Dackorszakos/ volt dackorszakos szülők, melyek voltak a legkínosabb szituk, amelyeket a gyerkőc okozott dőleg a dackorszakban?
Kisfiam 2,5 éves, ugye dackorszak kozepe, de már teljesen kikeszit. Nekem végtelen turelmem volt eddig, ő az a tipikus gyerek, akinek a pozitív nevelés abszolút nem válik be. Konkret sztorikat fogok írni
-megérkezünk a mamaekhoz, nem hajlandó köszönni, és egy fel orat tuti hisztizik érkezéskor, a joeg sem tudja minn
-ha bejön a kutya, újabb hiszti
-volt már olyan hogy egy hiszti kozben inni valoval kinaltam, nem kert, így letettem az asztalra, erre ő megfogta és földhoz vágta
-ugyanilyen ivos sztori: nem kert, de azért meregbol ivott belőle azt gondolva, hogynesze bazdmeg akkor iszok egyet- de remegett kozbe az idegtol
- nem ugorhat a busz elé, újabb hiszti
-ha nem akkor van hozza szólva mikor o azt úgy gondolja- hiszti
-azon bőgött fel orat hogy hazajott az apja
- szerencsere az öltözködős hisztiknek vége, de az minden nap egy gyomorgorcs volt
- bele kell ülni a gyerekulesbe
- nem marad a kocsiban
- sokszor bemegy a szobaba és becsapja az ajtót
- ha talalok egy autót mondjuk a szekrenyben és kedvesen oda viszem higy aha mit talaltam, fogja és elhajítja
- a plazaban szinten hajigalja az autoit ha nem tetszik neki valami
- simán fogja magát és eltunik mellőlem
- az üzletben full kedves az idegenekkel, viszont a csaladdal csak egy kis idő elteltével
- kerti to- már egyszer bele is esett meg sem fel tőle, folyamatosan ott futkosik- ezt már probaltam szépen, csunyan de mintha semmit se mondtam volna
Nem tudom már hogy ez mennyire normális, vagy lehet e valami baja?! Irok meg egyéb információkat róla aki gyanúra adhat okot + informaciok
- meg csak szavakat mond, nagyon minimalis mondat használat (de kétnyelvű gyermek)
- nem tud ugrani hiába gyakoroljuk
- kismotorozni sem szeret
- abszolút nincs félelem érzete- sem a magasban, sem az állatoktól
- ha megsérül is csak oda jon hozzam h elmondja mi történt, aztán ennyi, nem sír, de kiabalni szokott mérgében
- aktív gyerek, felfedező, és nyilvános helyen csak ra tudok figyelni mert képes elmenni melolem és vissza se néz.
- abszolút nem szeret enni, van pár kedvenc kajaja, de nem hajlandó onalloan enni ( kivéve kukorica, nasi- ezeket gond nélkül eszi )
- ha nyers gyümölccsel/ zoldseggel kinalom az kész katasztrofa, jó hogy ki nem hányja magát - az egyetlen zöldség ami megeszik nyersen az akukorica, néha sikerül a narancs/ mandarin is
- szeret puzzlezni, matricazni, pexesozni
- fő jateka az autózás
Napi rutinunk- reggel 8 korul ebredes, henterges, reggeli (ez mindig katasztrofa) delelott kis önálló játék, aztán kint lét, 10 korul tízórai, játék, 12:00 ebéd, 13:00 -15:00 alvas, uzsi, játék, kintlet 20:00 pancsi, ez általában egy óra mert imád fürdeni, de meg ugyis csak 22:35 kor alszik el.
A napi rutinunk sorrendje mindig ez, de sokszor csúszik, mert nem hajlandó elaludni amikor kene. Általában ha 15:00 ig nem alszik el akkor már nem is szenvedek, és akkor 20:00 kor már alszik.
Az ejjelt meg sosem aludta át, de nem partizik fent, csak megkeresem engem, kis nyugtato cici és alszik is- szóval ez a része nem kimerítő. Igen meg mindig cicis- 32 honaposan is- már kevesebbet cicizik persze, de nem szeretnem hirtelen le szoktatni. Volt már többször hogy egész estig nelkulem volt, és gond nélkül el volt cici nélkül is. Mindegy a cicis részén nem aggodom.
Szóval meddig normális a dacos hiszti? Gondolkodtam hogy valami szenzorossag, autizmus vagy egyéb problemak felmerülhetnek? Kene ezt oldanom valami dokival? Egyszerűen bármilyen programot csinalunk mind kudarcba fullad a hiszti miatt. Én már ezerszer elmondtam neki mindent, szépen, nyugodtan szeretgetve, de abszolút nem hatasos. Azzal hogy raszolok, kiabalok, sem ertem el eddig semmit sem. Ma a hisztije kozben racsaptam a seggere, nagyon mérgesen kiabaltam vele, leultettem a székre és ott ült amíg meg nem nyugodott (szóval igen megijedt ) , majd jött kedveskedni- de annyira mérges voltam már a tehetetlensegemre, hogy meg sem bírtam szeretni. Annyira ideges voltam hogy már én is sírtam. Utána egesz estig kenyérre lehetett kenni. Persze feszegeti a határokat, ertem én, de azért alljon már meg a menet. Mit kene tennem?
A tulfeltes nálunk nem igaz, mindig hagyom hogy felfedezzen mindent (természetesen biztonságos dolgot)
Vagy miben mutatkozik meg amúgy a tulfeltes?
Túltutujgatás az is, ha valamiben nem adsz neki önállóságot, amiben egyébként a képességei és a kora miatt már kellene (pl. azért 'mert még -szerinted- kicsi). Vagy pl. ha rápakolod a saját félelmedet, és visszafogod valamiben, ami egyébként a javát szolgálná, erösítené az önbizalmát.
Vagy túlzottan kiszolgálod mindennapi dolgokban ahelyett, hogy megtanítanád, vagy hagynád őt érvényesülni.
Akkor még azt kell önkritikusan megvizsgálni, hogy mennyire vagytok következetesek abban, amit mondtok, elvártok, és hogy célt ér-e a gyerek ezekkel a jelenetekkel -ha igen, akkor nyilván ezt fogja csinálni, mert hatásos.
Családi körben van példa ilyen problémára, és ott kívülállóként nézve egyértelműen a következetlenség okozza a magatartásbeli problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!