Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos körüli babák...

10 hónapos körüli babák tudják màr ezeket?

Figyelt kérdés

Tudom, minden gyermek más ütemben fejlődik.

De azért érdekelne, hogy más 10 hónapos babák tudják e már az alábbiakat:

- mászás

- ülés

- mutatás

- tapsolás

- figyel a nevére

- pápát integet

- egyszerű kifejezéseket ért pl.: gyere, add ide, stb.

júl. 29. 15:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
68%
Nekem mindegyik gyerek értette ezeket 10hónapossan de még elöbb is. 6hónapos kora elött mászott 6hónapossan ült fel 7hónapossan állt majd lépegetni kezdett 1éves korára már járt egyedül. Tapsolás,mutogatás, pápá intés is fél év körül kezdődött arra hogy mikor figyelt a nevére már nem emlékszem de sokkal előbb mint 10hónap.
júl. 29. 15:15
 2/17 anonim ***** válasza:
33%
Ezeket már előbb is csinálják babák. Talán mutatás, tapsolás ekörül, de a többit előbb is.
júl. 29. 15:34
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, éppen ezért érdekel, mert az enyém még egyiket sem csinálja a felsoroltak közül.
júl. 29. 15:37
 4/17 anonim ***** válasza:

Igen..

De, ha nem, akkor sincs annyira elkésve..

júl. 29. 16:10
 5/17 anonim ***** válasza:
53%

Hivatalosan nem tudom, hogy melyik mikor elvárt, az én fiam 7 hónaposan mászott és ült, a mutogatás is ment 10 hónapos kora előtt is.

A tapsolást 10 hónaposan kezdte, de még csak mi láttuk, hogy az taps 😀

A többit nem tudom pontosan, arra emlékszem, hogy a nevére pl. viszonylag későn kezdett hallgatni (a korát nem tudom), de nem voltam következetes, mindenféle becenéven hívtam már akkor is...

Szerintem az utasításokat még tuti nem kell ilyenkor tudni, például ha még nem is ül, akkor fizikailag is nehéz nehéz lenne odaadni valamit.

júl. 29. 16:13
 6/17 anonim ***** válasza:
A tapsolás, pápázás és egyszerű utasítások végrehajtása nálunk még nem volt 10 hónaposan egyik gyereknél sem. 1-2 hónappal később kezdték ezeket. Egyes gyerekeim ezekből egyet-kettőt még később. De ők járni is mind 14 hósan kezdtek. Ma már nagyok, mindegyik rendben van. Okosak, egészségesek.
júl. 29. 18:13
 7/17 anonim ***** válasza:

Babák többsége igen.

De a megkésettség határa nem itt van.

10 hónapos korra ideális ha megtanul mászni. Mászás után kiülni.

Mutatás 1 éves kor, megkésett, ha 1,5 évesen se mutat.

Utánzás (pápá, tapsolás) 1 éves korra elvárt.

júl. 29. 18:26
 8/17 anonim ***** válasza:

Nekem 3 van és nem tudta mindegyik minden felsoroltat 10 hónapos korra. Mutogatás az egyik mumus, egyik gyerek 1 éves státusz után kezdte, a másik nem sokkal előtte. (A harmadik mindent korán csinált a nagymozgásokon kívül, de azokat is időre)

A nagyját egyébként tudták.

júl. 29. 19:18
 9/17 anonim ***** válasza:
Igen, tudja. 1 hete el is indult, holnap tölti a 10 hónapot.
júl. 29. 21:15
 10/17 anonim ***** válasza:
56%

17 hónapos a lányom,és épp a napokban írtam ki kérdést...hát,ezeket látva is srihatnekom támad

Ül:11 hónap

Mászik: szintén

Tapsol: bő egy hónapja kb azaz 15 hónap körül

A többit nem csinálja. Egész eddig hittem az egy forintot sem erő doktornak és védőnek,hogy oké a gyerek...de látom a kortársakat,látom őt,és elkeseredek teljesen. Jövő héten megyünk felmérésre.

Én már kezdek teljesen összeomlani. Nem elég hogy másfél éve nem alszom,mert rohadt rossz alvó,és segitsegem egy szál se,most még ez is. Eddig csak teljes kiszipolyozottsagot éreztem,de most már kezdek osszeroppanni,pedig mostantól kellene csak igazán erőnek lennie.

Bocs,hogy idehiperventillaltam,de nincs kinek elmondjam

júl. 30. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!