Rég óta van már egy kiszemelt nevem, amit ha lesz lányom, adni szeretnék neki, de egy nem sokára születendő lánynak ennek a névnek a hosszabb változatát tervezik adni a szülők a családban, szerencsére annyira nem közeli rokonság, de azért mégis felmerült bennem a kérdés mennyire szerencsés ez a helyzet. Konkrétan az Eliza/Elizabet névről van szó, illetve férjem unokatestvérének a születendő kislányáról. Én már tényleg nagyon rég elterveztem ezt a névadást, úgyhogy nem szívesen mondanék le róla. Persze lehet nem is lesz lányom és akkor tárgytalan a dolog. De ha mégis? Szerintetek? Volt hasonló eset nálatok?
Én akár tök ugyanazt is adnám, ha nekem egyszer az tetszik. Sose értettem mit kell ezen pörögni, a világon is van, akinek ugyanaz lesz még a neve, főleg ha népszerű. Te gyereked, úgy nevezed el, ahogy akarod.
aug. 3. 19:53
2/12 anonim válasza:
Férjem unokatestvérének a lánya az én nevemet kapta, mert megtetszett nekik. Engem nem zavar, nem vagyunk közeli viszonyban sem.
aug. 3. 19:57
3/12 anonim válasza:
Távoli rokon.
Nincs is még gyereketek.
Lehet, hogy nem is lány lesz.
Teljesen felesleges ezen aggódni.
aug. 3. 20:05
4/12 anonim válasza:
Férjem unokatesója Gergely (Gergőnek becézik), a fiunk Gergő lett. Az egyik unokatesónk Máté, a nővérem fia is Máté. Minket nem zavar, hogy van már ugyan olyan, vagy hasonló név a családban.
aug. 3. 21:18
5/12 anonim válasza:
Kár ezen gondolkodni. Lehet, hogy mire oda jutsz, más név fog tetszeni.
aug. 3. 22:04
6/12 anonim válasza:
Ha a sógornőm adta volna ugyanazt a nevet, akivel havonta minimum találkozunk, az zavart volna. Ha az uram unokatestvére, akivel 2 évente egyszer, az nem.
aug. 3. 22:17
7/12 anonim válasza:
Mi az unokatesókkal a kapcsolatot sem tartjuk. Főleg nem tudom hogy hívják a gyerekeiket... Pont nem érdekelne, ha valamelyiknek akár ugyanaz is, mint a mi gyerekünknek. Ez ne vegye el a kedved attól a névtől, amit szeretnél. Ha valaki megszólja, az megszólna más dolgot is.
aug. 4. 09:07
8/12 anonim válasza:
Nagymamánk Zsuzsanna volt, én pedig szeretném majd a lányomnak adni. Mert tetszik. Viszont még távol vagyok tőle, biztos fogja valaki adni 2.névként a lányának aki hamarabb fog szülni (17en vagyunk unokatesók), de nem zavar minket ha ugyanaz a név van a családban. (Van több Zoltán és Ferenc is)
Szerintem lehet más formában is adni akkor ha annyira zavar. Elizabet, Elíz, Eliza, Elza, Ilza(Elizabet névből)
Anyukám egyébként Erzsébet, a legidősebb nővérem Eliza lett, kicsit tovább adva a nevét, mégis máshogy
aug. 6. 20:43
9/12 anonim válasza:
Tiniként elhatároztam, hogyha lányom lesz, Laura lesz.
17 voltam, mikor megszületett a nagybátyámék lánya, és ezt a nevet kapta.
Akkor nem esett jól 🤣
De mire én oda jutottam, már eszembe sem jutott ez a név, pedig hozzáteszem, 3 lányom van.
aug. 6. 20:48
10/12 anonim válasza:
Nálunk az én családomban és a férjem ágán is nagyon általános az azonos keresztnév adása a lányoknak, ezek anya-lánya párosok, szóval én biztos nem akadnék fent ilyenen, főleg ha nálatok még ráadásul távolabbi is a rokonság. Szerintem ne kattogj ezen, ereszd el, majd ha lányod lesz, és aktuális a kérdés, akkor ráérsz eldönteni, hogy ragaszkodsz-e ehhez a névhez, vagy valami más jobban megtetszik (olyan is van ám, hogy az ember amikor aktuális, nem érzi a babához passzolónak az évekkel korábban kitalált nevet).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!