Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet menetirànnyal megeggyező...

Lehet menetirànnyal megeggyezően ültetni a babàt màr?

Figyelt kérdés
Van egy 10 ès fèl kilòs babàm,aki mèg nem ül ès nem màszik(8 hònapos),csak forog,nègykèzlàbra àll,hibtàzik,hàtrafelè halad,tengelye körül forog.Van egy Isofixes gyerekülèsünk,bele lehet màr tenni,ha picit megdöntöm ès menetirànnyal megeggyezően fèlig fektetni,vagy ùgy csak ülni tud?A hordozò màr kicsi neki..

#Menetirànnyal megeggyezően
aug. 24. 15:17
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
73%

Kerdezo, 4 utcanyira egyaltalan minek kell auto ?

Egyebkent meg tok mindegy milyen messze, a munkatarsam a hazatol 10 m-re szenvedett halalos autobalesetet. Nem kell messzire menni.

aug. 24. 18:09
 22/55 anonim ***** válasza:
21%
Nekünk is wagonR+ van, tökéletesen elfért benne a lányom menetiránynak háttal 2,5 éves koráig. Utána sem a lábával volt a gond, csak azzal, hogy a gyereket bepakoljam az ülésbe háttal a menetiránynak.
aug. 24. 18:48
 23/55 anonim ***** válasza:
65%

Még egy 1,5 éves gyereknek is a testtömegének 20%-a a feje. Ezt nem bírja megtartani a nyaka amikor egy balesetnél tehetetlenül előrezuhan.

A férjem egyik barátja mentős, és pont amikor terhes voltam akkor mesélte, hogy egy 1,5 éves kislány meghalt, mert kitört a nyaka egy városi 50 km/h- s ütközésnél. Mercedes terepjáró volt, anyuka sértetlenül szállt ki. Nem kellett volna meghalnia a kislánynak. Ha háttal van bekötve, nem is lett volna semmi.

Én ekkor döntöttem el, hogy minél tovább háttal fog utazni a gyerekem. 3 éves koráig így is volt. Semmi gond nem volt a lábával - felhúzta, nem volt kényelmetlen neki.

De persze baleset mindig mással történik, igaz? Igazából akkor minek kell gyerekülés?

aug. 24. 18:53
 24/55 anonim ***** válasza:
56%
Csak azt nem tudom miért árulnak menetiránnyal megegyező gyerekulest, ha az olyan veszélyes szerintetek mintha be sem lenne kötve?!
aug. 24. 19:47
 25/55 anonim ***** válasza:
42%
Sosem utazott háttal, tudom felelőtlen szar vagyok, de ez van 🤷🏻‍♀️
aug. 24. 21:08
 26/55 anonim ***** válasza:
65%

24-es b******* kokaint is árulnak!

De csak végig kell nézni a babapiacot: rugós babahinta, kenguru, bébikomp, cukros mű babakaja és jóéjtpizsihami ami csak liszt, cukor, tejpor.

A vilagon minden eladó.

MINDEN normális márkájú gyerekülésre rá van írva, hogy 15 hónapos kor alatt hátrafele. 4 éves korig ajánlott.

És igen, 50 km/h-val menve szembekap titeket valaki, akkor konkrétan meghal a gyerek.

Kérdező:

Fiat Puntoba befér a 3 éves, 101 centis kislány hátrafele utazva. A tesója 11 hónapos, 75 centi, és a lába alig éri el az ülés végét, nemhogy ne férjen el.

szerintem nézzétek át újra a beállításokat, meg az isofix rögzítését.

aug. 24. 21:19
 27/55 anonim ***** válasza:
56%

Kedves kérdező, én sokat olvastam a témában. Gyerekulesbe akkor szabad ültetni (akkor stabil a hatgerince hozzá), ha már 2 hónapja tud ülni egyedül . Hiába dönthető a Gyerekulesbe, attól még ülni fog benne, ha fekvő helyzetbe döntöd is. Úgy képzeld el, mint mikor hintazol a széken... Hiába döntöd magad hátra a hátsó lábamra, attól még ugyanúgy ülsz a széken...

