Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felmostok minden nap mióta a...

Felmostok minden nap mióta a babátok mászik?

Figyelt kérdés
Eddig hetente 1x szoktam felmosni de most hogy már mászogat a fiam naponta kéne? Van egy játszós matraca a földön mindig arra teszem őt. Hagyjam hogy másszon a lakás minden részén a matracon kívül? Ti hogy csináljátok? Túlparázom?

júl. 19. 14:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Macskánk van és 2 gyerekem. Még a robotporszívó se megy körbe minden nap. Régen én ennél sokkkkal jobban tartottam a rendet és a tisztaságot, aztán lett 2 Mauglim, akik szó szerint hemperegnek a mocsokban, és már lefosom... lehet lepontozni. 🤷🏻‍♀️
júl. 19. 15:25
 12/23 anonim ***** válasza:
95%

Frosch babyvel mosunk fel hetente egyszer. Igen,egyszer. Háziállat nincs,másfél éves a gyerek. Porszívózás naponta van,ott ahol a papok táncolnak,nagyobb hetente egyszer. A gyerek mikor mászni tanult ott szeretett játszani mindig ahol a legnagyobb dzsuva van,a bejáratnál, a cipőkkel,a lábtörlővel,stb,horribile dictu a babakocsi kereket is nyalogatta már. Jelentem,él a gyerek,és egyszer sem volt még beteg.

Én is agyonlaraztam ezt, a gyerek előtt tisztaság mániás voltam,most is zavar sok dolog,de ez van. A gyerek,a kisgyerek főleg mocsokkal jár (minden éves után olyan a konyha mint a disznool mert abban a korban van hogy mindent is dobál). De muszáj belelazukni,mert bele lehet bolonduli ha ugyanolyan rendet akar valaki mint gyerek előtt.

júl. 19. 15:38
 13/23 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy :D annyiszor takarítunk, mosunk fel, mint előtte. Hadd erősödjön az immunrendszere, nem lesz az itthoni kis kosztol semmi baja.
júl. 19. 15:44
 14/23 anonim ***** válasza:
94%

Dehogy mosok fel naponta, nekem erre nincs se időm, se energiám, pláne most már két gyerek mellett.

Amúgy simán ráférne kétnaponta, mert meglátszik mellettük minden a padlón, de annyi más dolgom van, hogy nem megy. Amíg csal egy volt, gyakrabban mostam fel, de akkor sem naponta.

Szerintem túlparázod amúgy, semmi baja nem lesz. Ezt a matracon mászást is felejtsd el, szerinted egy mászó gyerek meddig marad rajta, fél percig? ;D

Hadd menjen, amerre akar.

júl. 19. 16:20
 15/23 anonim ***** válasza:
94%
Nem. Vállalom, Kosz Kati vagyok. Kéthetente jön takarítónő, két gyerek mellett bevallom, előfordul, hogy csak ő mos fel. Amíg kisebbek voltak, addig még kicsit jobban bírtam, de amióta a kicsi is mozgásban van, egyszerűen nekem nincs idegrendszerem, energiám, kedvem, stb ezzel is foglalkozni. Amúgy kint az udvaron, parkban, játszótéren is leraktam a földre, amint olyan idő volt, és tessék, uccu neki, kússzon-másszon, fedezzen fel, amit szeretne. A házi kosztól baja nem lesz. Az igénytelenségemért meg lehet lepontozni, gyerekek előtt nem ilyen volt, és reményeim szerint mikor kicsit már nagyobbak lesznek, visszatérhetünk a számomra ideális, normális állapotokba (baráti körből kiindulva nem irreális elképzelés :D ), de most még a 4 és 1,5 éves gyerkőcök mellett ezt átmenetileg elengedtem. Rendet rakunk esténként és amíg zajlik az altatás, körbemegy a robotporszívó, kb ezt tudom vállalni nagyjából 2-3 naponta.
júl. 19. 16:47
 16/23 anonim ***** válasza:
15%
Én abban az időszakban minden nap felmostam.
júl. 19. 18:25
 17/23 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanugy heti 1x mostam fel gozfelmosoval, naponta ment a robotporszivo es heti 1-2x felporszivoztam rendesen miutan kuszni kezdett a kisfiam. Az elso perctol mehet mindenhova a lakasban.
júl. 19. 19:45
 18/23 anonim ***** válasza:
62%
Első gyerekkel igen, porszívó és felmosás naponta. Kint meg simán letettem a fűbe az udvaron, meg a térkőre. Ott azért rájöttem hamar, hogy ez így fszság, de addigra már rutin volt, együtt csináltuk és szerette. Másodjára meg már nem csináljuk, mert úgysem jövünk be cipővel, szobába főleg nem. Konyhát, fürdőt, wc-t azért igen. De a folyosót meg a szobákat olyan 3 naponta amikor porszívózok is.
júl. 19. 20:45
 19/23 anonim ***** válasza:
62%
Nem sterilen nevelem a gyerekeket, heti 2X mosok fel maximum, porszívózok minden nap.
júl. 19. 21:11
 20/23 anonim ***** válasza:

A kislányom mindenfele mászik én minden nap gyorsan felporszívózok..a dysonnal csak 10 perc felmosni csak heti 1-2 szer szoktam a konyhát viszon minden másnap ha főzök

Gondolkodom hogy vegyek egy gőzfelmosót mert vegyszereket nem használok csak ecetet és illóolajokat

Gyakran átmosom a kicsi kezét hogy ne kerüljön a szájába kosz de nem vagyok túl szívbajos…fél percre elnézek és úgyis olyasmit rágcsál amit nem lehetne…valamilyen szinten kellenek a bakic

júl. 19. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!