Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az oka,hogy a magyar...

Mi az oka,hogy a magyar anyukák undorodnak a szájjal működtethető orrszívótól?

Figyelt kérdés
Külföldön nyaraltunk és náthás lett a gyerek. Nem volt nálunk semmi,így hát elballagtam a legközelebbi patikába,hogy adjanak valamit. Kaptunk orrsprayt meg szájjal működtethető orrszívót. Természetesen elfogadtam, és amikor elkezdtem képen mutatni az orrsziporszit,hogy nálunk ilyen van,azt kérdezték ez ugye vicc,és ugye nem komoly,hogy az országomban ilyen szadista elveket vallanak. Kipróbáltuk szenzációsan jó,illetve kaptunk orrmosó fecskendőt sóoldatos orröblítéshez,mármint hogy az egyik orrlyukba bemyomod a vizet a másikban meg kijön. Ez is tök jó kipróbáltuk,itthon nem igazán tudok róla,hogy bárki ajánlana ilyesmit is. A gyerek gyógyul,igazán humánus és praktikus módszerekkel. Csak azt nem értem,ha más országokban,így tudnak gyógyítani,nálunk miért nem terjed ez a humánus szemlélet. Mit gondoltok erről?

aug. 16. 09:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

20, egész gyerekkoromban a fül-orr gégészeten ültem, többször szúrták fel a fülem, kivették a mandulaim, mégis állandóan bajom volt.

Akkor még nem volt "divat" az orrszívó, még csak spray sem volt, csak vacak orrcsepp, ami lecsorgott a torkunkon.

Na ezzel szemben a gyerekeimnek soha nem volt se fül, se arcüreg... gondjuk. Erre még csak antibiotikumot se kaptak.

Engem meggyőzött.

Egyébként meg "külföldön" a csodájára jártak a porszívós orrszívónknak, és rögtön hozattak maguknak. "Kint" sem ám csak szájjal szívós van, hanem millió elektromos. Nem magyar találmány géppel szívni, csak a porszívóra tehető egyedi.

aug. 16. 11:48
 22/28 A kérdező kommentje:

En sem vagyok már olyan fiatal,az én gyerekkoromban sem volt divat az orrszívás. Nekem ennek ellenére nem voltak fül orr gégészeti élményeim a meleg sóra meg a kamillás gőzölésre emlékszem. Nem szúrtak, még mandulakivétel sem kellett.

Lehet valakik a csodájára jártak,mindenesetre nemzeti csoda biztos nem lett. Igen tudom van millió elektromos,csak úton voltunk,ezért kaptuk ezt,így praktikusabb volt. Bár biztos,más országokban,csodagépek lehetnek az elektromosak,ha nálunk ezek nem működnek.

aug. 16. 12:06
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi azt használjuk, de van a porszívós is. Ugyanúgy utálja a gyerek mostmár 2 évesen, visít és le kell fogni ahhoz is, úgyhogy ennyit erről.

Pici babának jó, volt mert hangtalanul tudtuk csinálni.

aug. 16. 12:19
 24/28 A kérdező kommentje:
23as hát ez sajnálatos, nálunk ez nagyon bejött hogy nincs hanghatás. Bár igaz sokat nem használjuk,csak ha nagyon zavarja,ami kifolyik azt meg csak letöröljük,nálunk is 2 eves,már egész jól megy az orrfújás,valószínű sokáig nem is lesz hasznalatban.
aug. 16. 12:40
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekek általában nem azt nem szeretik, amiVEL szívnak ezek, hanem magát a szívó érzést, ilyen formán ez nem függ össze a lefogással/kínzás faktorral. Mellesleg a kialakításuk kb. ugyanaz, csak a szájjal szívósnak van egy szipka a végén. Ilyen formán nem értem miért középkori kínzó eszköz a porszívós és külföldi okosság a szájjal szívós.

Egyébként egy szülő szerintem érzi azt, hogy nekik melyik a jobb, praktikusabb és hatékonyabb. Ha nektek ez, használjátok ezt, ennyire egyszerű. Viszont az, hogy mivan a fül-orr gégészeteken, szerintem nem ide keverendő. Egyrészt nincs statisztikád arról, hogy egyáltalán ki szívta a gyerek orrát az ott ülők közül és ki nem, hányszor és mivel. Egy megnövekedett mandula mellett nincs is ennek jelentősége mondjuk, ahogy ugyanerről nincs külföldi statisztikád sem, amit mellé lehetne tenni. Szóval kár ezen vitatkozni. Mindenki a legjobb tudása szerint csinálja a dolgait és van olyan betegség, amiből orrszívás nélkül is meggyógyulna a gyerek, meg van olyan, amiből orrszívással sem... Ez ilyen.

aug. 16. 12:44
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Az en gyerekemet a szajjal szivoshoz is ugyanugy le kell fogni, az orrmosastol lehet sokkot is kapna. Tokmindegy, porszivosat es szajjal szivosat is hasznalunk.
aug. 16. 13:11
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam egyévesen konkrétan megnyugodott a porszívóstól. Kétévesen viszont minden fajtától ordított, a porszívóstól, a kézi labdástól és ha szájjal szívtam a porszívóst a gép helyett, attól is. Az zavarta ha bármi az orrához ér.

Ha meg ígyis-úgyis ordít, akkor inkább azt választom, amivel gyorsabban végzünk.

aug. 16. 14:15
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk van labdás, szájjal szívós és porszívós is. A labdás felejtős. A szájjal szívós két fokkal jobb, de ugyanúgy le kell fogni hozzá a kicsit, mint a porszívóshoz, ami viszont jóval hatékonyabb. Egyébként próbáltam magamon is a porszívósat, nem volt kellemetlen. Sós spray-t itthon is lehet kapni, többen javasolták is, a testvéremnek bejött, nekem nem nagyon, nincs annyi kezem. A nagyobbik gyerekünk kb. 1 éves korára megtanulta, hogy neki is jobb, ha kiszívják az orrát, azóta nem hadakozik ellene. A szájjal szívós két helyzetben jó: éjszaka, ha nem akarok a porszívóval zajongni és utazás közben. Ami a gusztustalanságot illeti: Meg nem tudnám számolni, hányszor kerültem már kapcsolatba a gyerekeim különféle nedveivel. Ez már nem oszt vagy szoroz.

Ez a bejegyzés kicsit ilyen "bezzeg Nyugaton, mi meg az elmaradott Balkán vagyunk" szagú lett.

aug. 16. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!