Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos baba nem kúszik,...

5 hónapos baba nem kúszik, hanem jobbra-balra fordulva halad előre?

Figyelt kérdés

A fiam a fent leírt technikával halad a dolgok felé.

Baj, ha ezt csinálja?

júl. 13. 18:29
 1/7 A kérdező kommentje:
Elfordul hasra, aztán dob magán egyet (karral még nem tudja húzni magát, csak lábbal rúgja magát előre, majd visszafordul a hátára és így tovább, amíg az elérni kívánt tárgyhoz el nem ér.
júl. 13. 18:30
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

5 honaposan nem is kell kusznia.

Nem baj.

júl. 13. 18:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy nem kéne, viszont abban nem vagyok biztos, hogy jó e hogy most ezt kezdte el csinálni, nehogy valami rossz dolog rögzüljön. Hipotón a nyaka, így eddig azon is dolgoznunk kellett, hogy ne lendületből forduljon át, hanem emelje a nyakát közben.
júl. 13. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a hempergésnek nevezett mozgásforma, amit leírtál? Tehát odagurul a dolgokhoz? Ha nem teljesen szokásos fejlődésű baba, akkor lehet hogy szakembert kéne megkérdezni. De a kúszás, hempergés fő funkciója tudtommal hogy a szoros talajkapcsolat miatt sok ingert kapjon a baba. Gondolom ez teljesül a ti esetekben is. Ha ezek után esetleg nem is kúszik, de legalább mászik, akkor a keresztezett mozgás is pipa és nincs gond.
júl. 13. 20:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Gurul. Teljesen normális. Kúsznia még nem kell.
júl. 13. 21:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem az első fiam ezt csinálta, gurult oldalazva, ahova menni akart. 7 hónaposan így is kúszni kezdett. Semmi baja nem lett belőle.
júl. 14. 06:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Teljesen normális amit leírsz, pl az én lányom nem is fordult hátról hasra 5hósan nem hogy kúszni.. 5 és fél hósan fordult, majd gyorsan elkezdett forogni körbe magán, tolat egy kicsit de előre nem halad. 6 hós lesz 1 hét mulva. Nem kell 5 hósan kúsznia. Oké hogy hipoton meg stb de olvass utána egy picit.
júl. 14. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!