Most komolyan, lesz bármi baja a babának, ha nem forralgatom állandóan a babavizet?
Figyelt kérdés
6 hónapos múlt, elkezdtük a hozzátáplálást és kínálnék neki vizet is, de ezt most mindig forralgatnom kéne felbontás után 24 órával?2024. jún. 9. 16:00
2/17 anonim válasza:
A babavizet miért kell forralni. Sosem forraltam, a sima csapvizet azt igen de a palackosat nem, illetve érdemes megnézni a palack hátulján lévő listát, mert például a szentkirályinál a sima 1,5 literesre és a babavízre is ugyanaz van címkézve. Tehát összetevőiben azonos.
3/17 anonim válasza:
Nem az összetevői miatt kell forralni, hanem hogy steril legyen. A babavizet is azért kell 24 óra elteltével, mert sterilen hozzák ugyan forgalomba, de kinyitva már nyilván nem az.
6 hónaposan szoktam le a forralgatásról, akkor már nem annyira kicsi. Ahogy forgolódik és a kezébe veszi a dolgokat, már úgyis kerül a szájába ez-az.
4/17 anonim válasza:
Én sem forralgattam soha. Mondjuk 2 nap után neki már nem adtam belőle, inkább megittam én.
5/17 anonim válasza:
A babavíz steril. Pont azért babavíz. A csapvizet kell forralni. 6 hónapos kora után pedig sima ásványvizet adtam.
6/17 anonim válasza:
#5 - igen, steril. De ha nyitogatod, már nem az. Ezért van ráírva, hogy forralandó 24 óra után, ha meg akarod őrizni a sterilitását.
7/17 anonim válasza:
6honapos korig kell forralni a babavizet is 24oraval felbontas után. Engem a gyerekorvos figyelmeztetett, mondta, hogy az ő parhetes unokája hanyos-hasmenos vírust kapott el így, hogy nem forraltak át. Nyilván kuvizsgaltak utólag az összetételét, azért tudta biztosra mondani, hogy emiatt volt.
8/17 anonim válasza:
#3-as vagyok, nem értem miért olyan szörnyű a válaszom :) - a babavizet tényleg nem az összetevői miatt forralgatjuk (már aki akarja). Hanem, 24 óra elteltével!, azért, hogy steril legyen (már aki akarja). Amikor kinyitod, persze hogy steril, akkor nem kell forralni. És 6 hónaposan én sem forralgattam.
9/17 anonim válasza:
Nem forraltam soha a babavizet, mellesleg rá van írva hogy nem kell, nem lett semmi baja.
10/17 anonim válasza:
#9: ez van ráírva:
"A Jana Baby ásványvizet az Országos Közegészségügyi Intézet Vízhigiéniás Fõosztálya bevizsgálás után a kisbabák számára fogyasztásra alkalmasnak találta. Megállapította, hogy kis ásványianyag-tartalma és kedvezõ tulajdonságai miatt a kisbabáknak forralás nélkül is adható. (Felbontás után a vizet hûtõszekrényben kell tárolni, és 24 óra elteltével tanácsos felforralni!)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!