Milyen karácsonyfát fogtok felállítani, élot vagy mut? Mi a jobb egy kis gyerek mellé?
Nekünk műfenyőnk van, gazdasági okokból.
Ki szoktuk kötni, nehogy feldőljön.
A lányom 17 hónapos. Gondolom az idén már mindent megfog maj.
A színekről:
Ezüst és piros gömbdíszeink vannak matt és fényes kivitelben, valamint figurás díszek és azok a gipsz angyalok, amiket a család gyerekei készítenek évente ajándékba. A boa is piros és ezüst, a fény pedig színes.
Eddig minden évben vágottat vettünk, de idén földlabdásat szeretnénk?
Off:
aki földlabdásat vesz, azt is kikötitek? Nem ránthatja magára? Mennyire hullik a levele?
Kedves 18.04-es hozzászóló!
A földlabdás is hullajtja a lvelét, de nagyon "strapabíró". Amint már írtam, nekünk a legmelegebb helyiségben van, ahol a kandalló miatt 25-27 fok is van, ha bedurran, mégis kibírta. Dec. 24-én hoztuk be, jan. 7-én vittük ki a fűtetetlen garázsba, kora tavasszal ültettük ki. Sajnos azóta másik helyre kellett tennünk, mert útban volt (nem számoltunk vele), de semmi baj, nőtt és szép hajtásai vannak most is.
Arra kell ügyelni, hogy heti 1-2 alkalommal meg kell locsolni a lakásban. Később elég heti 1szer.
Ja, s nem kell kikötni, mert nagy dézsában árulják, ami masszív és stabil. Ráadásul, ha kikerül belőle a fenyő, bármilyen más növényt is ültethetsz bele, s mehet ki pl. a teraszra.
Mondjuk mi körbekerítjük majd azért, hogy ne tudja lecibálni róla a díszeket a gyerek, meg ne húzgálja az ágakat. Így megoldódik a tűlevelek problémája is, mert közvetlenül a dézsa köré hullik, s én tavaly is naponta felporszívóztam. Idén is így fogom tenni.
13:58-as:
Köszönöm a tanácsokat!
Mi is arra gondoltunk, hogy pluszba körbekerítjük, így mégsem fér majd oda....remélem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!