Mi van, ha nem sikerül kideríteni, mi okozza az ekcémát?
A kislányom 4 hónapos, két hónapja jelentek meg rajta először száraz, piros foltok, amire először azt hittem, hogy melegkiütés, de aztán
a gyerekorvos rávilágított, hogy ekcéma lehet, adott 2 krémet és tejmentes étrendet ajánlott. Azóta nem fogyasztok semmilyen tejterméket, de már szóját, tojást, halat és olajos magvakat se, valamint a mosószert is lecseréltük. Fürdetés előtt babaolajat kenek a bőrére, 3 naponta fürdetem tiszta vízben, a haját heti egyszer mosom Babe samponnal. Csak pamut ruhákat adok rá. A piros foltok mégis mindig visszatérnek, a fejbőre pedig viszket. A krémeket már elhasználtuk, illetve nem is ajánlott néhány hétnél tovább használni őket. Ha nem az étrendem a baj és nem is a mosószer vagy a ruhák anyaga, stb, akkor mit tudok még tenni? Ha nem sikerül megtalálni az okot, ez után mindig kenegetni kell valamilyen krémmel? A gyerekorvos ma már nem rendel, de hétfőn vissza szeretnék menni hozzá.
Hat, akkor nem derul ki vagy nem most derul ki, de attol meg kezelni lehet. A dietanak meg legalabb 6 het kell, mire lesz valami hatasa, de az is lehet, hogy nincs koze a tejhez, van ilyen is.
Nekunk gyogyszertari furdeto segit, csak azt hasznaljuk illetve bioderma testapoloval kenem szigoruan minden este. Most nincs eppen fellangolas,de neha-neha elojon egy folt, azt en mar csak bepanthen sensidermmel kenem es ennyi eleg neki.
Babe sampont szerintem elhagyhatnatok, nagyon durva osszetevoi vannak amugy, nem csoda, ha nem birja a fejbore se.
Kisfiamom 5 hónaposan jelentek meg az első száraz piros foltok. Nála akkor még nem kezdtük a hozzátáplálást, így én diètáztam, de semmi változás nem történt. Próbáltunk több fajta krémet és fürdetőt, de mindegyik csak ideig-óráig volt hatásos. Amit megfigyeltem, hogy amint kevesebbet van a szabadban (kevesebb napfèny, télen), illetve valamilyen betegség előtt erősödnek fel a tünetei. Egyeztettem egy nagyon jó gyermekorvossal -1.5 éves volt ekkor- aki probiotikumos cseppeket ajánlott, valamint a La roche posay Lipikar ap+m termèkcsaládot. Mivel túl voltunk már kb mindenen amit ilyen korú gyerekkel tudtunk csinálni (allergia teszt 3 éves kortól ad értékelhető eredményt), ezért ajánlotta ezt a megoldást. Szerinte nincs a háttérben semmi komoly dolog, csupán az őszi/tèli hónapokban helyre kell tenni kicsit a bèlflóráját a probiotikummal, a szárazságot kezelni a krèmekkel.
Most már 3 éves, ugyanígy megvan az ekcéma a hidegebb hónapokban, de így szépen karban tudjuk tartani, szinte nem is látszik. Amint jön a napos idő, többet a levegőn van és elmúlik a vírusok ideje, teljesen elmúlik az ekcemája.
Atópiás dermatitisz Dermaclub.
Ebbe a csoportba lépj be a facebook-on, mielőtt még mindenféle krémet kensz rá és diétázol totál feleslegesen mindenre. Én 2 év ekcémás szenvedés (mindenféle diéta, kence, olaj, jóégtudja) után "kezeltem ki" így a kislányomat. Nem kellett hozzá semmi extra, drága cucc. Nem szabadott fürdetni (tusolni sem), csak ún száraz tisztítás, és semmit nem szabadott rákenni. Mindkét teljes lába 50%-ban ekcémás volt, pár hét alatt gyakorlatilag teljesen eltűnt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!