Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vigyem kórházba a babát?

Vigyem kórházba a babát?

Figyelt kérdés
Vendégségbe voltunk és a férjem, a heves játék közben nem vette észre a fejük felett levő polcot és egy az egybe bele “repítette” az 5 hónapos gyerek fejét a polcba. Azonnal fel sírt a pici, alig lehetett megnyugtatni és lett a homlokán egy piros csík és egy pukli. Most tartunk éppen hazafelé és tanácstalan vagyok, hogy ilyenkor mi a teendő, mert ilyenkor már se orvost, se védőnőt nem tudok hívni. Ezért kérem a segítségeteket, tanácsotokat…szerintetek vigyem be az ügyeletre?

júl. 13. 19:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
4 hónaposan gurult le az ágyról a lányom. Nagyon nehezen hagyta abba a sírást (még a cici sem tudta megnyugtatni gyorsan). Kb 20-30 percet hezitáltunk és kb 30 perc az út be. Addigra már mosolygott. Megröntgenezték és egy éjszakára bent tartottak. Hál istennek semmi baja nem volt.
júl. 14. 08:17
 22/30 anonim ***** válasza:
61%

17!

Miért ne röntgeneznék meg???

Tudod,hogy a lányomnak pici korában hány röntgenje volt? Sok. Mindenféle. Koponya, gerinc több is, semmiféle kifogásuk nem volt az orvosoknak ellene.

júl. 14. 09:52
 23/30 anonim ***** válasza:
70%
Vidd.
júl. 14. 09:52
 24/30 anonim ***** válasza:
79%

20

Azért az hogy úgy dobálja a gyereket hogy nem nézi minek dobja neki, belerepíti a polcba, az az én szememben írtó nagy figyelmetlenség. Amúgy is mi a fa.szbak dobálja? Ez nálam nem történhet meg, mert van annyi eszem hogy odafigyelek. Ez a minimum. Alkalmatlan arra, hogy játszon vele vagy vigyázzon rá. 13 évesen már az unokahúgaimra vigyáztam és volt annyi felelősségtudaton hogy a szemem nem vettem le róluk, nem hogy apjaként belerepítem a polcba.

És miután belerepítem nem én vagyok az első aki viszi az orvoshoz, hanem hagyom a feleségemnek, hogy megkérdezzen jó pár embert és nem visszük be. Gondolom szégyellte a pofáját. Tehát magát nézte, mert kényelmetlen bevinni, vàrni kell, elmondani mit csináltam.

Alkalmatlan arra hogy vigyázzon rá.

Neki kellett volna azonnal bevinni, hogy biztos nem lett baja. Gondolom éjszaka ott ült az ágyánál és figyelte.

júl. 14. 10:05
 25/30 babyboom567 ***** válasza:
76%

Igen a 24-es-nek igaza van.De különben kérdező, ha a gyerek sérülése megegyezik az elmondottakkal,az égvilágon semmit sem fognak rosszat mondani, vagy leszidni.Főleg,ha nincs is komoly sérülés.Ha komolyabb sérülés van,pl vérömleny az agyában vagy elrepedt a koponyája, akkor bocs hogy ezt mondom, de meg is érdemelnétek, hogy "hol a f@szban voltak eddig ,miért nem hozták be hamarabb"lecseszést.

Nekem 5 hónaposan a hordozóból esett ki,3 napig voltunk bent megfigyelésen.Senkit sem érdekelt,hogy ki volt a hibás, végig kedvesek voltak,nyugtattak.Bár az is igaz, hogy nekem volt tököm, hogy én vagyok a hibás, és rohantunk be egyből,mindegy mi lesz velem,csak a gyereknek ne legyen semmi baja.A másik meg pár hónapja volt(7,5 éves a gyerek már),apával birkóztak, és aláfordult, vagy megnyomódott az ujja.Már nem rohantunk annyira, jegeltük,viszont reggelre sem lohadt le,és bementünk.Senkit nem érdekelt,hogy ki a hibás, a doki még viccelődött a gyerekkel is, hogy kemény legénynek kell lenni birkózás közben.Még a kezéről a röntgent is megmutatta neki,ami nagyon tetszett a gyereknek.(mire hazaértünk látványosan elkezdett lelohadni,bár még kékzöld volt.)

júl. 14. 10:21
 26/30 anonim ***** válasza:
49%
Kerdezo nem valaszol, lehet korhazban vannak :(
júl. 14. 15:54
 27/30 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem meg csak vasárnapoznak.
júl. 14. 15:58
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vittem be, de neki mnem lett puklija akkor. Apukám akarta szintén játdzásból felemelni a feje föle, de ott volt egy gerenda. Az volt a szerencse, hogy mivel a fiam 15 kg + már lassan emelte fel, de azért sírt. Nem vittem be, nem lett baja, de fiam 3 éves. Ilyen pici babát azonnal vittem volna.
júl. 15. 13:24
 29/30 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy vagytok?
júl. 15. 13:42
 30/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindnekinek a tanácsokat!

Végül vasárnap én kötöttem ki este/éjszaka a sürgősségin😅a picinek hála istennek semmi baja nem lett, azon kívül, hogy most valószínűleg tőlünk kapott el valami megfázást, úgyhogy amiatt visszük ma dokihoz.

Kedves #24! Apukája nem dobálta (mivel azt ugye 3 éves koráig alapból tilos), hanem az öléből félkörívesen emelte volna a feje fölé(remélem érted mire gondolok). Semmi gond nem volt, mert a baba nagyokat kacagott (én is szoktam vele ilyet játszani, hogy emelgetem fölfelé), csak ismeretlen helyen voltunk és nem figyelt a polcra. Egyébként jól össze szólalkoztunk emiatt, aztán rájöttem én is, hogy egyértelműen nem direkt csinálta!

Nyilván én is majd leszek figyelmetlenebb, ami nem azt jelenti, hogy szándékosan okozok bármiféle fájdalmat a gyerekemnek…

júl. 16. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!