Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudom, hogy orrszívózno...

Honnan tudom, hogy orrszívóznom kell a babám orrát?

Figyelt kérdés
A kicsi elkapott egy náthás vírust, de egyelőre még nem folyik az orra és szörcsögni se hallom. Honnan tudom, ha kell az orrszívó?
aug. 2. 09:01
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Nem kap levegőt az orrán, szörcsög.

A mi dokink szerint amíg folyik, nem kell kínozni a szívással. Viszont, ha látni, hogy dugul az orra, szipog, de nem igen folyik, stb. akkor nagyon is kell.

Én kaja meg alvás előtt akkor is szoktam, ha folyik neki.

aug. 2. 09:07
 2/6 anonim ***** válasza:
17%
Nem szörcsög a babám mégis kimosom az orrát mert mindig van benne takony hol száraz hol nem. Manuális orrszívót használok. De ha a tied náthás és szöcsög akkor nyilván kikellene tiszítanod neki.
aug. 2. 09:14
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

En mar akkor is szivom, ha folyik neki, mert altalaban rengeteg cucc kijon mar akkor is es normalisan kifujni meg nem tudja.

De egyebkent ha veletlenul “feleslegesen” szivod es nem jon semmi, csak megprobaltad, mert ugy erezted hogy kell, nem okozol vele kart.

aug. 2. 09:31
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
2-es, 3-as az orrszívás irritálja a nyálkahártyát, ahogy a mosás is. Annyir értek el a felesleges szívogatással, hogy hosszabb ideig fog folyni az orra. Sógornőm olyan durván sokszor és erősen szívta a gyerekei orrát, amikor már egy hete taknyosak voltak, hogy belilult a gyerekek orrnyerge. Kíváncsian vártam mikor szippantja ki az agyukat is.
aug. 2. 10:09
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

3-as vagyok. Biztos igazad van 4-es, passz, de en eddig semmilyen kellemetlenseget nem tapasztaltam a gyereknel orrszivassal kapcsolatban. Nem sertettem meg soha vele, nem volt veres, lila, mittudomen milyen az orra.

Szivtam, ha taknyos volt, aztan kapott levegot.

Ennyi tortent nalunk eddig :D De elhuzodo betegsege eddig sose volt a 1,5 eve alatt, szoval ezt is passzolnam, hogy ez hogy van. Csak parszor megfazott, taknyos volt, de 3-4 nap alatt tul is volt rajta.

aug. 2. 10:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Észre fogod venni. Ha nagyon folyik vagy dugul és már zavarja, akkor szívni kell.
aug. 2. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!