Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasonló nevet adni családon...

Hasonló nevet adni családon belül?

Figyelt kérdés
Rég óta van már egy kiszemelt nevem, amit ha lesz lányom, adni szeretnék neki, de egy nem sokára születendő lánynak ennek a névnek a hosszabb változatát tervezik adni a szülők a családban, szerencsére annyira nem közeli rokonság, de azért mégis felmerült bennem a kérdés mennyire szerencsés ez a helyzet. Konkrétan az Eliza/Elizabet névről van szó, illetve férjem unokatestvérének a születendő kislányáról. Én már tényleg nagyon rég elterveztem ezt a névadást, úgyhogy nem szívesen mondanék le róla. Persze lehet nem is lesz lányom és akkor tárgytalan a dolog. De ha mégis? Szerintetek? Volt hasonló eset nálatok?

aug. 3. 19:41
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Na jó, hát az más amikor felmenők nevét adják a babának, pl. nagymama, nagypapa nevét. Én ahogy írtam is, arra gondoltam, amikor két kisgyereknek adják ugyanazt, vagy legalábbis hasonló nevet. De megnyugtattak a válaszok, bár amúgyse terveztem leváltani ezt a kislány nevet. Amúgy jelenleg várandós vagyok, de kisfiúval, szóval egyelőre tényleg nem aktuális ez a kérdés.
aug. 7. 15:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha már van egy jópár éve dédelgetett nevem, nem fogom azé' nemadni, mert a családban más is azt találta ki.
aug. 8. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!