Mikortól ült a babátok? Lehet segíteni valahogyan?
Ugyanez... 😂
A nagyobbik fiam 9 hónaposan tanult meg ülni, de ő 8 hónaposan már stabilan mászott. A kicsi még csak a földön kúszik.
Türelem, és ami a legfontosabb: ne ültesd!
(Plusz azt se hagyd, hogy ülésbe húzza magát pl. a hordozóban, etetőszékben, döntött babakocsiban!).
Egyébként az én fiam a hivatalos kúszással nem nagyon vesződött, 7,5 hósan kezdett kommandózni, de egy nap után már inkább mászott, mondjuk előtte már sokáig kutyázott is.
A mászás után meg szinte egyből ki is ült, nyilván még jó ideig nem ült stabilan, de gyorsan belejött azért.
Kitartás, egyszer úgyis elkezdi, és amúgy az én fiam hiába ült, nem nagyon volt hajlandó enni egyedül, inkább játszott a kajával, csak dobálta, trancsírozta, egy falatot a szájába nem tett (max. nasit), szóval ne vegyél rá mérget, hogy az ülés után egyből majszol egyedül egy falatot is 🙂
Azzal segítheted, ha hagyod minél többet a földön szabadon mozogni. Minél kevesebbet van kötött pozícióban, pl: pihenőszék, babakocsi, hordozó...
Első gyerekem megkésett mozgásfejlődésű, na nála tényleg embertpróbáló volt kivárni. Aktív (születésétől kapott) gyógytorna mellett is 13 hónaposan kezdett mászni, majd abból kiülni.
Másik időben csinált mindent. 8,5 hónaposan kezdett mászni, majd 9 hónaposan ült ki.
11 hónaposan ült fel.
Hagyd, hogy a saját tempójában fejlődjön.
Nekem mindkét fiam 7 hónaposan ült először. Az első nem kúszott, ő mászásból 1 hónap után ült ki, a második 1 hónapig kúszott, aztán elkezdte felhúzni magát alacsonyabb bútorokra, pl a matraca kb a földön van, arra felhúzta magát és mellé csüccsent a földre (kicsit bénán tudom leírni, de remélem érthető).
Mindkettő rengeteget volt a földön, ezen kívül mást nem csináltam.
Az ülést én is nagyon vártam már, és ne aggódj, eljön az a pillanat is!
Nekem egyik gyerek kúszás után ült, igaz már hintázott négykézláb, de a mászás csak ülés után indult be. 9 hónapos volt egyébként.
Nem lehet siettetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!