Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasonló nevet adni családon...

Hasonló nevet adni családon belül?

Figyelt kérdés
Rég óta van már egy kiszemelt nevem, amit ha lesz lányom, adni szeretnék neki, de egy nem sokára születendő lánynak ennek a névnek a hosszabb változatát tervezik adni a szülők a családban, szerencsére annyira nem közeli rokonság, de azért mégis felmerült bennem a kérdés mennyire szerencsés ez a helyzet. Konkrétan az Eliza/Elizabet névről van szó, illetve férjem unokatestvérének a születendő kislányáról. Én már tényleg nagyon rég elterveztem ezt a névadást, úgyhogy nem szívesen mondanék le róla. Persze lehet nem is lesz lányom és akkor tárgytalan a dolog. De ha mégis? Szerintetek? Volt hasonló eset nálatok?

aug. 3. 19:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Én akár tök ugyanazt is adnám, ha nekem egyszer az tetszik. Sose értettem mit kell ezen pörögni, a világon is van, akinek ugyanaz lesz még a neve, főleg ha népszerű. Te gyereked, úgy nevezed el, ahogy akarod.
aug. 3. 19:53
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Férjem unokatestvérének a lánya az én nevemet kapta, mert megtetszett nekik. Engem nem zavar, nem vagyunk közeli viszonyban sem.
aug. 3. 19:57
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Távoli rokon.

Nincs is még gyereketek.

Lehet, hogy nem is lány lesz.

Teljesen felesleges ezen aggódni.

aug. 3. 20:05
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Férjem unokatesója Gergely (Gergőnek becézik), a fiunk Gergő lett. Az egyik unokatesónk Máté, a nővérem fia is Máté. Minket nem zavar, hogy van már ugyan olyan, vagy hasonló név a családban.
aug. 3. 21:18
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Kár ezen gondolkodni. Lehet, hogy mire oda jutsz, más név fog tetszeni.
aug. 3. 22:04
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Ha a sógornőm adta volna ugyanazt a nevet, akivel havonta minimum találkozunk, az zavart volna. Ha az uram unokatestvére, akivel 2 évente egyszer, az nem.
aug. 3. 22:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi az unokatesókkal a kapcsolatot sem tartjuk. Főleg nem tudom hogy hívják a gyerekeiket... Pont nem érdekelne, ha valamelyiknek akár ugyanaz is, mint a mi gyerekünknek. Ez ne vegye el a kedved attól a névtől, amit szeretnél. Ha valaki megszólja, az megszólna más dolgot is.
aug. 4. 09:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Nagymamánk Zsuzsanna volt, én pedig szeretném majd a lányomnak adni. Mert tetszik. Viszont még távol vagyok tőle, biztos fogja valaki adni 2.névként a lányának aki hamarabb fog szülni (17en vagyunk unokatesók), de nem zavar minket ha ugyanaz a név van a családban. (Van több Zoltán és Ferenc is)

Szerintem lehet más formában is adni akkor ha annyira zavar. Elizabet, Elíz, Eliza, Elza, Ilza(Elizabet névből)

Anyukám egyébként Erzsébet, a legidősebb nővérem Eliza lett, kicsit tovább adva a nevét, mégis máshogy

aug. 6. 20:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Tiniként elhatároztam, hogyha lányom lesz, Laura lesz.

17 voltam, mikor megszületett a nagybátyámék lánya, és ezt a nevet kapta.

Akkor nem esett jól 🤣

De mire én oda jutottam, már eszembe sem jutott ez a név, pedig hozzáteszem, 3 lányom van.

aug. 6. 20:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az én családomban és a férjem ágán is nagyon általános az azonos keresztnév adása a lányoknak, ezek anya-lánya párosok, szóval én biztos nem akadnék fent ilyenen, főleg ha nálatok még ráadásul távolabbi is a rokonság. Szerintem ne kattogj ezen, ereszd el, majd ha lányod lesz, és aktuális a kérdés, akkor ráérsz eldönteni, hogy ragaszkodsz-e ehhez a névhez, vagy valami más jobban megtetszik (olyan is van ám, hogy az ember amikor aktuális, nem érzi a babához passzolónak az évekkel korábban kitalált nevet).
aug. 7. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!