Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2. Baba segítség nélkül?

2. Baba segítség nélkül?

Figyelt kérdés

Szeretnék még egy babát, de a férjemet leszámítva nincs segítségem. Ő pedig állandóan dolgozik. A 2 nagyszülő meg csak babusgatja a lányom 10percig és nekik ennyi a nagyszülőség. Ti bevallalnàtok?

Nagyon filozom :(

2024. aug. 14. 14:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
Én így válaltam be. Nem bántam meg. Igaz nehéz, de azért válaltuk, mert akartunk mégegyet, de egy percig se gondolkodtam rajta, hogy ne legyen.
2024. aug. 14. 14:36
 2/15 anonim ***** válasza:
70%

Fizetett segítséget tudsz igényelni? Pl.takarítónő a nagytakarításhoz,ilyesmik. Tudsz-e menüs cégtől ételt rendelni legalább a gyermekágyas időszakra.

Ha van pénz segitségre gond nélkül bevállalható. Sokak bevállalják segítség nélkül is. De látom a különbséget a segítség nélküli és segítséget kapó anyák között.

2024. aug. 14. 14:37
 3/15 anonim ***** válasza:
93%

A Te helyedben nem. Lerí az írásodból h már most kevésnek tartod a segítséget.

Ha 1 gyerek mellett elégedetlen vagy a szabadidő hiánya miatt, 2-vel akkor szerinted 2vel?

Sokat vállaltunk 0 segítséggel második gyereket. Mert nem éreztük magunkat agyon terhelve.

Éreztük h bírjuk.

Mindenkinek más az igénye, a terhelhetősége.

De úgy még egy gyereket vállalni h már az 1 is sok, értelmetlen

2024. aug. 14. 14:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt látom,már ez az egy is sok (ne értsd félre,nem azt írom ezt se kellett volna,hanem épp elegzaz erődhöz)

Tudod mikor lesz igazán nehéz? Amikor majd visszamesz dolgozni a gyerekek meg felváltva betegek,vagy felváltva kell ide oda vinni őket,vagy tanulni velük,szuloire menni,stb. Na az az "igazi" segítség nélkül. És még egészséges gyerekekről beszéltünk.

2024. aug. 14. 15:07
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
Nekem így van kettő, de azért nagyon kemény, na. Két gyerekkel nem kétszer olyan nehéz szerintem, mint eggyel, hanem 5-ször olyan nehéz. Az énidőm pl. teljesen megszűnt.
2024. aug. 14. 15:33
 6/15 anonim ***** válasza:
83%

#4es vagyok

Én is lejátszók sokszor S gondolattal,nekem is egy van,és úgy néz ki így is marad. Hamarosan két éves,tobbekberes,és le is van maradva,fejlesztésre járunk. Aludni születése óta nem tudtam igazán,mindig van valami. Sokszor úgy mosom fel magamat reggelente a padlóról. Ha néha alszik is,már kevés. Kifingottam.

És hát hiányzik az is,amit enidonek neveznek,olvasás,egy nyugodt kávé. Így is a nem létező szabadidőmben fejlesztők könyveket olvasok,vagy gyerek ruhákat szortirozok. Elég volt. Én mégegyszer ezt biztos nem csinálom végig,pláne nem kettővel

Szeretem,imádom,de tudom a határaim.

2024. aug. 14. 15:39
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincs segitsegem, két gyerekem van.

Nem másnak szülök, hogy néha vigyáznak rá egy-egy órát a nagyszülők, nekem ez bőven elég.

2024. aug. 14. 18:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a férjem nem lenne egyenlő partner a gyereknevelésben, nem vállaltunk volna másodikat, mert akkor az elsőtől kipurcantam volna, aki tartós beteg.

De vállaltunk, mert át akartuk élni, hogy milyen egészséges gyerekkel is.

Mivel születéskor sérült, nem volt nagyobb esély másodjára beteg gyerekre, mint az elsőnél.

A kicsi egészséges, így teljes az életünk.

2 gyereket a férj normális segítsége nélkül nem vállaltam volna.

2024. aug. 14. 18:36
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Igy vagyok terhes eppen a masodikkal kis korkulonbseggel. A ferjem a “segitsegem”.
2024. aug. 14. 19:02
 10/15 anonim ***** válasza:
56%

Nézd,mindenki mást bír. Attól még hogy valaki fél kézzel elbír kettővel is,meg felfogása szerint nem másnak szül..én ezt inkább úgy mondanám más a segítség igenyunk..nos felesleges mericskelni

Senki sem jobb vagy rosszabb attól hogy többet bír esetleg mint más,és ahany ember annyi eletkorulmeny,annyi hozott helyzet,lelki szemét,puttony (mert sajnos egy mérgező családból származás is vastagon belejatszik sok mindenbe)

Én abból amit leírtal,mindenképp várnék a masodikkal.

2024. aug. 14. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!