Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért jó ez a hasonlítgatás?

Miért jó ez a hasonlítgatás?

Figyelt kérdés
A környékünkön van úgy kb 8-9 nagyjából egykorú baba. Én próbálok ebből a versenyből kimaradni, de az anyukák nagy része most épp a gyerek súlyán versenyzik. Az én fiam fél éves. Nagyon hosszú , de emellé vékonyabb testalkatú, doki szerint teljesen átlagos. Mégis van anyuka aki megtalál azzal, hogy jaj milyen vékony a fiam, és ezzel a kiló/centi dologgal húzzák egymást is. Mert az egyiknek rövid, de duci a babája ,a másiknak átlagos a hossza , de vékonyabb vagy vastagabb és ezzel stresszelik egymást. Nem értem mire jó ez, én mondjuk nem veszem fel, az én gyerekem ilyen és kész.
máj. 4. 18:46
1 2
 11/16 babyboom567 ***** válasza:
68%

De csak te érzed versenynek.És ha nem zavarna nem írtál volna kérdést ki róla.

Nyugodtan szokd ezt meg ,mert mindenhol ez lesz(összehasonlítás),kivéve, ha egy tanyán laktok 3 napi járóföldre,és a gyereked örök életében magántanuló lesz, és sosem találkoztok senki mással.

De én tényleg nem értem, hogy miért nem lehet megbeszélni xy-nal hogy kinek hány centi a gyereke.

A "jaj de pici" felkiáltás egy másik anyukától,meg nem a te cse...sztetésed,hanem a saját visszaemlékezése, amikor kicsi volt a gyereke,SEMMI hátsó szándék nincs benne.

máj. 4. 19:57
 12/16 A kérdező kommentje:
11. Majd én tudom, hogy ki miért mond dolgokat a környezetben.
máj. 4. 20:21
 13/16 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is zavar téged, mert kérdést írtál ki róla, de hidd el, folosleges, tök rendben van a gyereked :) szerintem nekem az a szerencsém, hogy világéletemben érezték rajtam, mennyire aszociális vagyok, és kevés emberrel szeretek csak szóba elegyedni (pont azért, mert a többség taplo:D), ezért valahogy sokakat eleve riaszt a kisugárzásom, és nem sok hülye talál be 😂
máj. 4. 20:39
 14/16 anonim ***** válasza:
89%
El kell az ilyen embereket kerülni.Nem vagy köteles a környékbeli szupermamikkal és kölykükkel játszótérre menni, még csak szóba se állnék ilyen emberekkel. Elis hiszem hogy bántó es stresszelőek ezek a megjegyzések a gyerekedre. Nem tudsz beletömni több ételt/ tejet, a te babád ilyen. Én felnőtt létemre is megkapom hogy miért nem eszek..De ..eszek..feleszek heti 40ezret és nem látszik meg. Ez ilyen.. A kislányom se dagadtabb 56cm 4700gr 3 hósan.Mit csináljak vele tömjem?Eszik amennyi jól esik neki.Átalussza az éjszakát biztos nem éhezik.
máj. 4. 21:49
 15/16 anonim ***** válasza:
75%

"De én tényleg nem értem, hogy miért nem lehet megbeszélni xy-nal hogy kinek hány centi a gyereke."

Mert marhára nem érdekel egy idegen gyereke.

máj. 5. 07:49
 16/16 anonim ***** válasza:

Kezdj el másról beszélni, bármikor rákezdik: milyen szép pamut trikót láttál; voltatok megnézni a tónál a kacsákat, stb, stb.

Mindig ( !) beszélj másról, ha egy téma zavar.

jún. 5. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!