Nemtudom mit kezdjek a 7 hónapos kislànyomnak rendesen bajusza van mit lehet ezzel kezdeni félek csufolni fogják lehet valami kezdeni vele?
Mondjuk az én kislányom homlokán is voltak ilyen pihék. Bajusza nem volt.
Nézd, ha a védőnő és a gyerekorvos egybehangzóan azt állítja, hogy nem szükséges kivizsgálás emiatt, akkor én a helyedben tudomásul venném és nem foglalkoznék vele tovább.
Ami a csúfolást illeti, 3 éves kor alatt kizártnak tartom, hogy bármelyik társa csúfolja. Vagyis amíg otthon, esetleg bölcsődében van, addig ez nem téma. Ha 3 éves korában még lesz bajusza, akkor meg értelemszerűen ismét a védőnőnél és a gyerekorvosnál kezdeném a kérdés tisztázását, hogy nem kell-e valami kivizsgálás. De ez még messze van...
Én is megnézetném, de ha az orvos nem aggódik, akkor később visszatérnék rá.
A csúfolódás miatt ne aggódj. Bárkin lehet fogást találni, velem az volt a baja a többieknek, hogy túl vékony voltam. Viszont egy jó történetet is hadd meséljek!
A keresztlányom 8 éves, születése óta barátok a szomszéd kislánnyal, akinek van egy felnőtt tenyérnyi anyajegy a felkarján, ami vastagon fekete szőrös. Kisebb korában néha kérdezte tőle, hogy L., mi az ott neked? L. mindig elmondta, hogy anyajegy, apának is van a derekán. Ennyivel le is tudták. Most volt a keresztlányom szülinapja, L. is ott volt. Beszélgettek és egyszer azt láttam, hogy a kerilány simogatja L. anyajegyét. Nagyon kíváncsi voltam, mi lesz ebből, mire L. megölelte a keresztlányomat és utána azon kuncogtak, hogy milyen jó, hogy L-nek van egy saját plüsse, ami rá van nőve. Édesek voltak.
Ettől ti még messze vagytok, de ha az orvos nem aggódik egyelőre, akkor szerintem nincs teendő.
Nem kell fotó, minek kellene, diagnosztizálod vagy mi?
Ha doki és védőnő szerint is oké, kicsit megnyugodnék, bár a mijeink sem voltak toppon semmiben, ami nem általános probléma, pedig ez egy jó környék.
Endokrinológust keress fel tb alapon, kérdezd meg, kell-e beutaló, bár tényleg súlyos esetben kellene csak zaklatni a gyereket vérvétellel, még olyan kicsi.. várjatok még, hátha, romlani nem fog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!