Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9-10. hónap között nem gyarapo...

9-10. hónap között nem gyarapodott a kislanyom. Normális ez, előfordul ilyen másoknál is?

Figyelt kérdés

A vedőnő mondjuk nem izgult.

3270g született, most 8,280g. És 10 hónapos kereken. Sose volt egy nagy baba mondjuk, de a 8. és 9. hónap között megugrott és 750g-ot hízott. Most meg semmit. Konkrétan 50g-ot.

Pedig nagyon szépen eszik, mindent. Pürésítve ráadásul már alig. Falatokat csipeget, harap, rág. 2x kap tápszert reggel-este, az olyan 400-500ml meg 3 étkezés úgymond kiváltva, de én tízórai és ebéd után megkínálom, nem szokott kérni csak ritkán.

Szilárdból olyan 500g-okat eszik, de nehéz belőni, mert nem üvegeset. Pl simán megeszik egy egész banánt+2 babakekszet vagy 2 körtét meg egy fél zsemlét😳

Sokszor kap abból amit mi eszünk. Szerintem nem eszik keveset. De a hízástól (vagyis most a nem hízástól megijedtem). Egyébként rettenetesen mozgékony, 6 hónapos kora óta szabàlyosan, gyorsan mászik, és igazából pár napja önállóan lépeget akár 4-5 lépést is (kapaszkodó nélkül). Bútorok mellett konkrétan rohan.

Szóval rendesen lemozogja, mégis aggaszt kicsit a dolog. Ugye 2 hónap múlva egy éves és azt olvasgattam hogy átlagban egy 1 éves 10 kg. Hàt ő tuti nem lesz annyi. Igazából ha 9kg elérné az is már megnyugtató lenne. Szerintetek mennyire kell vagy nem kell aggódni miatta?

*kaki, pisi rendben van, emésztési gondjai abszolút nincsenek. Naponta minimum 1 kaki van, de legtöbbször inkább 2. 🤷🏻‍♀️

szept. 3. 10:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi baja, ha amúgy egyéb tünet"" nincsen.

Azt nem írtad hogy mennyit nyúlott, illetve már 9-10 hónaposan jócskán elkezdenek többet mozogni.

Az én lányom sokat gyarapodott az elején, anyatejes baba. Most 18 hónapos 10-11 kg között van. 12 hónaposan volt 9,8 kg.

szept. 3. 10:44
 2/3 anonim ***** válasza:

"a 8. és 9. hónap között megugrott és 750g-ot hízott. "

Szerintem emiatt.

Kiegyenlítődik náluk valamennyire. Ha nincs baja, és a gyerekorvos sem jelezte, hogy gond lenne, akkor ne aggódj!

Az enyéimnek is lassult, a nagylányom 6 hónaposan 7700 g volt, 1 évesen 8900... Na, ott aggódódtam én is, de azt mondták, rendben van.

A 2 másiknak is féléves koruk után lassult, bár ők jóval nagyobbak voltak. (10200 és 9700 g-osak voltak 6 hónaposan, 1 évesen 12000 g és 11500 g.)

szept. 3. 10:56
 3/3 anonim ***** válasza:
A dokink szerint is ez 6 hós kor után, ha megduplázta a születési súlyát, teljesen normális. Az én lányom 6 és 9 hónapos kora között semmit sem hízott, viszont több centit nőtt. Aztán 9 hósan 1 hét alatt kb 60 dekát, aztán azóta megint minimál, ez ilyen.
szept. 5. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!