Két, a lányommal hasonló korú baba van a környezetben és folyamatosan megy a hasonlítgatás és már elegem van, nektek volt ilyen? Hogy kezeltétek?
Csak annyit mondanék nekik:
"Még szerencse hogy nem robotokat nevelünk, amik adott időre vannak programozva, hanem gyerekeket, akik a saját tempójukban fejlődnek."
Ha ebből sem értenek, akkor a következő "az én babám már ekkor ezt meg azt csinált" mondatra csak annyi lenne a válaszom, hogy: "Leszarom". Hidd el, az után nem akarnak majd veled beszélgetni. De nem fogsz sokat veszíteni...
a hasonlítgatás mindig meglesz, ez ellen nem lehet semmit sem csinálni.
Szerencsére a miénk a jó baba aki a példát mutatja, de látom haverokon akiknél el van kanászosodva a kislány és tényleg le is van maradva, hogy mennyire rossz nekik, de azért azt is láttam, hogy az ő hibájuk miatt van lemaradva. Mikor mindenki (tényleg mindenki), tanácsolta nekik, hogy ezt csinálják, mert nem tesz jót a babának, ők mégis a másikat csinálták és most le van maradva fejlődésben.
utolsó vagyok
most még egyszer utánaolvasva, nem akartalak megbántani, ha úgy érzed jól csinálod a dolgaidat és törődsz a csöppséggel, akkor ne törődj azzal hogy mit gondolnak a többiek.
Nem egy rossz elv, hogy megvárod, hogy mindent maga kezdjen el. Emiatt persze lehet lemarad kicsit.
A lényeg, hogy szereted és törődsz vele, de okoskodók mindig is lesznek.
Engem személy szerint csak az idegesített, hogy nagyon meg voltak sértődve azok akiknek ténylegesen tanácsra szorultak, mert bajuk volt a babával, de mégsem voltak hajlandóak tanácsokat megfogadni, sőt, nekik állt feljebb.
Szóval bólogatni kell, és utána egy jó nagy puszit adni a kicsinek, hogy lássák, hogy nagyon szereted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!