Mit kezdjek ezzel az érzéssel?
Néha én is így érzem magam .
Elég rossz az önértékelésem, de szerencsére nagyon apró kis siker élmények ki szoktak zökkenteni ebből a negatív gondolatokból.
Nem vagy árnyék, és "egy senki" sem, ne mondj ilyent magadról. Biztos vagyok benne, hogy az az idő is el fog jönni hamarosan, amikor megkapod te is a neked járó megbecsülést, dicséretet és elismerést. Neked is megvannak a magad erősségei, ügyességei, próbáld a lehető legkevesebbet hasonlítgatni magad másokhoz. Könnyebb írni, mondani, mint a gyakorlatban, de sajnos ezt tényleg meg kell lépni. Mindannyian mások vagyunk, más tulajdonságokkal, személyiséggel, erőségekkel és gyengeségekkel; ezt sosem szabad elfelejteni.
Tavaly nyáron volt hasonló érzésem, erősebben is, mint szerettem volna bevallani. Nem kaptam meg egy remek lehetőséget, és nagyon csalódott voltam, de nem egészen 2 hónappal később személyesen engem kerestek fel egyedül egy másik dolog kapcsán. Ez szerencsére sikeredett, és utólag látom, hogy sokkal testhezállóbb és sokkal szuperebb ez a munkakör.
Ezt nem hencegésnek, vagy hasonlónak írtam le, hanem, hogy kicsit szemléltetni próbáljam, hogy okkal történnek az ilyenek, de igenis van happy end :) Remélem hamarosan neked is lesz bőven sikerélményed!
"Árnyék"
Én mellékszereplő vagyok. De én akarom azt, hogy ez így legyen, egyelőre jó így nekem.
Ne méricskélj! A Sors bőkezűen ad, és el is vesz rendesen. Ad is, és el is vesz. Aki kevésbé értékeli azt amit kap, és túlzottan foglalkozik a veszteségekkel, az örök elégedetlen lesz.
Minden ember egyenlő. Van aki ehhez ért jobban, van aki ahhoz. Nincs semmi probléma azzal, hogy valamiben a kedvesed jobb. Van más, amiben meg te vagy a jobb, te vagy a különb.
A klinikán, ahol dolgozom, egyszer egy főorvos megkérdezte tőlem, hogy miért van az, hogy takarító nőkkel is annyit beszélgetek nap közben, mint a professzor úrral? Elmondtam neki, hogy a professzor úrtól a szakmát tanulom, a takarító nőktől meg főzni. Ők adják a legjobb tippeket arra, hogyha a feleségem otthon megkérdi mit főzzön hétvégére, akkor mit válaszoljak, és azt hogyan kell elkészíteni. Én tanítom a takarító nőket a kémiára (mert vegyész vagyok), ők meg tanítanak engem főzni. Azért kedvelnek, mert érzik, hogy egyenlőek vagyunk. Van amiben én vagyok a mesterük, és van olyan téma, amiben ők a mesterek, és ők taníthatnak engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!