Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az oka,hogy a magyar...

Mi az oka,hogy a magyar anyukák undorodnak a szájjal működtethető orrszívótól?

Figyelt kérdés
Külföldön nyaraltunk és náthás lett a gyerek. Nem volt nálunk semmi,így hát elballagtam a legközelebbi patikába,hogy adjanak valamit. Kaptunk orrsprayt meg szájjal működtethető orrszívót. Természetesen elfogadtam, és amikor elkezdtem képen mutatni az orrsziporszit,hogy nálunk ilyen van,azt kérdezték ez ugye vicc,és ugye nem komoly,hogy az országomban ilyen szadista elveket vallanak. Kipróbáltuk szenzációsan jó,illetve kaptunk orrmosó fecskendőt sóoldatos orröblítéshez,mármint hogy az egyik orrlyukba bemyomod a vizet a másikban meg kijön. Ez is tök jó kipróbáltuk,itthon nem igazán tudok róla,hogy bárki ajánlana ilyesmit is. A gyerek gyógyul,igazán humánus és praktikus módszerekkel. Csak azt nem értem,ha más országokban,így tudnak gyógyítani,nálunk miért nem terjed ez a humánus szemlélet. Mit gondoltok erről?

aug. 16. 09:22
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
97%

1. mert gusztustalan

2. ezt pont nem, de elemeset próbáltam, lókukit sem ér

3. magamon viszont használtam felnőttként a porszívósat műtét után az orvos utasítására, és egyáltalán nem fáj. A porszívó hangjától sírnak csak a kicsik.

aug. 16. 09:27
 2/28 anonim ***** válasza:
94%

1, nem undorodnak, hanem könnyebb nem szájjal szívni

2, semmivel sem humánusabb szajjal, mint géppel. Ha valaha kipróbáltad volna magadon, tudnád, hogy semmi se kellemetlen benne, sőt, nagyon jó érzés, amikor kipucol mindent. A gyerekek 99 %-a csak a hanghatás miatt sír.

3, a sóoldatos öblítés is ismert Magyarországon. Viszont sose csináld sima vízzel, mert az nagy gondot okozhat

aug. 16. 09:29
 3/28 A kérdező kommentje:

Nem éreztem semmi megterhelőt, pedig nem vagyok úszó olimpikon.

Ha gyerek nem kap sokkot,nem sír,akkor miért tegyek pluszban arról,hogy sírjon,ha már így is van elég baja. Nem sima vízzel csináltam, ilyen orrmosó fecskendővel nem találkoztam,ezek szerint te már találkoztál.

aug. 16. 09:34
 4/28 A kérdező kommentje:
1es hát szerintem lefogni egy üvöltő gyereket,mert fél,az minden csak nem humánus. A gyereket is tisztába teszed,nem eppen gusztusos,de ezt is meg kell csinálni.
aug. 16. 09:37
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van szájjal szívós is, nem nem megy a szádba a takony...

DMben vettem, de csak ilyen kis "babafikákra" jó, mikor látod,hogy ott van, de sehogy nem bírod kitakarítani,vagy mikor bukásnák felmegy a tej. Mikor beteg volt, akkor porszívósat használtam.

aug. 16. 09:52
 6/28 anonim ***** válasza:
89%
En csak szájjal szívósat használok.. Soha nem nyeltem még taknyot.Világba nem megy fel a szádig a takony a csőben..
aug. 16. 09:57
 7/28 A kérdező kommentje:
5ös ezt en is ismerem, a külföldi mintára én is vettem egyet kipróbáltam, ha fel van lazítva váladék tökéletesen működik,illetve ha az orr körül maszírozom az is sokat segít.
aug. 16. 09:59
 8/28 anonim ***** válasza:
94%

En nem undorodom, amikor nem volt mas lehetoseg, akkor probaltam azt is. Nem megy a szadba a cucc, de nem is olyan hatekony.

Az orrsziporszi valoban inkabb itthon elterjedt, de ha “balkani” szokas ha nem, en szeretem, mert hatekony. Probaltam magamon is; nem faj, de nyilvan esszel kell szivni, nem percenkent.

Orrmosast 6-7 eves kor alatt inkabb nem probalnam ki, veszelyes is lehet, ha nem sikerul, mert felre megy a folyadek. De csak lehet en nem vagyok ennyire bator :D

aug. 16. 10:00
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha ügyes a szülő, nem fog félni a porszívóstól sem. Nálam a kislányom úgy megtanulta, hogy ha a kezébe adjuk az orrszi porszit, az orrába dugja. :) most lesz 2 éves.
aug. 16. 10:04
 10/28 anonim ***** válasza:
68%
De amúgy praktikus szerintem a szájjal működtethető orrszívó, utazásra pl, vagy ha éjjel hirtelen kell.
aug. 16. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!