Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet menetirànnyal megeggyező...

Lehet menetirànnyal megeggyezően ültetni a babàt màr?

Figyelt kérdés
Van egy 10 ès fèl kilòs babàm,aki mèg nem ül ès nem màszik(8 hònapos),csak forog,nègykèzlàbra àll,hibtàzik,hàtrafelè halad,tengelye körül forog.Van egy Isofixes gyerekülèsünk,bele lehet màr tenni,ha picit megdöntöm ès menetirànnyal megeggyezően fèlig fektetni,vagy ùgy csak ülni tud?A hordozò màr kicsi neki..

#Menetirànnyal megeggyezően
aug. 24. 15:17
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:
Az isofixeset is lehet ùgy rakni!Azèrt is kèrdeztem mert nem tudtam,mindenhol csak kg-mokat ìrnak ès hosszt.Gondolom 1 èves korukban se rakhatom őket menetirànnyal szemben akkor..Van 2 kocsi ès amikor egy èvesek lesznek,akkor vinni kell őket 4 utcànnyival lejjebb a dokihoz oltatni.Ezzel az a gond,hogy az egyik kocsiban elfèrnènek a ülèsek ès a gyerekek làba hàttal,ami fèrjemè(ő dolgozni fog valòszìnű)a màsik kocsi a szüleimè ès abban nem fèrne el a gyerekek làba,ha hàttal lenne..Sohasem veszèlyeztetnèm a babàim èletet ezèrt is kèrdeztem meg,ùgyhogy üzennèm annak,aki azt ìrta,hogy szègyellhetnèm magamat,hogy gondolkozzon is nèha ,mert nem àrt ès szègyellhetnè magàt,hogy ìgy beszèl ès ìtèkezik,amikor fogalma sincsen a dolgokròl!..Nem tudod,hogy mièrt kèrdez valaki azt amit ès màr ìtèlkezel..🤦‍♀️
aug. 24. 16:52
 12/55 A kérdező kommentje:
A többieknek köszönöm a vàlaszàt!
aug. 24. 16:53
 13/55 anonim ***** válasza:
45%
Ha jól emlékszem 10 hónapos korában vettünk nem háttal bekötött gyerekulest, markasat, lehet ilyet kapni, a legtöbb menetiránnyal megegyező irányban van, nem is lett semmi baj.
aug. 24. 16:53
 14/55 anonim ***** válasza:
31%
Mondjuk nem itt tajekozodnek, mert maris rábeszéltek, hogy háttal kell ülnie, pedig nem kell.
aug. 24. 16:55
 15/55 anonim ***** válasza:
45%
aug. 24. 16:56
 16/55 anonim ***** válasza:
46%

Azt kotve hiszem, hogy ne fernenek el a labaik. Ismetlem, a 2 evesem is hattal utazik meg :D Teljesen jo igy neki.

Egyebkent meg nyilvan nem lesz baj, ha nincs baleset. Nekem gyerekkoromban gyerekulesem se volt, sot, lehet be se kotottek, emlekeim szerint a regi skodaban hatul biztonsagi ov se volt.

Itt vagyok, mert soha eletemben egy autobalesetem se volt es ez csak a puszta szerencse kerdese.

Ha csak egy is lett volna, ki tudja mi lett volna.

aug. 24. 16:58
 17/55 A kérdező kommentje:
Mi is màrkàsat vettünk.Hàttal is lehet benne utaztatni ès fordìtva is ès rögzìtve van az ülèsekhez,isofixes.Szuzuki vagoner +-szuk van szüleimnek ès az kicsi ennek sajnos,megnèztük..Az ülès vège veszesen ràsimul a hàttàmlàra,ùgy hogy maxra hàtra van hùzva a gyerekülès..Nem tudom hova tenni a gyerekek làbàt😅
aug. 24. 17:09
 18/55 anonim ***** válasza:
47%

97 centis kisfiam tud hattal utazni egy peugeot 107-ben (az se egy nagy auto) nem tudom megerteni hogy ez 8 honaposan miert akadaly.

De nyilvan te tudod.

Talan az segitene, ha neznel kepet, videot hattal utazos babakrol. Lehet az a baj, hogy nem tudod elkepzelni ez hogyan is mukodik.

aug. 24. 17:25
 19/55 anonim ***** válasza:
74%

A kresz szerint nincs előírva, hogy háttal kell utaznia, de valójában ha menetirány szerint van, akkor ha nekimentek valaminek, bizony eltörhet a nyaka. Nyilván ha nincs baleset, nincs baj, és ha hátulról jönnek beléd, akkor is tökéletesen véd a menetirány szerinti bekötés. Az én fiam most lett 3 és még háttal utazik. Tesóm gyerekei viszont hánynak háttal (Deadalon+éheztetés mellett is) szóval ők viszonylag korán fordítottak. Soha semelyikünk nem került balesetbe, de persze senki sem tudhatja, hogy mi lett volna, ha.

Ha az egyik autóba befér háttal az ülés, akkor esetleg a kérdéses napon menjen a másikkal a férjed te meg azzal, ha lehet. Vagy megettek gyalog. Vagy megkockáztatod, hogy előre nézve kötöd be, elviselve a viszonylag rövid úton ezt a kockázatot.

aug. 24. 17:34
 20/55 anonim ***** válasza:
52%

Mind a 2 gyerekem 8hónapos kora óta néz előrefele. De ők már stabilan ültek addigra.

Háttal végigordították az utat. Nekem ez nagyobb balesetveszélyforrás, így nem érdekelt senki véleménye, megfordítottam őket.

Inkább egy 1:100000hoz baleset, mint az, hogy a gyerekre figyeljek mert ordít és nekimenjek valaminek.

aug. 24. 17:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!