Sokat ordít a baba, mi lehet a baja?
Sziasztok
Kb állandóan sír a 2 hónapos babánk mikor ébren van. Minden nap vannak jó pillanatai, mikor jókedve van, olyankor elnézelődik, elvan, mosolyog, de nagyrészt nem is sír hanem visít. Van hogy jól elvan és a másik pillanatban hatalmas visítás. Nem tudom mi fájhat neki vagy mi ez. Adjuk neki a biogaiat de nem tudom, hogy ez a hasa lehet vagy valami más, mert van naponta 1-2 kaki. Éjjel jól alszik, 21-22 között elalszik és 2 és 4 között kel először. A súlya növekszik, így nem hiszem, hogy kevés lenne a tej. Általában csak a cici nyugtatja meg, még kézben is nagyrészt ordít és feszegeti magát. Napközben pedig csak fél órákat alszik, ahogy letelik a 30 perc, kipattannak a szemei.
Írtam a gyerekorvosnak ezzel kapcsolatban, aki azt mondta a sok ciciztetés a baj.
Kérlek, segítsetek, volt más is ilyen helyzetben?
Szia! Nálunk a hasfájás miatt csinálta ezt. Biogaiatól sokkal rosszabb volt(van ismerősöm, akinek viszont nagyon bevállt). Espumisan vagy infacol esetleg? Illetve sok tornáztatás.
Tudom, sokan írják, hogy nyugodtan rakd cicire állandóan, én is így csináltam eleinte, de a gyerekorvos tanácsára minimum 1,5 órára növeltem az időt az etetések között, ez is javított a helyzeten.
Nem nyel levegőt? Tejtermékeket mennyit fogyasztol? Nálam a kávémba öntött 1 dl volt a maximum, attól többet nem ihattam.
Kitartást, ha szerencsétek van elvileg 1-2 hónapon belül elmúlik.
“2 hónapos babánk”
Ölelésre, az anyja illatára vágyik.
Éhes/szomjas ( mindkét esetben szopi).
Fáj a hasa.
Levegőt nyelt.
Tisztába kell tenni.
Melege van.
Fázik.
Összegyűrődött alatta valami és nyomja, stb.
Én is próbálom kitolni másfél órára legalább az etetést, hogy ne terheljem le a gyomrát de néha annyira sír, hogy muszáj előbb rátegyem.
Volt pár nap, mikor hanyagoltam a tejet de nem éreztem változást.
Mást nem próbáltunk még a biogaian kívül, az édeskömény teát ajánlották még, az a következő.
És mindenen végig megyek, tisztába van téve, büfiztetjük egy evés alatt van hogy többször is. Néha büfizik és sír tovább de van hogy nézelődik utána. Tényleg el nem tudom képzelni mi a baj. :(
Ez is ugyanaz, csak inkább linkeltem innen, mert a másik oldal 2 éves kortól írja, de itt 0+. Orvosom javaslatára adtuk az első fiamnál 3 hónapon keresztül. A másodiknál már csak 1 hónapig kellett és sokat segített.
Köszönöm mindenkinek a választ! Lehetséges akkor nálunk is a Biogaia a ludas, mert 1-2 hete van ez a visításos sírás és olyan 3-4 hete adjuk neki. Előtte láttam, hogy szenved a kakival, az a szenvedés elmúlt, ezért gondoltam lehet segített valamit csak ez a másik szenvedéses sírás jött… Megpróbáljuk akkor nélküle, remélem tényleg csak hasfájás és elmúlik.
Többen kérdeztétek a tejet, védőnő és a doki is azt mondta, hogy annak más tünetei is lennénk és ne iktassam ki, de ahogy korábban írtam volt, hogy pár nap kihagytam a tejet de nem segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!