál valamit kint (egy nagyobb követ pl.), mondom neki hogy mutasd meg anyának, olyankor megmutatja, de magától még nem volt meg az a,, nézd anya, mekkora követ találtam,, pillanat. Pedig tudom, hogy ez fontos lenne. De köszönöm szépen a válaszod :)
szept. 4. 12:39
3/7 anonim válasza:
Enyém 16 hónapos, mostanság kezdett idehozni nekem dolgokat. Babát/plüsst pl itatni, etetni is most kezdett. De ezek rövid jelenletek, ne úgy képzeld el, hogy negyed órás teapartit tart a babáival, a nagyobb ilyen szinten valamikor 2-3 éves kor között mélyült el.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod :)
szept. 4. 13:06
5/7 anonim válasza:
Az enyém kerek 2 évesen kezdett el játszani a plüss játékaival, megitatni cumisüvegből a plüss cicát, olvasni a mesekönyvet, hogy eccevóthónemvót. :D Meg ugráltatni a fürdős halacskáit a vízben. Építőkockázni, homokozni, marokkrétával rajzolni már másfél évesen tudott, de jobban szeretett mindent kiborogatni és szétdobálni. Most 2 év 2 hónaposan már egész értelmesen játszik a játékaival.
6/7 anonim válasza:
Nekem 13 hónapos a kisfiam de bő 2 hónapja már hozza ide a játékait, hogy játszunk illetve a mesekönyveket is (állatosak, kb annyiból áll a mesélés hogy ott a tehén. Mit mond a tehén?...stb.) De nekem már 9 hónapos kora óta jár, nagyon aktív. Játszani eljátszik pár percig egyedül, de általában játszanom kell vele. Amikkel amúgy elvan az ilyen seprű, porszívó, fakanál..stb bármi ami nem játék. Cserébe tud már porszívózni :D
Ebből is látszik, hogy nagyon változóak a gyerekek. De szerintem ez a játékhozatal inkább járás után alakul ki.
7/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nagyon ügyes a kisfiad, talán igazad lesz, a járás után jobban fog menni remélem. 5os,neked is köszönöm
szept. 4. 19:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!