Miért mondják, hogy ne nyisd rá az ablakot a babára?
Hat en meg telen is kinyitottam az ablakot, tekintve hogy muszaj volt szelloztetni es egy szobas lakasban eltunk 🤷♀️
De egyebkent meg gondolom hogy ne kapjon huzatot (?) a baba, ez volna a lenyeg, de nem tudom.
Amugy nyilvan nyisd ki az ablakot es csokolom.
Mert ez egy hülye babona csak.
Németországban télen-nyáron nyitva van az ablak baba mellett is, télen csak kibillentve, a gyerek ágya meg nem az ablak mellett van, de a szobába folyamatosan jön be a friss levegö.
Ami a legtöbb magyarnak meglepö, a gyerekek nem náthásak, nem fáznak meg, nem betegek.
ma 20:51 "Németországban télen-nyáron nyitva van az ablak baba mellett is"
Gyermekeim 7 éve élnek kint,sokkal jobban figyelnek a szellőztetésre mert változékonyabb az idő. De az biztosan egy másik Németország.
Mert ez egy magyar szokás.
Ugyanazért, amiért sétálni csak 1 hér után vidd el. És amiért 10 éves korukig 24 fokban is sapka kabátban vannak a gyerekek.
Magyar hülyeség. Aki akarja betartja, aki nem annak a gyereke sem fog meghalni. Télem nyilván magadra sem nyitod pár percél többet. Nyáron viszont tök mindegy.
Kórházban a takarítónő simán kivágta az ablakot február végén 2 fokban, mikor a szobában ott voltak az újszülöttek.
Szóval ezek után én itthon sem toltam túl a szellőztetéshez szoktatást.
Németországban tényleg máshogy állnak a dolgokhoz. Fiam január végén született, a legfelső ablak éjjel nappal nyitva volt bukóra a korházban.
Teli bevásárlóközpontokban mászkálnak pár napos babákkal, zuhogó esőben is simán kint vannak az ovisok. Itt nem is hallottam olyat, hogy a babákat szoktatni kell a levegőhöz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!