Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás hogy csináljam...

Hozzátáplálás hogy csináljam tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 10 hónapos kislányom 100% iszsz.

6,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Többször kellett szünetet tartani, mert beteg lett, nem fogadta el a pürét, hányt is.

Pár dolgot bevezettünk: őszibarack, alma, mangó, édesburgonya, sütőtök, csirkemell.... 3 napig tartottuk ezeket.

Elkezdtem neki adni a Dm-es grízt, gyümölcspüréhez, ezt 1 hétig adtam, mert jött a betegség.

Kb 1 hónapja nagyon érdekli, amit eszek: kifli belsejét, sajtos perec belsejét szoktam neki adni.

Hamánek pürét is eszi: ebből is azt szoktam adni, ami be lett vezetve.

Viszont nagyon tanácstalan vagyok, hogy mit hogy kellene.... Üveges bébiételt adtam neki egyik nap: sárgabarack-alma. Megette szívesen.

Hogy kellene haladni? Hogy vezessem be az allergéneket? Tartsam a 3 napot? Vagy adhatok neki a mi ételünkből? Kóstoltassak vele nyugodtan más ízt pl. üveges bébiételből? (Tejterméket hogy vezessem be?)

Melyik üveges bébiétel a legjobb? Sajnos amit én csináltam neki nem mindig fogadja el....

Glutént hogy vezessem be?

szept. 1. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Kb 1 hónapja nagyon érdekli, amit eszek: kifli belsejét, sajtos perec belsejét szoktam neki adni."

"Glutént hogy vezessem be?"

Szerinted a kifli meg a perec belsejében mi van?

A sajt pedig nem tejtermék véletlenül?

10 hónaposan már lassan mindent ehet, leszámítva olyanokat, amik ellenjavalltak, mint méz 1 éves kor előtt.

szept. 1. 22:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

10 honaposan mar darabosra kene lassan atterni, nyugodtam add azt a kiflit a kezebe, meg fogja oldani.

Nem kell rafeszulni, add azt, amit ti is esztek. Te mit eszel reggelire, ebedre? Na, egye azt a gyerek is.

Annyi van, hogy a sora figyelni kell 1 ev alatt szoval vagy a ti eteleteket nem sozzatok vagy kiveszel belole egy adagot fozes kozben a gyereknek es azt nem sozod.

Kb ennyi.

szept. 1. 22:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

10 hónaposan már mindent evett a gyerekem.

Azt ette amit főztem a családom többi tagjának.

Nyugodtan adj neki kóstolni mindenből(kivéve méz, csípős-)

szept. 1. 22:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A 3 napos bevezetés elavult magyar baromság.

A glutént már rég bevezetted, hisz kapott grízt, kiflit, perecet.

szept. 2. 06:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Annyira tulreagàljàtok ezt ababa etetèst.Mindhàrom gyerekem 8 honapos koruktol azt ettèk amit mi.Adjàtok ezeket az íztelen mű szarokat ès csodàlkoztok,hogy a gyerek nem eszik úgy ahogy kène.A màsik kedvencem mikor "öklendezik a darabostol"persze,hogy öklendezik mivel nem lett hozzàszoktatva időben.Mèg a levest is pürèsítik màr.
szept. 2. 07:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is 10 hónapos. Mi olyan 5 és fél hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.

Én csak az első hónapban tartottam ezt a 3 napig dolgot, de semmire nem reagált rosszul, kivéve a paradicsomra valamikor jóval később. Úgyhogy ha visszamennék az időben már én sem tartanám ezt a 3 napot.

Egyébként talán kivéve a tejtermékeknél. Ott én a natur joghurttal kezdtem, kis gyümölcspürével keverve, meg magában is, egy pár kanálka első nap, másnap picit több és utána már nem nézegettem, adtam amig jól esik neki.

Túrót adtam később, meg sajtot.

