10 hónapos körüli babák tudják màr ezeket?
Tudom, minden gyermek más ütemben fejlődik.
De azért érdekelne, hogy más 10 hónapos babák tudják e már az alábbiakat:
- mászás
- ülés
- mutatás
- tapsolás
- figyel a nevére
- pápát integet
- egyszerű kifejezéseket ért pl.: gyere, add ide, stb.
10-es!
Szavakat mond màr a 17 hónapos babád? Játékokkal tud játszani? Pl.: formabedobó lényegét érti?
Ne félj! Mindenre van fejlesztési lehetőség.
Nekem a nagyobbik gyerkőcöm autista. Apró lépésekben, de szépen fejlődik.
#11 nem,sajnos nem.mond semmilyen szót
A maga nyelvén jól beszél,de egy szót se érteni belőle.
Nem ért meg utasításokat,nem követi az ujjam,ha mutatok,és ami leginkább aggaszt, hogy érzelmei kb az öröm,mosolygas nevetés,meg a hiszti szerű kitörés. Előzött van egy semleges állapot még,és kész.
Ritkán, de előfordul,hogy elsirom magam előtte semmi,mintha semmit se csinálnék,vagy akár nevet is. De ölelni probalas,vigasztalás nem.
Formabedobot lényegét nem tudom érti e,próbáltam mutatni neki,próbálta is belepakolni,de aztán nagyon hamar megunja,és az se hozzá lázba ha sikerül beledobnia.
Van a szomszédunkban amúgy egy nem beszélő autista,aki valószínűleg egész életében gidnozasra szorul. Folyton hallom az értelmetlen,hummogo ordibalasfelet és mindig összeszorul a gyomrom. Én ezt nem bírnám ki. A világ összes tesztjét meg sinaktattuk,csak hát autizmusra nincs teszt.
Előre szaladtam, bocsánat. Remélem nem lesz ilyen..de a jelek nem tetszenek.
Ha esetleg írnál meg,kedves kérdező, megköszönném. Mit látsz ezek alapján,nyilván tudom,hogy nem vagy orvos,csak érdekel,mert tapasztalatabb vagy,nálatok hogy ment,megy ez az egész,stb.
12,
Remélhetőleg fejlődés neurológushoz vagy neuropszichológushoz viszed, nem valami himihumi felmérésre.
Autizmusgyanú esetén pedig pszichiáter kell.
Fejlődésneurologusnal már voltunk, a legjobbnak a megyében. Még egyszer oda nem viszem,én nem voltam megelégedve vele,egy vizsgálat pedig 35.
Ahová viszem nagyon dicsérik,úgyhogy remélni merem hogy minden rendben lesz.
Az én kislányom 9,5 honapos
Ülni 7 honapos korától tud,maszni kb 2-3 hete kezdett el,illetve mar most kezd kapaszkodva felállni,a nevére hallgat,ismeri a gyere ide, add ide, es a "nézd" szavakadt, es azt hogy "adjál" mondja is ha kell neki valami. De sem tapsolni sem mutatni nem tud.
Én is be voltam picit parázva mert mindenki mondta az öve már 6-7 honaposan maszott,meg 9 honaposan mar 2-3 foga kint volt,(nekunk most jon egy)
De aztan egyik percről a masikra elkezdett maszni (eloszor csak ringatozott sokaig negykezlab).Aztan felallni.
Úgyhogy ne aggodj!😊 persze azert vedononek emlitsd meg,de mikor eljon az ideje o is fogja csinalni minden baba mas
Kérdező, #12,
Mi lett veletek? 12-es, mit mondtak a korai fejlesztőben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!