Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetséges hogy hamarabb...

Lehetséges hogy hamarabb kezdődik a szeparációs szorongás?

Figyelt kérdés
Most múlt 6 hónapos a fiam és az utóbbi napokban nem mozdulhatok el mellőle. Legtöbbször a nappaliban a földön játszik, kúszik, mászik de még nem tud utánam jönni. Eddig nem okozott gondot hogy pár percre magára hagyjam ameddig kimegyek a mosdóba vagy a konyhába, de most amint nem lát engem keservesen sírni kezd addig amíg vissza nem megyek hozzá. Az neten mindenhol azt olvastam ennek csak 8 hónapos korban kéne kialakulnia, persze tudom hogy nincs kőbe vésve mikor minek kell történnie csak kicsit furcsa nekem ilyen hirtelen. Volt akinél szintén ilyen korban jelentkezett ez a “anya nélkül egy percet se” dolog?

#sírás #szorongás #Szerapáció
júl. 4. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Van korai szeparacios szorongas.
júl. 4. 11:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze, van ilyen. A kúszás/mászás kezdtén, mikor helyváltoztatásra képes, akkor kezdődik. Ha nálatok ez hamarabb indult, hamarabb kezdődik.

Kisebbik fiamnál 7.5 hónaposan indult.

júl. 4. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem kezdettől ilyen volt. Úgyhogy eddig még szerencséd volt szerintem. Amúgy hullámzó lesz én úgy tapasztaltam.
júl. 4. 12:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó tanács még: add meg neki a közelséget mindig, amire vágyik és hamarabb túl tudtok lendülni a szepa első felvonásán.A következő majd 1.5 évesen jön.
júl. 4. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 6,5 honaposan kezdett el mászni a kisfiam, rá pár napra felállt, kb 7 honaposan kezdődött ez a szitu… egy lépést se mozdulhattam mellőle egyből ordított… eddig mindig elvolt más kezébe (úgy is szoktattuk) és most kb senkinél se marad meg, főleg ha meglát akkor hujjujjj egyből sírás és jön vissza.. most 8,5 hónapos és még mindig tart ez az állapot bár vannak jobb napok is mikor milyen kedve van… van hogy látja kimegyek a szobából és játszik tovább, de van olyan hogy csak meglátja hogy indulok az ajtó felé és már sírva jön utánam aztán míg pl. pisilek a rácsnál állva ordít

Persze ha nyitva hagyom a rácsot és jöhet utánam általában nincs gond. Még én sem látom a végét de azt olvastam, hogy akár 1-2-3 hónap is lehet.. kitartás neked is! Ellene sokmindent nem tudsz tenni, sok szeretet, közelség, viszont ha el kell menned WC-re es bent hagyod a szobába nem fog össze dőlni a világ, hogy 1-2 percet sír :))

júl. 5. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!