1,5 éves gyermeketek eszik önállóan kanállal/villával?
Fiam 22 hónapos, ő másfél évesen már ügyesen evett pár dolgot villával (pl. dinnyét, amit fel lehet szúrni viszonylag könnyen), de gyorsan megunta :)
Az első falatoknál megkapta a villát, aztán ha elkezdett bohóckodni, akkor elvettem tőle és etettem én.
A kanállal nehezebben boldogul, mert nem hajlandó marokra fogni, inkább úgy próbálja, ahogy mi fogjuk, úgy meg sokszor kifolyik/lepottyan az étel, mire a szájához ér... Remélem, hogy vagy majd belejön így, vagy rájön, hogy neki még markolni lenne egyszerűbb és biztosabb :)
Én nem aggódok amúgy, olyan ép értelmű gyerkőcről nem hallottam, aki nem tanult meg evőeszközzel enni, az ovira meg csak összekapja magát. Nem akarom erőltetni és ezzel frusztrálni...
Két gyerek, kétféleképpen.
Egyikük ennyi idősen még enni se akart, nemhogy evőeszközzel. A max. az volt, hogy a kanál hátuljáról lenyalta az ott maradt joghurtot.
A másik már 10 hónaposan villával evett, 1 évesen a leves is ment kanállal. Aztán most 5 évesen csúnyábban eszik.
Az én kisfiam olyan 13-14 hónaposan kezdett el ügyeskedni a kanállal, azzal viszonylag gyorsan boldogult. A villa néha még mumus, attól függően, hogy milyen az ételt, amit fel kellene rá szúrni.
Most 17 hónapos.
Mivel sosem tűrte, hogy etessük, elég hamar kapott evőeszközt.
Másfél évesen bőven tudott kanállal és villával enni. Nem tisztán, de több jutott a gyerekbe, mint mellé. A villával hamarabb boldogult egyébként, de csak a sütos villával, mert a gyerekvillák tompák, és vastagak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!