Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól ült a babátok? Lehet...

Mikortól ült a babátok? Lehet segíteni valahogyan?

Figyelt kérdés
Kislányom 8 hónapos, nemrég, 1-2 hete kezdett csak kúszni, innentől mennyi idő lehet még míg mászik és megtanul stabilan ülni? Nem akarok türelmetlenkedni, csak egyszerűen annyira várom már az ülést, annyi mindent megkönnyítene. Végre ehetnénk rendesen együtt, ő is jobban elmaszatolhatna a kis etetőszékében és gyakorolhatná végre az önálló evést (ez az ölemben ültetve valahogy mindkettőnknek problémás most), jobban be tudnánk ülni vele étterembe/kávézóba, babakocsiban is jobban tudna nézegetni, stb. Nálatok kúszás után ez mennyi idő volt még? Tudom őt motiválni, segíteni valahogy? Vagy csak ki kell várni és hagyni, hogy tegye a dolgát, nincs mit tenni, türelem, türelem, türelem..? :)
aug. 3. 10:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez... 😂

A nagyobbik fiam 9 hónaposan tanult meg ülni, de ő 8 hónaposan már stabilan mászott. A kicsi még csak a földön kúszik.

aug. 3. 11:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Türelem, és ami a legfontosabb: ne ültesd!

(Plusz azt se hagyd, hogy ülésbe húzza magát pl. a hordozóban, etetőszékben, döntött babakocsiban!).

Egyébként az én fiam a hivatalos kúszással nem nagyon vesződött, 7,5 hósan kezdett kommandózni, de egy nap után már inkább mászott, mondjuk előtte már sokáig kutyázott is.

A mászás után meg szinte egyből ki is ült, nyilván még jó ideig nem ült stabilan, de gyorsan belejött azért.

Kitartás, egyszer úgyis elkezdi, és amúgy az én fiam hiába ült, nem nagyon volt hajlandó enni egyedül, inkább játszott a kajával, csak dobálta, trancsírozta, egy falatot a szájába nem tett (max. nasit), szóval ne vegyél rá mérget, hogy az ülés után egyből majszol egyedül egy falatot is 🙂

aug. 3. 11:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
10 hónapos korától.
aug. 3. 11:40
 4/10 anonim ***** válasza:
45%
Mindkét gyerekem 9 hónapos volt, mikor kiült mászásból. Nem lehet siettetni, sem motiválni erre, akkor tanul meg ülni, amikor elég erős lesz hozzá a gerince. De ültetni semmiképpen nem szabad, az csak árthat és ronthat a helyzeten. Tudom, hogy könnyebb lenne, ha már ülne, de semmi értelme erre várni. Sokan bele esnek abba a hibába, hogy mindig azt várják, könnyebb legyen, ezért sajnos a járás is erőltetik. De ez nem a gyereknek lesz jó (sőt!), max csak a szülők dolgát könnyíti meg. De egy szülőnek mindig a gyerek érdekeit kell szem előtt tartania, nem az ő kényelmét.
aug. 3. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:
A kisebb 10 hónapos korától ült kapaszkodás nélkül, a nagy előbb, de nem emlékszem mikor
aug. 3. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:
10 hónaposan kezdett ülni. 6 hónaposan felállt. 11-12 hónapos korától ment a tárgyak mellett és 15 hónaposan indult el.
aug. 3. 12:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Azzal segítheted, ha hagyod minél többet a földön szabadon mozogni. Minél kevesebbet van kötött pozícióban, pl: pihenőszék, babakocsi, hordozó...

Első gyerekem megkésett mozgásfejlődésű, na nála tényleg embertpróbáló volt kivárni. Aktív (születésétől kapott) gyógytorna mellett is 13 hónaposan kezdett mászni, majd abból kiülni.

Másik időben csinált mindent. 8,5 hónaposan kezdett mászni, majd 9 hónaposan ült ki.

aug. 3. 13:05
 8/10 anonim ***** válasza:

11 hónaposan ült fel.

Hagyd, hogy a saját tempójában fejlődjön.

aug. 3. 14:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét fiam 7 hónaposan ült először. Az első nem kúszott, ő mászásból 1 hónap után ült ki, a második 1 hónapig kúszott, aztán elkezdte felhúzni magát alacsonyabb bútorokra, pl a matraca kb a földön van, arra felhúzta magát és mellé csüccsent a földre (kicsit bénán tudom leírni, de remélem érthető).

Mindkettő rengeteget volt a földön, ezen kívül mást nem csináltam.

aug. 3. 15:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Az ülést én is nagyon vártam már, és ne aggódj, eljön az a pillanat is!

Nekem egyik gyerek kúszás után ült, igaz már hintázott négykézláb, de a mászás csak ülés után indult be. 9 hónapos volt egyébként.

Nem lehet siettetni.

aug. 3. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!