Menetirannyal szemben 15honapos korig muszáj ülnie, ez az új gyerekuleseken fel is van tüntetve. Utána megfordithatod, de biztonsági okokból nem ajánlott - 5x biztonságosabb, ha hátrafelé néz. Ahogy korábban írták, 4 eves korára erősödnek meg annyira a csigolyai, hogy nem törnek olyan könnyen el egy utkozesnel. Azért biztonságosabb, mert ha előre néz, akkor frontális utkozesnel (ami a leggyakoribb), előre csapódik a feje majd gyorsan vissza.... Míg ha hátrafelé néz, akkor a támlába fúrodik a feje hátra.... Persze hátulról is belédszaladhatnak, és akkor elvileg ugyanez a helyzet, ha hátrafelé ül, viszont hátulról általában úgy szaladnak beléd, hogy közben fékezek, csak nem bírnak lefekezni időben... Sokkal kisebb sebességgel ütköztök, mint frontális utkozesnel (ilyenkor ha te is meg a szemben jövő autó is 90km/h - val halad, akkor a gyerek feje 180km/h - s sebességgel fog előre repülni. Ezért nem biztonságos, ha picikent előre néz.

Amiatt pedig ne aggódj, hogy a lábai nem férnek el, 4-5eveseket is utaztatnak hátrafelé ülve, keress képeket a neten. Skandináv országokban 6 évig kötelező.

A helyedben egy nagyobb hordozó után néznék - nekünk Cybex aton 5 volt, 20honaposan is elfert benne az átlagos méretekkel rendelkező gyerekünk. Ahol én lakok, van egy spéci ezzel foglalkozó oldal, ott a klippan dinofixet szoktak ajánlani, amennyiben tényleg nagy hordozót keresnek.

Egyébként az se biztos, hogy a meglevő hordozótokat kinotte - sokan azt hiszik, akkor növi ki, ha kilóg belőle a lába, de ez nem igaz, a lába mindenből ki fog lógni, az ülésből is... Akkor növi ki, ha a feje búbja magasabban van, mint a fejtámla.

aug. 24. 21:31
 28/55 anonim ***** válasza:
0%
Lányom 3 éves, 105 cm, 16 kg. Neki akkor milyen ülés kéne? Én úgy látom, hogy a jobbak mind isofixesek, és simán menetiránnyal szemben lehet rögzíteni. A hordozós gyerekülést nyilván mi is háttal rögzítettük, utána kaptunk rokonoktól egy elég jót, de azt sem lehetett háttal rögzíteni (Britax römer volt, most ahelyett keresünk másikat mert kezdi kinőni). Őszintén, még nem is láttam 2-3 éves gyereket, akit háttal kötöttek volna be. De ha adtok tippet, hogy melyik ülés alkalmas rá, megnézem.
aug. 24. 21:45
 29/55 anonim ***** válasza:
24%
26 Nem, nem árulnak kokaint a boltban, de ha valahol igen írd már meg légyszi a címet! Itthon valamiért el lett terjesztve ez a menetiranyos para. Nézd meg a kínálatot gyerekulesbol, a legtöbb márkás nem bekotheto háttal, a mienk sem, ez nem ugyanaz, mint a bébi komp.
aug. 24. 22:21
 30/55 anonim ***** válasza:
52%

28-as : pl joie i-spin 360, joie i-harbour, 105cm és 18/19kg-ig simán ülhet hátrafelé, de vannak sima hátrafelé néző ülések, amiket nem lehet előre fordítani, Pl Besafe stretch, 125cm-ig és 25kg-ig...tobb is van, most ezek jutottak eszembe... Axkid skandináv márkának is vannak ilyen ülései. Amennyiben lemondasz az isofixrol és megelegedsz az öves bekotessel, akkor olcsóbb árkategóriában is találsz, Pl ugyanúgy 105cmig és 18kiloig graco extend vagy joie steadi...hatrafele bekotheto üléssel... Ráadásul ez utóbbi kettő alkalmas az anyosulesre való bekötése is (nem zavar abban, hogy lásd a visszapillanto tükröt, ha hatrafele van bekotve)

27es válaszoló voltam

aug. 24. 22:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!