Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha valami nem tetszik az 5...

Ha valami nem tetszik az 5 hós babámnak torka szakadtából ordít nagyon sokáig. Mikor növi màr ki?

Figyelt kérdés

Ha vendégek jönnek addig üvölt torka szakadtàból amig el nem mennek. Annyira hangos, mintha a fülemtől 1 cm-re szirénáznának. Ilyen sírást még sosem hallottam, pedig van tesója és sok a gyerek a családban. Családi összejövetelre mentünk, zengett minden tőle amig nem került megszokott környezetbe. Ma plázába vittem, direkt etettem, altattam előtte. Csak 30-40 percet terveztem ott vele, de úgy ordított, hogy volt, aki a mozgólepcsőről visszalépett miattunk, mások egy komplett teherliftbe nem szálltak be mellénk (kb 10 ember elfért volna pedig). A nagyot elvittem játszira, a kicsitől zengett az is (jó ekkor álmos volt, csak 1 pici hintázást ejtettünk volna meg hazafelé máshonnan). Elhiszem, hogy rossz szegénynek, de most mit csináljak? Már félek vele kimozdulni (és vendégeket hívni), de nem lehetünk állandóan itthon 2 gyerekkel. A nagyobb 4 éves lesz, leginkább a férjemmel megy játszizni.

Nektek volt ilyen korszak? Mikor növi ki?

2024. aug. 5. 14:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%

4 hónapos. Fáj a pocakja, melege van, álmos, jön a foga lassan, bármi lehet. Második gyerek és itt kérsz tanácsot? Az ő szempontjai most mindennél előbbre valók.

Beszélj az orvossal, védőnővel. Valami nem kerek. Eleget vagy vele? Foglalkozol vele a gondozáson kívül?

2024. aug. 5. 14:45
 2/12 anonim ***** válasza:
41%

Te, hallod magad? A babadnak tul sok az inger, azert sir szerencsetlen. Milyen kedvesen irsz rola, beszaras…

Egyszer kinovi, igen, biztosan. A mikor az valtozo. Probald meg ilyenkor inkabb hordozni, hatha az segit. Nyilvan ahova muszaj menni, menjetek. De amit nem muszaj, hagyjatok ki.

2024. aug. 5. 14:46
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Nekem az első gyerek ilyen. 3 lesz, nem sokat javult. Nekem csak akkor tűnt fel, hogy más gyerek nem ilyen, amikor megszületett a testvére és vele lehet menni helyekre, folyamatos visítás és pánikrohamok nélkül.

Voltunk már vele a szakszolgálatnál is, de azt mondták normális, pedig ott is végigüvöltötte az egy órát. Védőnő és a gyerekorvos szerint is normális, mert értelmes, fejlődik, tehát nincsenek szellemi problémái, épp csak mindenhol sír. Én meguntam, nem visszük sehova, mert kva idegesítő. Gondolom egyszer majd kinövi. Lehet lepontozni, az én idegrendszeremen már túlmutat ez a konstans bőgés.

2024. aug. 5. 14:53
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
3-as, tsmt tornat nagyon tudom ajanlani, kar, hogy eddig fel se merult, sokat segithet.
2024. aug. 5. 14:59
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem azt kérdeztem mitől sír, merr azt tudom. Ez nem a foga és nem a hasa. Az új inger miatt sír. Amikor jön 2 hetente a nagymama, hogy kicsit besegítsen és unokázzon a babám egész nap úgy sír, hogy 1x már levittem a gyerekorvoshoz is. Anya 3 gyereket felnevelt, de megijedt, mert ilyet még nem hallott. Persze amint beültünk az autóba szépen csendben lett. Ezt akkor játsza el, ha új inger éri. Nem megyünk sokszor és nem is jönnek hozzánk sokszor, lehet pont ez a baj, hogy szokatlan neki. Persze a gyerek az első, de üljek vele itthon akkor hónapokig, hogy majd utána ingersokkot kapjon? Az sem jó. Nem Metallica koncertre vinném, csak a papírírószerbe... Meg nem a 26. távoli rokonok jöttek csak a dédik.

Nem találom csúnyának az írásom, csak szemléltetni akartam, hogy milyen éles hangon sír. Türelmesnek tart a környezetem, de már sajnos elfáradtam. 5 éve majdnem nem voltam gyerek nélkül sehol, mert a nagyobb is nagyon nehéz eset, csak ő más téren, ő szeretet járkálni, de nem fogad szót és nem lehetett letenni a kezemből. Most mennék, el is indultam volna, csak szegény 2x is rákezdett.

Szoktam a picivel játszani. Legalább is próbálok, de még nem nagyon kötik le a dolgok igazán. Hamar ráun mindenre és cipelteti magát. A hordozót utálja.🙃

2024. aug. 5. 15:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Milyen hordozotok van? En ezt a temat meg nem engednem el, mert ez lehet akar meg is mentene ebben a helyzetben, csak meg kell talalni a jot.
2024. aug. 5. 15:14
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
Vannak olyan babák, akik érzékenyebbek az ingerekre, a változásokra. Ki fogja nőni előbb-utóbb. Esetleg hordozót próbáltál? Ha még nem, érdemes, hátha javít a helyzeten.
2024. aug. 5. 15:14
 8/12 anonim ***** válasza:
34%
Nem fogja kinőni, feleségem 40 éves és máig ordít, ha valami nem tetszik neki. 16 éves lányom ugyanez.
2024. aug. 5. 15:16
 9/12 anonim ***** válasza:
66%

Ez az a fajta reakció az ingerre, amivel nem tudsz mit tenni sajnos.

Az én fiam ordított az anyósomtól, a sógornőmtől (itthon is, náluk is), pedig szeretjük őket :)

Vásárlásnál nem sírt, de láttam rajta, hogy nem tetszik neki.

Igyekeztem türelmesen, lassan az ő tempójában társaságba menni vele, hagy szokja meg.

Elmúlik, már lassan három éves, de már nagyon rég bárhova, bárkivel megy, akkor is ha hangos vagy sokan vannak jól érzi magát.

Idő kell ehhez.

2024. aug. 5. 15:19
 10/12 anonim ***** válasza:
80%

3!

"mert értelmes, fejlődik, tehát nincsenek szellemi problémái"

Ez mekkora marhaság!!

Pl egy autista is értelmes, fejlődik, és nincsenek szellemi problémái!

Csak pl szenzoros és éretlen idegrendszerű,ami miatt így viselkedik!!

Ki volt az az agytröszt,aki ezt mondta neked?

2024. aug. 5. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!