Egészségesek-e a vegetáriánus babák? Tényleg kisebbek, fejletlenebbek, sokat betegeskednek?
Szia!
Én védőnőként úgy gondolom semmilyen alternatív étrend nem jó egy egészséges kisgyermeknek.
Az előző válaszoló írta, hogy egyéves korig nem ad húst. Ez rendjén is van, de addig is komplettálni kell állati fehérjével az ételeket (sajt, tojás, túró, tejföl, joghurt).
Szóját 6 éves korig nem szabad adni, mert allergizál!
Mindennap szerintem sem kell húst fogyasztani, de mindennap kell állati eredetű fehérjét fogyasztani.
A máj különösen ajálható, ugyan méregtelenít, de egyaltalában nem rakódnak le benne méreg anyagok, viszont sok hasznos anyag csak abban van.
Szerintem kerülendő étel nincs, csak kerülendő mennyiség! :)
Igen, egészségesebbek. Ezt 3 gyermek után mondhatom, ahol a 3. vegetáriánus, és orvosi kartonjaikat megtekintve ez egyértelmű!
Én magam az asztmámat, és a súlyos pollenallergiámat tudom jól karbantartani gyógyszer nélkül, viszonylag kevés fehérjét tartalmazó étrenden!
2 dolgon érdemes elgondolkozni:
1. A betegségek hány százalékát okozza a túlzott fehérjefogyasztás?
Például hány csontritkulásos beteg van? - a fehérje feldolgozása kálciumot von el a szervezettől, ez is egy következmény, hiszen sok kálciumot fogyasztunk (pl tej)
2. A szója allergizál. És a tej? Vagy a gazdasági érdekek miatt erről inkább elfeledkezünk?
(Érdemes a csokiszeletek és a felvágottak összetételét figyelni, ha nem akar szóját enni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!