Extra hasfájós babák anyukái, tudnátok tippeket adni?
Sziasztok! 6 hetes anyatejes a babám. Kb. 1 hónapja kezdődött a brutális hasfájás. Néha vannak jobb napok, de általában reggeltől estig ordít amikor ébren van. Próbáltuk már: infacol, espumisan, probiotikum, masszázs, torna, hinta, rezgő cucc, hajszárítózás, dajkálás, babakocsizás, hordozás, hason altatás, tejmentes diéta, szélcső. Talán leginkább a kólika tartás válik be. A colief csepp és a biogaia lesz a következő a listán. Orvos látta, azt mondta, hogy próbálgassunk több mindent, sajnos csak az idő segíthet véglegesen.
Mit tudnátok tanácsolni még? Hogy lehet ezt lelkileg elviselni, hogy szenved a baba, tehetetlen az ember? Hogy bírtátok az egésznapos üvöltést? Én van hogy egész nap nem eszek kb. Semmit, mert folyamatosan nyugtatni, mozgatni kell. A férjemmel is állandóan veszekszünk, mivel mind a ketten feszültek vagyunk a tehetetlenségtől. Próbálok nyugodt és vidám lenni, de este sokszor vele együtt sírok már. Kimozdulni csak a nagyon szükséges helyekre tudunk, sétálni is néha csak az udvarra jutunk el, mert sokszor lilulásig ordítja magát. Kicsit irigy vagyok azokra az anyukákra, akik órákat tudnak sétálni, meg elalszik a babakocsiban. Tudom, hogy jó esetben 3-4 hónapig tart ez az állapot. De hogy lehet kibírni?
Ne haragudjatok, kicsit hosszú lett. Válaszokat előre is köszönöm!
Hordozókendő. Nálunk életmentő volt.
A biogaiával óvatosan. Nálunk jobban fájt neki tőle, az olajtartalom miatt.
Kitartás! Nálunk nem csak úgy elmúlt egy csapásra, mint ahogy sokan mondják, csak egyre kevesebbet sírt. Az utolsó hasfájós rohama 10 hónaposan volt. Szóval türelem. De lassan elindultok kifele belőle.
Az idő. Nálunk az infacol, biogaia, gepárd valahol olvastam leopárd
nak vagy, kólika tartásnak nevezett tartás és minden nap 5-6 alkalommal pocak és puki torna enyhített kicsit, de csak enyhitett. El csal az idő mulasztotta 3 hónapos kora után napról napra jobb lett.
Hordozókendő, egész nap. De tényleg, reggel felraktam, abban ettem, wcztem, minden. Éjjel-nappal rajtam vagy férjemen volt, mert különben csillapíthatatlanul ordított. Szerintem már álmomban is tudok gyereket felkötni. 😂
3 hónapos kora után javult. Sajnos akinek ilyen a babája, csak összeszorítja a fogát és kibírja. Nem a te hibád, ezt dobta a gép, de el fog múlni.
Nálunk 4hónapos koráig tartott, a hordozás bevált meg a tejmentes diéta úgy ahogy de tényleg csak az idő. Ott akkor azt hittem sose telik el az a 4hónap, visszagondolok arra az időre és csak azt látom, hogy ordítás, veszekedés a férjemmel (mert ki máson vezettük volna le a feszültséget), csak otthon voltunk mert nem lehetett kimozdulni a gyerekkel sehova.
Borzasztó nehéz, én napról napra éltem. Minden reggel elmondtam, hogy csak ezt a napot éljük túl, próbáljuk meg. Így aztán csak eltelt az idő
Köszönöm mindenkinek! Cumit csak a férjemtől veszi el, nálam kiköpi és forgatja a fejét a mellkasom felé. Próbáltam én is cicire tenni, túleszi magát és még rosszabb.
Kendőt próbáltuk, nem igazán vált be. Ordított benne, meg beleizzadtunk.
Igyekszem pozitív maradni és a túlélésre hajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!