Ő is mindent akar enni amit mi, úgyhogy én már ebből sem csinálok gondot. (Arra figyelek hogy amit adok abban egyenlőre ne legyen tej, méz és ilyen olajos magvak pl) de amúgy amit fözök abbol kb bármit megkóstoltatok vele és sokkal jobban szereti mint a püréket.

Darabosokkal úgy keztdem, hogy püré mellé vagy bele tettem picike datab puha banánt, összenyomott körte vagy barack darabot. Később kicsivel babakekszet a kezébe, vagy kenyérhéjjat. Ezeket szinte minden baba imádja rágcsálni. De mindenképp oda kell figyelni amikor adod neki. Ha ez így megy, akkor szerintem lehet próbàlkozni pici falatokkal, amit elé teszel ő pedig majd megpróbàlja a kis szájába tenni. (Nekem ezt is imádja, es nyilván mindig egyre ügyesebb lesz). Persze a falat méretét nagyon gondosan kell szerintem odatenni, pl karikára nem szabad banánt vágni. Mondjuk a karika negyede méretűt adj elsőnek ha már az ennél kisebb darabot amugy kanálból elfogadja. Én így csináltam, nekünk bevált. Most már húslevest mindent bele alapon is szivesen megeszi vagy szinte bármit.

Nàlunk a hús nem annyira csúszik, ezért kap mindig kicsi üvegeset mert abból szerintem nem érzi ki az ízét… ennyi idős babának már szinte bármilyen üvegeset adhatsz, de én nagyjából szoktam tartani ami rá van írva (életkor).

Egyébként ő is nagyrészben már abból kap amit mi eszünk.

Nekem reggel este tápszer,

tízórai ilyen variációk vannak:

-babacsinta, bundás kenyér, gyümölcs, natúr joghurt gyümivel, háti túrókrém gyümivel, kenyér pici vajjal, magas hústartalmú felvágottal-azt pl elfogadja-🤷🏻‍♀️.

(Zabkását, babaműzlit nekem nem szereti, de azt is lehet próbálni)

Ebéd:

-szinte bármilyen zöldség főzve, párolva apró darabokban (az én püréimet ő sem eszi, ette meg ezért és a hús miatt sokszor kap még mellé valamilyen 8+ hós baby kaját)

Leveseimből szivesen fogyaszt, ilyesmi

Uzsi/vacsi:

Olyan kaják mint délelőtt vagy ebédre, később a tejpépet szeretném majd még erre az étkezésre bevezetni és talán majd idővel emellé inkàbb a főzelékes irányba elvinni.

Mennyiségeket nem annyira nézek, mert jól eszik (pl simán bevág egy banánt vagy 2 kisebb körtét is).

Nasira nálunk babakekszet, ritkán babapiskótát kap, mert a nagyfiamtól elkívánja.

Amit még nem adtam neki de szeretnék azok a halak, pl lazac vagy tonhal formájában, mert mi nagyon szeretjük, de valamiért nem jutottunk oda. Minél hamarabb ajánlom a darabos dolgokat én is hogy kezdjétek el, mert a kisfiammal ezt kicsit elrontottam anno, és egyenlőre a babával most ez sokkal jobban müködik.

Sok sikert!

szept. 2. 10:41
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én csak az elején vezetgettem be a különböző ételeket utána már nem. Ő nem akart pürézni, extra aktív fiúcska, nem tud megülni és nem is ette meg amit adtam neki, de amit mi ettünk az bezzeg kellett neki. Úgyhogy ezt a bevezetgetést csak a főbb allergéneknél csináltam, mogyoró, meg rák ilyesmi. Adtam neki, amit ettem én és ennyi. De figyeltem nyilván, illetve ő nem volt hasfájós így ezért nem féltem.
szept. 2. 10:44
 8/8 anonim ***** válasza:
57%
Minek tartani a 3 napot. Ha eszik többet mint pár kanál elég 1 nap na jó legyen kettő.. Csillagos éjjel lejön mire te végigtesztelsz minden egyes zöldséget, gyümölcsöt, húst, halat bajkarikát 3 napig.
szept. 5. 18:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!