Milyen karácsonyfát fogtok felállítani, élot vagy mut? Mi a jobb egy kis gyerek mellé?
Szia! Kislányom 9 hós és pont ezen filózok én is. Egyébként mű fánk van többnyire törhetetlen díszekkel. Igaz, tavaly előtt szilveszterkor elmentünk bulizni és bezártuk a kismacskát a házba, hogy ne rohanjon világgá a petárdázáskor. Na, akkor kiderült, hogy nem minden műanyag dísz törhetetlen ám!
Szóval nem tudom, lehet az idén veszünk egy kicsi élő fát és felrakjuk az asztalra...
Egyébként három éve volt az auchanban rengeteg zöld-narancs és rézszínű dísz, azokat vettem meg, maradt még a régi piros és aranyból is, így színes, de valahogy illenek egymáshoz. Olyan meleg hatása van.
Szia! Mi évek óta ugyanazt az 1m-es fát diszitgetjük. Eddig mindketten a vendéglátásban dolgoztunk és fát is csak megszokásból d´szítettünk, nem nagyon találkoztunk vele, sajnos. De idén már hárman leszünk, januárban lesz a kicsink egy éves és én is gondolkodtam, hogy vegyünk e élöt vagy hagyjuk még a régit? Úgy döntöttem idén még marad a kicsi, az is valamire téve. Nagyiéknál,
mindkettönél meg lesz igazi élö nagy. így biztonságosabb. Színeket illetöen nálunk évek óta piros és ezüst, idén sem lesz ez másként.
Mi annak idején elhatároztuk, hogy amíg kettecskén vagyunk a kis lakásban, addig jó a mű, de ha lesz saját házunk, akkor már földlabdást veszünk, pláne, ha lesz gyerek is!
Na tavaly mindkettő "összejött", mert be tdudtunk még év elején költözni, s szeptemberben megérkezett hozzánk a kisfiunk, így megvettük az első élő fenyőt. 3 hósan élte át a kis Manónk az első karácsonyát, de már akkor is nagyon tetszett neki a sok dísz és az égősor.
Most karácsonykor ő 15 hós lesz, s én is elgondolkoztam azon, hogy hogy legyen, de már eldöntöttük. sarokban lesz, mint eddig, de teszünk köré egy kis kerítést, így nem férhet hozzá a fához és a díszekhez. Mi a kandalló-gonunkat is így oldottuk meg, annál sem tudja magát megégetni. De neki a kis "titok-dobozába" beleteszek 2-3 díszt, ami törhetetlen, azokkal játszhat is akár.
Idén is földlabdás fenyőnk lesz, mert isteni illat van a lakásban, s minden gond nélkül ki tudtuk a tavalyit is ültetni, azóta nőtt is vagy 15 centit.Pedig a kandalló épp abban a helyiségben van, ahol a fa, mégis jól tűrte.
Mi is ki fogjuk kötni a fát, két irányból is. Igazi fenyőt szoktunk venni, általában kisebb méretű nordmann vagy ezüst fenyőt, ezek kevésbé hullanak, mint például a luc.
Pár évvel ezelőtt bevásároltam bronz, arany, és narancssárga színű díszeket, így minden évben ezekkel díszítjük a fát, plusz szoktam rátenni szalmából, és saját készítésű mézeskalács sütiből díszeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!