Van itt olyan anyuka aki sose viszi levegőzni a picurt? Én
minden nap viszem, legalább egy órára még most is
(nyáron többet), de olvastam, hogy valaki azt írta mire
való a levegőzés ő csak szellőztet? Szerintetet?
Vélemény?
szerintem ez provokatív kérdés... bár a zöme úgyis azt fogja írni, hogy viszi a gyereket sétálni, levegőzni. ez alap, hogy nem elég a szellőztetés.
mondjuk zuhogó esőben én sem viszem ki csak negyed órára a teraszra, de ha lehet szinte mindennap kint vagyunk.
2010. nov. 2. 11:02
Szerintem az én szomszédom sem vitte 1 éves kora előtt a babáját, csak ha muszáj volt. Én igyekszem minden nap vinni, náha 2-szer is megyünk, már félek előre az ősz-tél-től, hogy hányszor lesz, hogy nem tudunk menni pl. ónos esőben.
2010. nov. 2. 11:07
hát én bevallom hogy volt olyan napunk mikor nem vittem ki,mert valami oknál fogva felborult ill. elcsuszott a napirendünk,de maúgy minig kiviszem és szerintem is fontos a levegőztetés.
2010. nov. 2. 11:13
Szerintem is nagyon fontos a levegőzés minden nap, mi is sétálunk, ha az időjárás engedi.
Nem elég a szellőztetés, teljesen más a kettő.
De igen, én is ismerek mindkét végletet, a szomszéd babája pl. szinte egész álló nap kinn van, legyen +30 vagy épp -10fok. Ez szeritnem túlzás. Viszont van olyan is az ismerettségi körömben, aki egyszerűen lusta ahhoz, hogy babakocsiba tegye a gyerekét és sétáljon vele egy fél órát. Csóri gyerek csak akkor van a szabadban, ha az apja esetleg ráér és ő viszi ki.
2010. nov. 2. 11:25
szia! szerintem nincs ilyen. Nekünk van olyan napunk, amikor nem úgy alakul az időbeosztás, de akkor is vagyunk kint, csak mondjuk pl. "ügyintézünk". Boltba, erre arra és közben vagyunk kint, míg elsétálunk a-ból b-be. De a konkrét babakocsizás, játszóterezés kimarad.
2010. nov. 2. 11:26
Mi is mindennap kimegyünk, kivéve, ha esik, vagy ha nagyon fúj a szél. De sajnos ismerek olyat(szomszéd), aki amióta itt lakunk nem vitte sehova a gyerekeit...kis kertjük van, de oda is csak nyáron vitte ki őket...és csodálkozik, hogy mindkét gyerek beteges. Na mindegy , csak a gyerekeket sajnálom. Ja és voltunk át náluk, nem szellőztet, nehogy megfázzanak...no comment
2010. nov. 2. 11:31
Van, a sógornőm. Ő 1 éves koráig alig vitte ki, mert a baba állandóan a cicin lógott, ha nem akkor meg aludt. Babakocsiban viszont ordított. Hát nem tudom, én akkor is kivittem volna, akkor fogtam volna az ölemben.
2010. nov. 2. 11:35
Szerinted ki vallaná ezt be?Hogy aztán mindenki nekiessen?
2010. nov. 2. 12:27
Sajnos a "sétálunk órákig" nálunk nincs meg.
Most már 7 hónapos Manó, de gyűlöli a babakocsit, sehogy nem tudtam vele megszerettetni, pedig egy másikat is vettünk.
Helyette naponta az erkélyre megyünk ki 2x-3x 20 percre.
Ez van.
2010. nov. 2. 12:29
Szia! Mi minden nap kint vagyunk, már tavaly is így volt mikor született a lányom. Van itt pár házzal arrébb egy 3 hónapos pici, ők akkor vannak kint ha a boltba el kell menni. Még a teraszra sem teszi ki anyuka babakocsiban. Nem mintha előtte anyukát látni lehetett volna, szóval várható volt. A férje panaszkodta múltkor hogy a felesége egész nap a gép előtt ül...GOndolom mióta megvan a pici nem változott a dolog.
2010. nov. 2. 13:04
További kérdések: